Damiano Robingren 140 Opublikowano 16 Września Zaimki: męskie Zaimki: męskie Udostępnij Opublikowano 16 Września Velke Mesto Achkov, dnia 16 września 2025 roku Ja, Damiano Robingren, na mocy Preambuły Konstytucji II Federacji Nordackiej, która wskazuje na wolność oraz odpowiedzialność obywatela za wspólnotę oraz dobrowolność sprawowania urzędów publicznych, zrzekam się z dniem dzisiejszym urzędu Sędziego Najwyższego. Kiedy obejmowałem urząd sędziego, przyświecała mi wiara, że Kongres będzie miejscem szacunku dla prawa. Tymczasem z bólem stwierdzam, że stanowisko to zostało w ostatnich tygodniach sprowadzone do pustego gestu. Wszelkim szanownym Kongresmenom pragnę przypomnieć, że urząd sędziego nie jest żadną dekoracją, a jednak mimo wszystko bywa traktowany jak balast, który można sobie, lekceważyć. Rezygnuję więc, by moje odejście było sygnałem ostrzegawczym, że bez szacunku dla prawa i instytucji państwowych, żadna federacja nie przetrwa. Jeśli społeczeństwo nie odrodzi w sobie poczucia powagi, to żadne przepisy, żadne konstytucje i żadne trybunały nie będą w stanie go uratować. Życzę wam, abyście odnaleźli drogę do odpowiedzialności. (-) Damiano Robingren 1 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamiljan de Harlin 788 Opublikowano 17 Września Zaimki: dowolne Zaimki: dowolne Udostępnij Opublikowano 17 Września Dziękuję za pełnioną służbę na rzecz praworządności w II Federacji Nordackiej i przyjmuję złożoną dymisję z urzędu Sędziego Najwyższego. Informuję Kongres II Federacji Nordackiej poprzez @Spiker, że ma czas do 23 września, aby drogą uchwały mianować nowego Sędziego Najwyższego. Po przekroczeniu tego terminu, skorzystam z prezydenckiej prerogatywy do obsadzenia wakatu. 1 Jeno Cesarska Mość Kamiljan I z łaski Jahwe Cesarz Insulii, Cesarz Learvén, Cesarz Nordaty Północnej, Król Ardemii, Król Voxlandu, Król Winkulii Brodryjskiej, Arcyksiążę Hergamu i Alorku, Książę Bantu, Wielki Protektor Lotryganii, Hrabia-Rodzic Doctriny . Mer Gaudium, były Prezydent Buletarku, b. Wiceprezydent Socjalistycznej Republiki Volkianu,b. zarządca Kościoła Antywirtualnego, b. Dowódca Volkiańskiej Armii Ludowej, b. Prezydent Federacji Nordackiej, b. Marszałek Parlamentu Federacji Nordackiej, Przewrotowiec Lipcowy, Lojalista Sierpniowy, unijczyk sercem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi