Piotr Jankowski 269 Opublikowano 9 Września Udostępnij Opublikowano 9 Września (edytowane) Dzień dobry wszystkim @Obywatel Federacji! Jako że w rządzie @August de la Sparasan przypadła mi rola ministra transportu chciałbym zająć się chociażby transportem lotniczym. Stąd też przydatna była by mi lista lotnisk w Federacji. Poniżej zamieszczam to, co udało mi się znaleźć, ale równocześnie bardzo proszę o pomoc w kwestii lokalizacji, nazw i przynajmniej orientacyjnego rozmiaru lotnisk, z szczególnym uwzględnieniem Waszych regionów. Z góry serdecznie dziękuję. Port Lotniczy Zwierzogród-Jęzorek Port Lotniczy Eihenberg-Freburg Muratyckie Lotnisko Azymutia w Sarajsku Port lotniczy w Mosellbi [Lotnisko w Kostrzyniu] Lotnisko im. Arisa Kostasa w Achkovie Międzynarodowe Lotnisko Kirianopol-Ädrosanka im. Axina Equesa Lotnisku im. Erba Suskiego w Kirianopolu Port Lotniczy im. Jakuba I w Churchilgradzie Lotnisko im. Przyjaźni Kiriańsko-Norweglandzkiej Wichrowy Tron Lotnisko Rorikstead [Lotnisko na Wyspie Fałszywej Nadziei] [Polowe lotnisko w Robotniczogradzie] [Lotnisko w Lizawietowie] Lotnisko w Gaudium Edytowane 10 Września przez Piotr Jankowski 3 2 piotr@mail.vox Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
August de la Sparasan 341 Opublikowano 9 Września Udostępnij Opublikowano 9 Września Bardzo dziękuję za tą inicjatywę. Ze swojej strony mogę stwierdzić, że polowe lotnisko robotniczogradzkie nigdy nie było opisane sensu stricte, choć czasem pojawiało się przy okazji narracji, jak tutaj, gdzie wspomniane było, że prowadzi do niego główna ulica miasta, ulica Friderika Marchsa i że powstało pierwotnie jako lotnisko wojskowe. Raczej można bezpiecznie założyć, że jest dość niewielkie i cokolwiek prowizoryczne, jeśli mnie pamięć nie myli, nie dostało nawet nazwy. 3 NordNET: augustdelasparasan@nordnet.fn Discord: August (sagan Amatorii) / august_de_la_sparasan / August#6022 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Jankowski 269 Opublikowano 10 Września Autor Udostępnij Opublikowano 10 Września 19 godzin temu, August de la Sparasan napisał: Ze swojej strony mogę stwierdzić, że polowe lotnisko robotniczogradzkie nigdy nie było opisane sensu stricte, choć czasem pojawiało się przy okazji narracji, jak tutaj, gdzie wspomniane było, że prowadzi do niego główna ulica miasta, ulica Friderika Marchsa i że powstało pierwotnie jako lotnisko wojskowe. Raczej można bezpiecznie założyć, że jest dość niewielkie i cokolwiek prowizoryczne, jeśli mnie pamięć nie myli, nie dostało nawet nazwy. Widzę tutaj potencjał na rozbudowę. Równocześnie widzę też, że w pierwotnej liście przeoczyłem Lotnisko w Gaudium w DGA. 2 piotr@mail.vox Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
August de la Sparasan 341 Opublikowano 19 Września Udostępnij Opublikowano 19 Września Chciałbym dodać w sumie coś więcej, ale poza tym z wymienionych miałem styczność jeszcze tylko z lotniskiem achkovskim (które zresztą doczekało się opisu). NordNET: augustdelasparasan@nordnet.fn Discord: August (sagan Amatorii) / august_de_la_sparasan / August#6022 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borys Zamycki 119 Opublikowano 19 Września Zaimki: męskie Zaimki: męskie Udostępnij Opublikowano 19 Września (edytowane) Jeszcze za czasów Abachazji, Tomaszewo też miało swoje lotnisko. Ostatnie loty odbywały się tam w 2018 roku, więc myślę, że rozsądnie byłoby założyć, iż lotnisko to przetrwało do dnia dzisiejszego i może być przywrócone do użytku po jakimś lekkim remoncie. Nie znam niestety żadnych źródeł, które by potwierdzały nazwę. Jeżeli chodzi o rozmiar, to jest to raczej duże lotnisko, bo kiedyś codziennie latały z niego dreamlinery. Edytowane 19 Września przez Borys Zamycki 1 (-) Borys Zamycki (nan. Voris Zamyckud) Baron Hipshangu (Nan Di) Kiedyś znany jako Mikołaj Patryk Dostojewski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi