Bolesław Kirianóo von Hohenburg 900 Opublikowano 15 Sierpnia Zaimki: męskie Zaimki: męskie Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia W godzinach porannych piętnastego sierpnia mieszkańcy Los Alexos zebrali się na placu w pobliżu Białej Cytadeli, aby wysłuchać przemówień polityków Koalicji Konserwatywnej w ramach czwartego już spotkania na trasie wyborczej. Pierwszy miał przekazać parę słów Kirianóo. Poprawił mikrofon, zmierzył wzrokiem słuchaczy. - Rodacy! Witam was wszystkich w ten piękny nordacki poranek. Naszą ojczyznę dzieli już tylko tydzień od wyborów do Kongresu VII Kadencji. Kalkiliści twierdzą, że to historyczne wybory, że jeśli nas wybierzecie to II Federację Nordacką czeka masowa secesja i zagłada, gdyż pochodzenie narodowe naszych członków nie jest takie, jakie oni by sobie życzyli. Ja bym nie wchodził w aż tak populistyczne tony, jednak prawdą jest, że są to wybory ważne, bardzo ważne. Właśnie dlatego organizujemy dla was dziesięć spotkań w dziesięciu miastach II FN, Winkulii i Nan Di. Zazwyczaj to ja na nich najwięcej mówię, dziś będzie jednak wyjątek, gdyż chcę przedstawić nam kandydata z naszej listy do Kongresu, naszą "dwójkę", męża stanu, nordackiego cyncynata, dwukrotnego Prezydenta Federacji - powitajcie gorącymi brawami Tadeusza Henrykowskiego! - W tym momencie zszedł z mównicy, oddając mikrofon swojemu koledze, który nadszedł właśnie entuzjastycznie witany przez elektorat. Bolesław spojrzał jeszcze na wiszącą wysoko w górze flagę frakcyjną konserwatystów, po czym zajął swoje miejsce na krześle obok. Bolesław Kirianóo von Hohenburg de la Sparasan w Winkulii jako Mikołaj III "Gdy gardzisz mszą i pierogiem: Idźże sobie z Panem Bogiem! A kto prośby nie posłucha: W imię Ojca, Syna, Ducha!" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tadeusz I Wielki 345 Opublikowano 15 Sierpnia Zaimki: męskie Zaimki: męskie Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia Na scenę wszedł Tadeusz, popatrzył na tłum, i rozpoczął przemówienie: - Szanowni Rodacy! Szanowni Obywatele i Obywatelki! Już ponad 2 lata minęły od założenia II Federacji Nordackiej. 2 lata ciężkich zmian politycznych, rozwoju federacji i stałego rośnięcia w siłę. Myślę, że z pewnością mogę stwierdzić iż jesteśmy częścią aktualnej Wielkiej Trójki mikronacji, i myślę że jest to możliwe dzięki zadowalającej współpracy międzynarodowej i działaczom naszej partii. Obecnie II Federacja stoi w obliczu wielu zmian. Nowe persony, nowe partie, a przy tym różne poglądy i spostrzeżenia na różne tematy. W tych wyborach widać to najlepiej, startuje aż 5 różnych komitetów. Społeczeństwo jest poróżnione. Jako pierwszy prezydent II Federacji widzę, jak dużo rzeczy zmieniło się w naszym państwie, i widzę kwestię, które jednak dalej potrzebują zmian. Opowiadam się za dalszą promocją naszego państwa, używając social-mediów, które z pewnością przyciągną wiele młodych osób. Opowiadam się za rozwojem relacji dyplomatycznych z discordnacjami i podobnymi, przy okazji promując nasze państwo i pokazując jego zalety i jego siłę. Szanowni Rodacy, z całego serca liczę na wasze głosy! Następnie Tadeusz zszedł z mównicy. 1 1 I oraz IV Prezydent II Federacji Nordackiej, Król Hawilandu, Tadeusz Henrykowski Aktualnie niedostępny, w razie problemów proszę o kontakt: tadeuszhenrykowski@gmail.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolesław Kirianóo von Hohenburg 900 Opublikowano 15 Sierpnia Zaimki: męskie Zaimki: męskie Autor Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia Bolesław podziękował Tadeuszowi, po czym wziął jeszcze na chwilę mikrofon, aby zakończyć spotkanie. - Dziękujemy, że tu z nami byliście! Pamiętajcie: Lista numer 3 do Kongresu, pozycja 2, Tadeusz Henrykowski! Niech Trwa Nordata Zwycięska, Czyńmy Nordatę Wielką Ponownie !!! Obaj zeszli ze sceny, rozmawiając jeszcze chwilę z wyborcami, zanim skierowali się do najbliższego lotniska, żeby wyruszać w dalszą trasę. Bolesław Kirianóo von Hohenburg de la Sparasan w Winkulii jako Mikołaj III "Gdy gardzisz mszą i pierogiem: Idźże sobie z Panem Bogiem! A kto prośby nie posłucha: W imię Ojca, Syna, Ducha!" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi