Andrzej Ordyński 568 Opublikowano 4 Października Zaimki: męskie Zaimki: męskie Udostępnij Opublikowano 4 Października Trwoga! Katastrofa! Bankructwo! Dotychczasowe władze Imperium nie zadbały o jakiekolwiek wpływy do budżetu Imperium Nandyjskiego! Od lutego nie mamy żadnych dochodów, a cały trud obywateli nandyjskich zasila skarbiec w Achkovie! Sytuacja jest tym gorsza, że zgodnie z procedowanym obecnie Traktatem o Nordackiej Unii Informatycznej "Nordacka Unia Informatyczna finansowana jest z dwóch źródeł: 2. koszty w wirtualnej walucie ponoszą państwa-sygnatariusze w ustalanej przez Radę wysokości". Myślałem, że mamy przynajmniej jakieś oszczędności z okresu funkcjonowania w Bastionie... Niestety 1 marca 2025 i 26 lutego 2025 @Peetri Romanaavwyczyścił konto państwowe i przelał sobie na konto prywatne całość środków. Jesteśmy bankrutami, Imperium Nandyjskie nie ma ani norda. 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vilarte 44 Opublikowano 4 Października Udostępnij Opublikowano 4 Października 2 godziny temu, Andrzej Ordyński napisał: Niestety 1 marca 2025 i 26 lutego 2025 @Peetri Romanaavwyczyścił konto państwowe i przelał sobie na konto prywatne całość środków. Mocno. U nas jakiś czas temu pewien prezes jednej ze spółek prywatnych tak chciał z jej kasą 😄 Ale w rządzie nikomu by to nie przyszło na myśl, zwłaszcza że ludzie od razu zauważyliby brak wypłat z tantiem. Jako że mamy już kantor między BS a MBP, to nasz bank zawsze może podjąć temat jakiegoś kredytu 😄 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Ordyński 568 Opublikowano 4 Października Zaimki: męskie Zaimki: męskie Autor Udostępnij Opublikowano 4 Października Rozmawiałem z Imperatorem i stwierdził, że opróżnił konto, bo było to konto w fortach (waluta Bastionu). W każdym razie, w pierwszej kolejności, w miarę potrzeb, ja będę pożyczał pieniądze Skarbowi Imperium. Jak ja też zbankrutuję, to będę prosił o pożyczki innych obywateli. Dopiero później zwrócimy się do czynników zewnętrznych. Zamierzam podjąć negocjacje z FN, żeby ustalić stałą subwencję dla Nan Di. W końcu generujemy 20% aktywności, coś nam się należy. 😉 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi