• Lubię to 1
  • Kocham to! 4
  • Haha 1
  • Wow 1
  • Zły 1
Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Symbole państwowe [Zanim trafi pod Keisarnoud]

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  •   Zaimki: męskie

• NIO: 2611220030

Szanowni Obywatele Imperium,

Jak dobrze wiecie od jakiegoś czasu pracuję nad nowymi symbolami dla naszego państwa, co jest głównie spowodowane brakiem grafika, czy też stałego herolda państwowego, który mógłby trzymać w kupie naszą stronę wizualną. Postawiłem na siebie, aby nie narzucać kolejnych obowiązków kolejnym ludziom i o trochę odciążyć nasz kraj jak to powinien robić jego władca. 

Oto moja propozycja dotycząca symboli państwowych:
    - Herb

101005704499833980.png

- Herb z Koroną

101005704499833981.png

- Herb Wielki

101005704499833982.png

Oczywiście wraz ze wzrostem moich umiejętności będę chciał udoskonalać nasze symbole państwowe i wnosić je na kolejny poziom. Nie mniej na ten moment proponuję trzy kroczące niedźwiedzie na niebieskim tle. Wydaje mi się to fajne połączenie i nawiązanie zarówno do Brodrii jak i teraz niebieski kolor nawiązujący do Nan Di. Co sądzicie? Czy przejdzie, czy nie? Niedługo też przedstawię propozycję ustawy. 

• Kocham to! 3

Peetri Romanaav
    Jego Najjaśniejsza Imperatorska Mość, Imperator Nan Di, Imperator Brodrii, Pan rzeczy widzialnych i niewidzialnych.

p.romanoff@meil.nan

Opublikowano

Jak najbardziej popieram taką symbolikę, jako dobry bilans między dziedzictwem nandyjsko-brodryjskim, potrzebą estetyki i czynnikami praktycznymi

• Kocham to! 1

(-) Borys Zamycki (nan. Voris Zamyckud)

Baron Hipșangu (Nan Di)

Gubernator Arctiq

Kiedyś znany jako Mikołaj Patryk Dostojewski

Piszesz coś po nandyjsku i chcesz użyć nandyjskich znaków? Przekopiuj je z mojej sygnatury!

C̦ c̦ | Ș ș | Z̦ z̦ | Ū ū

spacer.png

Opublikowano

Godzinę temu, Borys Zamycki napisał:

Jak najbardziej popieram taką symbolikę, jako dobry bilans między dziedzictwem nandyjsko-brodryjskim, potrzebą estetyki i czynnikami praktycznymi

Cieszę się, że jest zrozumienie ze strony narodu, że nie jestem w stanie robić "skomplikowanych" graficznych prac. Poza tym starałem się zachować zarówno nasze dziedzictwo. Jak i chciałem coś "świeżego". Co na ten temat myślą pozostali? 

DW: @Andrzej Ordyński, @Markus Wettin, @Reza I Pahlavi, @Vratislav Vondráček (chyba oznaczyłem wszystkich naszych obywateli, którzy są aktywni. Jeśli nie to proszę o wybaczenie.)

• Kocham to! 2

Peetri Romanaav
    Jego Najjaśniejsza Imperatorska Mość, Imperator Nan Di, Imperator Brodrii, Pan rzeczy widzialnych i niewidzialnych.

p.romanoff@meil.nan

Opublikowano

Wygląda to naprawdę schludnie i estetycznie. Widać, że włożono w to sporo pracy, a nie poszło się na łatwiznę przy pomocy Ai. Grafika komputerowa jest czasochłonna i potrafi kosztować wiele nerwów, więc ogromny szacunek dla naszego Imperatora.

• Kocham to! 2

(-) Maarik Vettari

Opublikowano

Miło słyszeć Szanowny @Markus Wettin, nie mnie to i tak moje początki. Chciałbym przepchnąć na razie to co jest, a z czasem będziemy nowelizować. Zresztą jak realowa Polska w 2026 planuję nowelizację symboli państwowych. Także Way of Nation zachowane. XD

• Kocham to! 1

Peetri Romanaav

p.romanoff@meil.nan

Opublikowano

Dziękuję ślicznie za opinię zza granicy! ☺️

• Kocham to! 1

Peetri Romanaav

p.romanoff@meil.nan

Opublikowano

Symbole przygotowane bardzo ładnie. Wprawdzie przyzwyczaiłem się już do dotychczasowych, ale za jakiś czas przyzwyczaję się i do tych. 😉 

• Kocham to! 1

/-/ prof. Andrzej Płatonowicz Ordyński

Premier II Federacji Nordackiej

Opublikowano

Dziękuję Andrzeju. Mam nadzieję, że zostaniemy przy tych i z czasem będą one tylko lepsze, aż dojdziemy do ideału. 

• Kocham to! 1

Peetri Romanaav

p.romanoff@meil.nan

Opublikowano

12 minut temu, Edward Teague napisał:

To Imperator robi!!! 😮 Szacun! Pięknie wykonane.

Dziękuję Szanowny! Staram się jak mogę. 

• Kocham to! 1

Peetri Romanaav

p.romanoff@meil.nan

• 2 tygodnie później...

Witam serdecznie zgromadzonych i również pragnę wyrazić moje podziękowania za wykonaną pracę przez naszego drogiego monarchę! 🙏

P.S Proszę panów o wybaczenie, ale grudzień był dla mnie pracowity i nie miałem czasu i sił. Do tego jeszcze ten stres związany z Rewolucją Narodową w kraju mojej najmilejszej (wreszcie ludzie na poważnie się wzięli za represyjny reżim i wiele się dzieje). Szykują się niezłe zmiany w regionie i to na lepsze. 

P.S 2 Chodzą słuchy, że dyktator zamierza się ewakuować drogą lotniczą z walizkami pełnymi kasy z ropy. Ostatnio wystartował samolot ze złotem podobno, więc wygląda na to, że Dima ma swój cennik za udzielenie schronienia i 61575000000 dolców mu wpadnie w ręce jak Stalinowi złoto republikańskie w latach trzydziestych ubiegłego wieku...

Opublikowano

1 minutę temu, Reza I Pahlavi napisał:

Witam serdecznie zgromadzonych i również pragnę wyrazić moje podziękowania za wykonaną pracę przez naszego drogiego monarchę! 🙏

Czyli rozumiem, że jak skończymy głosowania w Keisarnoudzie to ustawę mogę szykować. 

1 minutę temu, Reza I Pahlavi napisał:

P.S Proszę panów o wybaczenie, ale grudzień był dla mnie pracowity i nie miałem czasu i sił. Do tego jeszcze ten stres związany z Rewolucją Narodową w kraju mojej najmilejszej (wreszcie ludzie na poważnie się wzięli za represyjny reżim i wiele się dzieje). Szykują się niezłe zmiany w regionie i to na lepsze. 

No cóż, zawsze byłem po stronie Szacha. Może po prostu jestem zbyt starym Monarchistą. 😉

• Kocham to! 1

Peetri Romanaav

p.romanoff@meil.nan

P.S 2 Chodzą słuchy, że dyktator zamierza się ewakuować drogą lotniczą z walizkami pełnymi kasy z ropy. Ostatnio wystartował samolot ze złotem podobno, więc wygląda na to, że Dima ma swój cennik za udzielenie schronienia i 61575000000 dolców mu wpadnie w ręce jak Stalinowi złoto republikańskie w latach trzydziestych ubiegłego wieku...

Doskonale rozumiem Niebiańskiego Cesarza i też jestem za Szachem, choć na przykład, moja Iranka jest za socjaldemokracją! XD 

Ludzie jednak wzywają monarchę do powrotu, więc reszta opozycji to chyba uszanuje. Osobiście, nie widzę problemu, bo taka Albania zaczęła jako demokracja z osobą sprawującą kolejno stanowiska premiera i prezydenta, a skończyła z człowiekiem pełniącym te funkcje, który został ostatecznie Królem Albanii do wiosny 1939 roku i włoskiej okupacji. W Iraku, którego władze są wspierane przez ajatollachów, też patrioci zaczynają podnosić głowy i nie mówię tu tylko o Kurdach. Talibowie także pomału zaczynają się bać, bo jednak Iran jako monarchia parlamentarna to dla nich i ich władzy bardzo zła wiadomość oraz powód do niepokoju.