• Lubię to 1
  • Kocham to! 4
  • Haha 1
  • Wow 1
  • Zły 1
Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Wyprzedaż armii?

Burek
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  •   Zaimki: nijakie

W związku z tym, że armia państwowa jest praktycznie w rozkładzie - może można pomyśleć nad wyprzedażą sprzętu i/lub nawet samych oddziałów?

• Smuteczek 2

Opublikowano

Wydaję mi się, że sensownie z fabularnego punktu widzenia byłoby przyjąć narrację rozjebanego państwa. Utrzymanie takiej armii jak była opisana na starym forum, wydaje mi się kompletnie poza możliwościami państwa. Część jednostek niewiadomo gdzie w ogóle stacjonuje - bo było to utajnione, i to tak skutecznie, że nikt z żyjących nie ma chyba tej wiedzy. Możliwe, że sprzęt jest już rozsprzedawany na własną rekę - bo generalnie to chyba już nikt tym wszystkim żołnierzom nie płaci.

Jestem zdania, że nie powinniśmy likwidować armii nawet jeśli zdecydowanie jej rozmiar przekracza poziom ambicji i możliwości naszego państwa, chociażby ze względu na szacunek na spuściznę JKM Dagoberta III, który poświęcił wiele lat swojego życia na budowanie armii z której moglibyśmy być dumni. Jeśli zaś chodzi o jej ograniczenie, to wydaje mi się rozsądnym punktem wyjścia opinia marszałka KSZ Artura Kardacza aka Dagoberta III z tego samego powodu o którym już wspomniałem. Nie powinniśmy zamykać tak ważnej instytucji, ponieważ chwilowo nie ma się nią komu zaopiekować, bo to jakby odciąć sobie samemu rękę, tylko przez wzgląd na to że aktualnie znajduje się w gipsie.

Edytowane przez Erik Otton von Hohenburg

Opublikowano

Ale nikt nawet nie wie gdzie ta armia się znajduje! A jak nic z ta armią nie zorbimy to i tak przestanie istnieć w ramach braku (już chyba zachodzacego) procesu potwierdzania swojego istnienia we współrzeczywistości.