Andrzej Ordyński 462 Opublikowano 14 Września Zaimki: męskie Zaimki: męskie Udostępnij Opublikowano 14 Września Obywatele Nan Di, Przyjaciele z Nordaty i spoza niej! Nadszedł czas, by tchnąć nowe życie w struktury naszego Imperium! Zapraszamy Was do udziału w inicjatywie „Bazar stanowisk” — przestrzeni, w której każdy może zaproponować funkcję, rolę lub urząd, który chciałby objąć w ramach naszej wspólnoty. Masz pomysł na nową instytucję? Nie ograniczamy się do tradycyjnych urzędów — liczy się pomysłowość, zaangażowanie i chęć działania. Każda propozycja zostanie rozważona, a najbardziej inspirujące pomysły mogą zostać wcielone w życie! Jeśli jesteś przedstawicielem innej mikronacji, a chciałbyś współtworzyć z nami kulturę, dyplomację lub projekty międzyimperialne — Bazar stanowisk stoi otworem także dla Ciebie. Wystarczy odpowiedzieć w tym wątku lub przesłać wiadomość do Chengxianga. Niech Imperium Nandyjskie stanie się miejscem, gdzie każdy głos ma znaczenie, a każda inicjatywa może rozkwitnąć! 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolesław Kirianóo von Hohenburg 900 Opublikowano 14 Września Zaimki: męskie Zaimki: męskie Udostępnij Opublikowano 14 Września Mogę być Wysokim Komisarzem ds. Mniejszości Narodowych, z Szczególnym Kiriów Uwzględnieniem. Bolesław Kirianóo von Hohenburg de la Sparasan w Winkulii jako Mikołaj III "Gdy gardzisz mszą i pierogiem: Idźże sobie z Panem Bogiem! A kto prośby nie posłucha: W imię Ojca, Syna, Ducha!" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Ordyński 462 Opublikowano 14 Września Zaimki: męskie Zaimki: męskie Autor Udostępnij Opublikowano 14 Września Teraz, Bolesław Kirianóo von Hohenburg napisał: Mogę być Wysokim Komisarzem ds. Mniejszości Narodowych, z Szczególnym Kiriów Uwzględnieniem. Czy w Nan Di są jacyś Kiriowie? 😮 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolesław Kirianóo von Hohenburg 900 Opublikowano 14 Września Zaimki: męskie Zaimki: męskie Udostępnij Opublikowano 14 Września 5 minut temu, Andrzej Ordyński napisał: Czy w Nan Di są jacyś Kiriowie? 😮 W Macierzy raczej nie (chociaż starożytne Żółte Państwo jest wspominane w Wieloksięgu!!!), natomiast w Aquelii/Starobrodrii na pewno jacyś zostali po Brodryjskiej Wojnie Domowej. Bolesław Kirianóo von Hohenburg de la Sparasan w Winkulii jako Mikołaj III "Gdy gardzisz mszą i pierogiem: Idźże sobie z Panem Bogiem! A kto prośby nie posłucha: W imię Ojca, Syna, Ducha!" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Ordyński 462 Opublikowano Poniedziałek o 17:39 Zaimki: męskie Zaimki: męskie Autor Udostępnij Opublikowano Poniedziałek o 17:39 @Obywatel Nan Di Widzę, że nasi obywatele są bardzo skromni i nieśmiali. Może Ministerstwo Promocji z @Reza I Pahlavina czele? Przydałoby się też ogarnąć prawodawstwo. Dalej części nie przenieśliśmy z forum Bastionu i w sumie ciężko się połapać, co obowiązuje. Kto podjąłby się kodyfikacji prawa? Niekoniecznie musi to być Nandyjczyk? Bez kodyfikacji dotychczasowego dorobku nie ma sensu dalsze prawodawstwo. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Akrypa Ali Shariati von Primisz-Lichtenstein 15 Opublikowano Poniedziałek o 19:35 Zaimki: żeńskie Zaimki: żeńskie Udostępnij Opublikowano Poniedziałek o 19:35 Choć nie jestem obywatelką Nan Di / poddaną Imperatora, to zgłaszam gotowość służby w celu kodyfikacji praw Nan Di. Motywuje to chęcią początku wspaniałej przyjaźni między narodami Bialenii i Nan Di. Mam już lekkie doświadczenia w tym zakresie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Ordyński 462 Opublikowano Wtorek o 06:05 Zaimki: męskie Zaimki: męskie Autor Udostępnij Opublikowano Wtorek o 06:05 10 godzin temu, Akrypa Ali Shariati von Primisz-Lichtenstein napisał: Choć nie jestem obywatelką Nan Di / poddaną Imperatora, to zgłaszam gotowość służby w celu kodyfikacji praw Nan Di. Motywuje to chęcią początku wspaniałej przyjaźni między narodami Bialenii i Nan Di. Mam już lekkie doświadczenia w tym zakresie. Świetnie. Nazwijmy to Ministerstwem Kodyfikacji. Upoważniam Panią Minister do zwrócenia się do administracji o moderację na forum i dostęp do Dziennika Praw. W sumie Ty zdecyduj czy tworzymy dział dla naszych praw, czy podłączamy się do Dziennika Praw FN? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reza I Pahlavi 32 Opublikowano Wtorek o 10:50 Udostępnij Opublikowano Wtorek o 10:50 17 godzin temu, Andrzej Ordyński napisał: @Obywatel Nan Di Widzę, że nasi obywatele są bardzo skromni i nieśmiali. Może Ministerstwo Promocji z @Reza I Pahlavina czele? Przydałoby się też ogarnąć prawodawstwo. Dalej części nie przenieśliśmy z forum Bastionu i w sumie ciężko się połapać, co obowiązuje. Kto podjąłby się kodyfikacji prawa? Niekoniecznie musi to być Nandyjczyk? Bez kodyfikacji dotychczasowego dorobku nie ma sensu dalsze prawodawstwo. Oczywiście, chętnie się zgadzam, choć zawsze możemy zmienić nazwę na Ministerstwo Informacji 😁 Mam nadzieję, że jesteśmy otwarci na języki obce typu angielski, w razie czego 😜 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Ordyński 462 Opublikowano Wtorek o 17:25 Zaimki: męskie Zaimki: męskie Autor Udostępnij Opublikowano Wtorek o 17:25 Może być i Ministerstwo Informacji, też ładna nazwa. 😉 Angielski i inne języki obce jak najbardziej. Taki pomysł na szybko - jeśli chcemy trafiać do zagraniczniaków, może przetłumaczymy niektóre materiały na angielski i wrzucimy gdzieś? @Borys ZamyckiCiebie za bardzo nie namawiam na funkcje rządowe, bo masz odpowiedzialną rolę w rządzie FN i zostałeś Gubernatorem Arctiq. Chyba, że chciałbyś i znalazłbyś czas? Koledzy @Markus Wettini @Baltazar Dostojewskichyba aktualnie leczą realiozę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolesław Kirianóo von Hohenburg 900 Opublikowano Wtorek o 19:49 Zaimki: męskie Zaimki: męskie Udostępnij Opublikowano Wtorek o 19:49 Fajnie, że zignorowałeś moją propozycję. Tak się kończą dobre chęci. Tylko tych swoich żółtych stymulować coby się ruszyli z kanapy. Zresztą, wywalone. Nara frajerzy. 1 Bolesław Kirianóo von Hohenburg de la Sparasan w Winkulii jako Mikołaj III "Gdy gardzisz mszą i pierogiem: Idźże sobie z Panem Bogiem! A kto prośby nie posłucha: W imię Ojca, Syna, Ducha!" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Ordyński 462 Opublikowano Wtorek o 20:00 Zaimki: męskie Zaimki: męskie Autor Udostępnij Opublikowano Wtorek o 20:00 10 minut temu, Bolesław Kirianóo von Hohenburg napisał: Fajnie, że zignorowałeś moją propozycję. Tak się kończą dobre chęci. Tylko tych swoich żółtych stymulować coby się ruszyli z kanapy. Zresztą, wywalone. Nara frajerzy. Jeśli Twoja propozycja była na serio, to chętnie nawiążę współpracę! Myślałem, że to tylko takie ziajty. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borys Zamycki 119 Opublikowano Środa o 12:38 Zaimki: męskie Zaimki: męskie Udostępnij Opublikowano Środa o 12:38 (edytowane) 19 godzin temu, Andrzej Ordyński napisał: @Borys ZamyckiCiebie za bardzo nie namawiam na funkcje rządowe, bo masz odpowiedzialną rolę w rządzie FN i zostałeś Gubernatorem Arctiq. Chyba, że chciałbyś i znalazłbyś czas? Faktycznie, na razie wstrzymam się z przyjmowaniem nowych funkcji. W dniu 14.09.2025 o 22:02, Bolesław Kirianóo von Hohenburg napisał: W Macierzy raczej nie (chociaż starożytne Żółte Państwo jest wspominane w Wieloksięgu!!!), natomiast w Aquelii/Starobrodrii na pewno jacyś zostali po Brodryjskiej Wojnie Domowej. Nie wiem jak ze Starobrodrią, ale niedawny spis wykazał, że w Arctiq mieszka 265 Kiriów. Są to ludzie, którzy znaleźli się na Polarktyce w latach 2015-2017 w wyniku batawsko-abachazkiej kolonizacji. Edytowane Środa o 12:42 przez Borys Zamycki 2 (-) Borys Zamycki (nan. Voris Zamyckud) Baron Hipshangu (Nan Di) Kiedyś znany jako Mikołaj Patryk Dostojewski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reza I Pahlavi 32 Opublikowano 23 godziny temu Udostępnij Opublikowano 23 godziny temu Mam dobre wieści, bo nawiązałem na X fajny kontakt z pewnym mieszkańcem 🇬🇱 i w razie czego, będę miał pomocną konsultację językową dotyczącą języków używanych przez miejscowych Inuitów 😁 W razie czego, Imperator może używać języków ugrofińskich, to ja też mogę się inspirować realnie istniejącymi językami 👍 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Ordyński 462 Opublikowano 12 godzin temu Zaimki: męskie Zaimki: męskie Autor Udostępnij Opublikowano 12 godzin temu A więc: Minister Informacji - @Reza I Pahlavi Minister Kodyfikacji - @Akrypa Ali Shariati von Primisz-Lichtenstein Minister bez teki, Pełnomocnik ds. Mniejszości Narodowych - @Bolesław Kirianóo von Hohenburg Po potwierdzeniu wydam odnośne postanowienie. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reza I Pahlavi 32 Opublikowano 12 godzin temu Udostępnij Opublikowano 12 godzin temu Ze swojej strony, potwierdzamy jako nowy Minister Informacji w rządzie 😇 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi