Skocz do zawartości
  • advertisement_alt
  • advertisement_alt
  • advertisement_alt

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Tak, moim zdaniem bazowanie będzie lepsze. Nie jestem zwolennikiem brania po prostu czegoś tak po prostu. Dam tu przykład Herbu Bazylic. Słońce zostało wzięte z herbu nieistniejącego Buska-Zdroju, a tarcza z herbu nieistniejącego Lubania. Połączyłem, zmieniłem lekko kolory i wyszło, więc tu też możemy zmienić niektóre rzeczy, a niektóre zostawić.

To chyba czas, by przenieść ten wątek, lub zacząć nowy w dziale obywatelskim.

Edytowane przez Heinrich von Wattzau

(-) Heinrich von Wattzau,

prezes Organizacji Food-Net,

burmistrz miasta Bazylice,

poseł na Sejm II kadencji

99527777916552149.png 99527777916552192.png

Opublikowano

Tutaj też miałem plan, aby bazować tylko na pogaństwie. 

Podczas pisania narracji w Sarmacji z Sophie, opisywałem jedną z wymyślonych kiedyś legend o dwóch koniach, które miały być boskim obserwatorem świata tutaj nawiązanie do kruków Odyna. Także pytanie, czy was to interesuje. ? 

Peetri Romanaav
Jego Najjaśniejsza Imperatorska Mość, Imperator Nan Di, Imperator Brodrii, Pan rzeczy widzialnych i niewidzialnych.

p.romanoff@meil.nan

Opublikowano

Cóż, ja się na pogaństwie totalnie nie znam bo nigdy w to głębiej nie wchodziłem, ale jak dla mnie brzmi dobrze. Fajnie byłoby też jakbyśmy ułożyli sobie jakiś sensowny plan tej dyskusji i tworzenia religii. Co najpierw powinniśmy ogarnąć?

Opublikowano

W takim razie ja widzę to tak, zanim zaczniemy zajmować się teologią warto by było napisać jakiś statut naszej wspólnoty i ją jakoś nazwać. Także tutaj plan taki;

Plan Organizacyjny:
1. Nazwa
2. Statut

To na sam start. 

Peetri Romanaav
Jego Najjaśniejsza Imperatorska Mość, Imperator Nan Di, Imperator Brodrii, Pan rzeczy widzialnych i niewidzialnych.

p.romanoff@meil.nan

Opublikowano
7 minut temu, Waksman napisał:

Pierwszy punkt i już pod górkę... ?

Od razu mówię - nie mam żadnego pomysłu na nazwę. Muratykanizm nie brzmi dobrze, także tego lepiej nie używajmy ?

Satheryzm, Solaryzm, Hyperboreizm? 

Peetri Romanaav

p.romanoff@meil.nan

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...