Burek 347 Opublikowano 12 Grudnia 2025 Zaimki: nijakie Zaimki: nijakie Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2025 W związku z tym, że armia państwowa jest praktycznie w rozkładzie - może można pomyśleć nad wyprzedażą sprzętu i/lub nawet samych oddziałów? 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alfred Fabian von Tehen-Dżek 73 Opublikowano 12 Grudnia 2025 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2025 Zawsze można przenieść do rezerwy i poczekać na utalentowanego dowódcę lub powrót kogoś ze starej gwardii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burek 347 Opublikowano 12 Grudnia 2025 Zaimki: nijakie Zaimki: nijakie Autor Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2025 Wydaję mi się, że sensownie z fabularnego punktu widzenia byłoby przyjąć narrację rozjebanego państwa. Utrzymanie takiej armii jak była opisana na starym forum, wydaje mi się kompletnie poza możliwościami państwa. Część jednostek niewiadomo gdzie w ogóle stacjonuje - bo było to utajnione, i to tak skutecznie, że nikt z żyjących nie ma chyba tej wiedzy. Możliwe, że sprzęt jest już rozsprzedawany na własną rekę - bo generalnie to chyba już nikt tym wszystkim żołnierzom nie płaci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alfred Fabian von Tehen-Dżek 73 Opublikowano 13 Grudnia 2025 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2025 Mówiłem, że chcecie rozjebać te państwo Panie Premierze! Nie myliłem się! xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burek 347 Opublikowano 13 Grudnia 2025 Zaimki: nijakie Zaimki: nijakie Autor Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2025 Akceptacja zastanej sytuacji jest pierwszym krokiem do rozwoju! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Erik Otton von Hohenburg 71 Opublikowano 13 Grudnia 2025 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2025 (edytowane) Jestem zdania, że nie powinniśmy likwidować armii nawet jeśli zdecydowanie jej rozmiar przekracza poziom ambicji i możliwości naszego państwa, chociażby ze względu na szacunek na spuściznę JKM Dagoberta III, który poświęcił wiele lat swojego życia na budowanie armii z której moglibyśmy być dumni. Jeśli zaś chodzi o jej ograniczenie, to wydaje mi się rozsądnym punktem wyjścia opinia marszałka KSZ Artura Kardacza aka Dagoberta III z tego samego powodu o którym już wspomniałem. Nie powinniśmy zamykać tak ważnej instytucji, ponieważ chwilowo nie ma się nią komu zaopiekować, bo to jakby odciąć sobie samemu rękę, tylko przez wzgląd na to że aktualnie znajduje się w gipsie. Edytowane 13 Grudnia 2025 przez Erik Otton von Hohenburg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burek 347 Opublikowano 13 Grudnia 2025 Zaimki: nijakie Zaimki: nijakie Autor Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2025 Ale nikt nawet nie wie gdzie ta armia się znajduje! A jak nic z ta armią nie zorbimy to i tak przestanie istnieć w ramach braku (już chyba zachodzacego) procesu potwierdzania swojego istnienia we współrzeczywistości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi