• Lubię to 1
  • Kocham to! 4
  • Haha 1
  • Wow 1
  • Zły 1
Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Requiem za duszę śp. Kamiljana Harlina

Rekomendowane odpowiedzi

Msza Święta Requiem za duszę śp. Kamiljana Harlina 

Gdy na zegarach zbliżała się godzina szesnasta, odezwały się dzwony katedry Najświętszej Maryi Panny Matki Kościoła w Achkovie, które obwieściły rozpoczęcie mszy świętej sprawowanej przez arcybiskupa achkovskiego Henryka Ziemiańskiego de Harlin la Sparasana OSI  z intencją za duszę swojego ojca, śp. Kamiljana Harlina.  Punktualnie o godzinie szesnastej z zakrystii wyszła procesja prowadzona przez turyfera z dymiącą kadzielnicą, za którym podążał krucyferariusz z krzyżem, za nim  kroczyli diakoni i prezbiterzy, a następnie podążał celebrans ubrany w czarny ornat. Podczas mszy świętej odśpiewano sekwencję.

Cytat

259639744_heniu_prymas.png.5434ce5e4e8a4edfff1bd20fd1f908be(1).png.ec69ee8fa24d224a351b275d67a21b19.png

Umiłowani w Chrystusie Panu Siostry i  Bracia,

Mój Ojciec był bardzo ważną postacią w historii Nordaty. Nie w sposób przecenić jego zasług. Ze smutkiem przyjąłem informację o jego śmierci, ale zachowałem też stoicki pokój. Na pewno spotkamy się kiedyś w niebie, gdzie będziemy oglądać oblicze Boga. Będzie Cię bardzo brakować, mój Ojcze. Nie tylko mi, ale i wszystkim obywatelom II Federacji Nordackiej, którzy Ciebie znali. 

23116801_1179448248823547_7756549608344077711_o.jpg.582571fdc80dfd584821d1eaf7fdd160.jpg

Edytowane przez Henryk Ziemiański de Harlin la Sparasan
  • Lubię to 1
  • Wow 1

Jego Ekscelencja mgr. net Henryk Ziemiański de Harlin la Sparasan OSI 

Arcybiskup achkovski 

Prymas II Federacji Nordackiej

Wicepremier II Federacji Nordackiej 

Kongresman VIII Kadencji 

Minister sprawiedliwości 

Prefekt Kongregacji ds. Kościoła i Duchowieństwa 

Hrabia Bari 

Baron Andalo 

Kawaler Imperium Kiryjskiego herbu Ziemianin 

heniu_prymas.png.5434ce5e4e8a4edfff1bd20fd1f908be.png

1260.png

Opublikowano
  •   Zaimki: męskie

•   Zaimki: męskie
  • NIO: 2709210001

• NIO: 2709210001

Ament.

SYoeTe3.png 100505667931999071.png
    Kaspar Venir Waksman-Dëter
    Pierwszy Towarzysz Kalkilistycznej Partii Federacji
    były: V Prezydent II Federacji Nordackiej, I i III Prezydent UTN, wielokrotny Minister Spraw Wewnętrznych UTN i I FN, V, VI i VII Prezydent III Republiki Muratyki, Prokurator Generalny w I Federacji Nordackiej, Pierwszy Towarzysz Związku Socjalistycznych i Kalkilistycznych Republik Muratyckich, I Prezydent IV Republiki Muratyki, Marszałek Wielki Sejmu Muratyckiego

Muratyka1.png Kalkilista.png