Leszek Ebe 77 Opublikowano 19 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2022 Witam wszystkich obecnych. Chciałbym poinformować że niedawno powstała nasza firma. W opisie firmy macie szczegóły czym się zajmuję. Ponadto mamy zapytanie do pana Prezydenta @Piotr Romanow. Czy da radę dofinansować naszą firmę w wysokości 1.000.000 J- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Romanow 304 Opublikowano 19 Stycznia 2022 NIO: 2611220030 NIO: 2611220030 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2022 (edytowane) Teraz, Leszek Ebe napisał: Witam wszystkich obecnych. Chciałbym poinformować że niedawno powstała nasza firma. W opisie firmy macie szczegóły czym się zajmuję. Ponadto mamy zapytanie do pana Prezydenta @Piotr Romanow. Czy da radę dofinansować naszą firmę w wysokości 1.000.000 J- Oczywiście dostanie Pan dopłatę. Edytowane 19 Stycznia 2022 przez Piotr Romanow 1 Piotr Grigoriewicz Romanow II Prezydent IV Republiki Muratyki Marszałek Wielki Sejmu II kadecji Były Prezydent Uleński Azymuckiego Ulenu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Waksman 1 349 Opublikowano 19 Stycznia 2022 Zaimki: on/jego Zaimki: on/jego NIO: 2709210001 NIO: 2709210001 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2022 Na przepraszam, ale muszę: Godzinę temu, Leszek Ebe napisał: J- b o l i 1 Kaspar Venir Waksman-Dëter były: I i III Prezydent UTN, wielokrotny Minister Spraw Wewnętrznych UTN i I FN, V, VI i VII Prezydent III Republiki Muratyki, Prokurator Generalny w I Federacji Nordackiej, Pierwszy Towarzysz Związku Socjalistycznych i Kalkilistycznych Republik Muratyckich, I Prezydent IV Republiki Muratyki, Marszałek Wielki Sejmu Muratyckiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszek Ebe 77 Opublikowano 19 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2022 Oczywiście dziękuje szanownemu Panu Prezydentowi Piotrowi Romanowi. Natomiast teraz wam przedstawię, rozwój naszej wspaniałej firmy. Więc od początku: Pieniądze przeznaczone na firmę zostały łącznie 921.515 J-. A wyżej widać jak ciągnik(Który oczywiście też został zakupiony), rusza po wszystkie potrzebne rzeczy do uprawy roli. Jednak na swojej drodze zauważa Jakiś pociąg. Czyżby MKP Cargo jechało tymi stronami? A może to inny pociąg? Któż to wie. Jak widać praca była ciężka i rozpocząłem wszystkie ważne sprzęty przewozić. Tutaj widać właśnie przewóz przyczepy do siedziby firmy Oczywiście na sam koniec, wielki kombajn będzie zmierzał w kierunku siedziby. Widać jak dzielnie jedzie, mimo tego przeklętego wzgórza. Na koniec postanowiłem na chwilę zatrzymać się kombajnem i podziwiać pola, które wykupiłem za prawie pół miliona J-. Na sam koniec, zobaczycie cały arsenał sprzetów, jakie zostały wykupione przez firmę ,,Zakłady Rolnicze Leszek Ebe" Wkrótce będziemy robić na tym ogromnym polu, pierwsze uprawy! 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Waksman 1 349 Opublikowano 19 Stycznia 2022 Zaimki: on/jego Zaimki: on/jego NIO: 2709210001 NIO: 2709210001 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2022 4 minuty temu, Leszek Ebe napisał: Czyżby MKP Cargo jechało tymi stronami? A może to inny pociąg? Któż to wie. Nie nie, to zdecydowanie nie nasze. My z mixami wagonów nie jeździmy, przynajmniej na razie ? 2 Kaspar Venir Waksman-Dëter były: I i III Prezydent UTN, wielokrotny Minister Spraw Wewnętrznych UTN i I FN, V, VI i VII Prezydent III Republiki Muratyki, Prokurator Generalny w I Federacji Nordackiej, Pierwszy Towarzysz Związku Socjalistycznych i Kalkilistycznych Republik Muratyckich, I Prezydent IV Republiki Muratyki, Marszałek Wielki Sejmu Muratyckiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszek Ebe 77 Opublikowano 20 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2022 Więc ogólnie zostało kupione przez naszą firmę, pole z rosnącym Słonecznikiem. Oczywiście jako Prezes firmy, sprawdziłem jak to wygląda sytuacja. Początkowo Słonecznik po prostu sobie rósł. Jednak późnym wieczorem zauważyłem coś niepokojącego. Zauważyłem że wszędzie wyrosły chwasty! Dlatego porozmawiałem z Specjalistą do Spraw Chwastów o tym, czy można sprzedać plony z chwastami. Ten mi odpowiedział że jest taka możliwość, ale wartość cenowa tych plonów będzie znacząco obniżona. Dlatego nie przejmowałem się aż tak tym, no oprócz tego, że następnym razem będzie trzeba kupić płyn anty-chwastowy. Jednak okazała się tragiczna wiadomość.... Słonecznik podczas deszczu wyschły! Może to był jakiś trujący deszcz z jakiegoś reaktora. Tego nikt nie wie. Wiadomo jednak, że te plony już są do niczego. Dlatego własnoręcznie postanowiłem zaorać całe pole. Jednak jak widać, pole do orania było tak ogromne, a ja że nie miałem doświadczenia, to postanowiłem zadzwonić do jednego rolnika z Azymutii. Powiedziałem mu że dobrze płacę. Tak sobie wziął do serca, to co mówiłem, że jak widać przyjechał i zaczął kosić plony... i też mój portfel... Pamiętajcie rolnicy z Azymutii są drodzy.... Oczywiście gdy naprawiałem antenę, to z dachu budynku obserwowałem jak idzie temu rolnikowi i faktycznie się nie obijał, co widać na zdjęciu. Na koniec po zaoraniu całego pola, podziękowałem rolnikowi z Azymutii za współpracę i musiałem zastanowić się poważnie nad dalszymi losami firmy. Dlatego postanowiłem że sprzedam te pole, a w zamian kupię mniejsze pole uprawy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszek Ebe 77 Opublikowano 20 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2022 Tak więc, nie marnując czasu, jak najszybciej udałem się do sklepu, w którym będę chciał sprzedać swoje pole i kupić nowe pole. Oczywiście w kadrze widać, jak całe pole, które idzie na sprzedaż zostało zaorane. Następnie pokaże oczywiście wam, ile kosztuję sprzęt który wykupiłem wcześniej+z jakich są firm. Następnie po dotarciu do sklepu, dogadałem się z chętnym kupcem i sprzedałem mu to pole. Natomiast tyle kosztowało mnie nowe pole. I oczywiście było mniejsze i wysunięte bardziej na południu. Oczywiście kupiłem opryskiwacz do ochrony roślin. Tak on wygląda i widać tam również jego cenę. Ponadto kupiłem też wózek widłowy, który będzie potrzebny na przewóz palet z płynami chwastobójczymi. No i na koniec prezentujemy jak wygląda cały kupiony zestaw obok siebie. Wygląda to naprawdę obiecująco. Także następnym krokiem, wkrótce będzie przewiezienie maszyn z starych pól uprawnych do nowych zakupionych pól uprawnych! 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszek Ebe 77 Opublikowano 21 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2022 Tak też, na nic nie czekając, zacząłem przenosić wszystkie sprzęty rolnicze na nowe pole. Tak po długich przenosinach, na samym końcu został Kombajn, którym oczywiście też jechałem do nowego pola. Następnie gdy już przyjechałem Kombajnem na nowe pole, to już miałem wszystkie sprzęty i maszyny rolnicze na nowym polu. Jak widać, jest trochę tego. Kolejną misją było zaorać pole i zasadzić tam nowe nasiona-nasiona Jęczmienia. Jednak oranie trwało długo, bo aż do nocy! Ale w końcu całe pole zostało zaorane. Po nieco małych problemach, pojechaliśmy po worki z nasionami, a następnie załadowaliśmy je do sadzarki. Następnie rozpocząłem proces siania jęczmienia. W końcu całe pole, zostało zasadzone nasionami Jęczmienia i teraz czekamy aż wyrośnie. Oczywiście jak już wyrosną plony z Jęczmienia, udamy się do stacji w Ampraczy. Tam oczywiście zlecimy MKP Cargo, by pojechali do Klasztorowa, ponieważ od nich dostaliśmy ofertę, że mają zapotrzebowanie na jęczmień. Także teraz pozostało tylko czekać aż będą plony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszek Ebe 77 Opublikowano 22 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2022 (edytowane) Jęczmień była w końcu gotowa do zbiorów. Także postanowiłem działać od razu. Oczywiście trwał ten proces zbierania pewien czas. Można zobaczyć natomiast jak jęczmień wsypywałem do przyczepy ładowczej. No w końcu po dość długim zbieraniu żniw, cała zawartość przyczepy z jęczmieniem była gotowa na sprzedaż do Klasztorowa. Dlatego teraz udajemy się do Stacji Ampraczy i tam będziemy chcieli z pomocą MKP Cargo wywieść tą całą jęczmień. Edytowane 22 Stycznia 2022 przez Leszek Ebe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi