Kamiljan de Harlin 788 Opublikowano 19 Czerwca Zaimki: dowolne Zaimki: dowolne Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca Tutaj rozpocznie się 23 czerwca kolaboracyjny pokaz motoryzacyjny marek AKC i Utopia. Bądźcie czujni! 1 1 Jeno Cesarska Mość Kamiljan I z łaski Jahwe Cesarz Insulii, Cesarz Learvén, Cesarz Nordaty Północnej, Król Ardemii, Król Voxlandu, Król Winkulii Brodryjskiej, Arcyksiążę Hergamu i Alorku, Książę Bantu, Wielki Protektor Lotryganii, Hrabia-Rodzic Doctriny . Mer Gaudium, były Prezydent Buletarku, b. Wiceprezydent Socjalistycznej Republiki Volkianu,b. zarządca Kościoła Antywirtualnego, b. Dowódca Volkiańskiej Armii Ludowej, b. Prezydent Federacji Nordackiej, b. Marszałek Parlamentu Federacji Nordackiej, Przewrotowiec Lipcowy, Lojalista Sierpniowy, unijczyk sercem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
August de la Sparasan 342 Opublikowano 23 Czerwca Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca Była trzynasta pięćdziesiąt cztery, gdy August de la Sparasan wdrapał się na podwyższenie pośrodku placu i stwierdził do mikrofonu: Szanowni Państwo, witam serdecznie! Dobrze jest was widzieć, zgromadzonych tutaj, na pięknym placu w wielkim mieście Achkov! Dzisiaj - przy odrobinie szczęścia przez resztę dnia - będą Państwo świadkami wielkiego widowiska! Czegoś takiego Federacja, a możliwe, że i cała pollińska brać, dotąd nie uświadczyła! W ostatnim czasie Spółka Kapitałowa Utopia, której mam zaszczyt być akcjonariuszem, nawiązała współpracę z nową i nowatorską, jak też obiecującą firmą Ampraczen-Koribien Cars! Efekty tej współpracy, będące, nie bójmy się tak tego określić, wielkim dziełem nordackiej motoryzacji, ujrzycie Państwo dzisiaj, na tym placu! Ba, zasadniczo już jesteście nimi niejako otoczeni, stoją w końcu wszędzie dookoła! Proszę się nie wstydzić, proszę śmiało oglądać i pamiętać, że posiadaczem tych wozów może stać się każdy z Was, Drodzy Zgromadzeni! Wystarczy złożyć zamówienie u Ampraczen-Koribien Cars. To proste! A, by uprościć to jeszcze bardziej, dzisiaj poprowadzę Państwa przez ten piękny motoryzacyjny świat i zaprezentuję każdy z obecnych tu modeli, informując Was o ich niezrównanych parametrach i wspaniałej puli zalet! A zatem Pokaz Ampraczen-Koribien Cars - Spółka Kapitałowa Utopia w Achkovie czas zacząć! 1 NordNET: augustdelasparasan@nordnet.fn Discord: August (sagan Amatorii) / august_de_la_sparasan / August#6022 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
August de la Sparasan 342 Opublikowano 23 Czerwca Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca Proszę państwa, na początek standardowe modele firmy Ampraczen-Koribien Cars, na rozgrzanie. A nic tak nie rozgrzewa, jak zabójcza prędkość! Oto model Espada Sport, dwumiejscowa bestia, która rozpędza się maksymalnie do zawrotnej prędkości 282 km/h przy masie nieco ponad tony. Podwozie z włókna węglowego, 132 - litrowy bak, badania dowodzą 92 - procentowej niezawodności! Idealna rzecz na tor wyścigowy! Ale co, jeśli ktoś z Państwa nie ma toru wyścigowego? Bez obaw, to nie powód do wstydu! Mamy wariant i dla takich osób! Oto Espada Sport Light, dopuszczony do ruchu drogowego i niewiele ustępujący swojemu wyścigowemu krewniakowi! 93 - procentowa niezawodność, 98 - litrowy bak, prędkość do 247 km/h, rozpędza się od zera do setki w zaledwie 11 sekund. No, Proszę Państwa, czyż nie jest piękny? 1 NordNET: augustdelasparasan@nordnet.fn Discord: August (sagan Amatorii) / august_de_la_sparasan / August#6022 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszek Ebe 229 Opublikowano 23 Czerwca Zaimki: męskie Zaimki: męskie Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca Tak też i przybyłem ja cały ubrany elegancko, a przynajmniej się starałem jak najbardziej profesjonalnie wyglądać i przyszedłem też na pokazy. Tak też następnie do zebranych powiedziałem: -Witajcie szanowni goście na pokazie samochodowym samochodów firmy AKC! Tutejsze wszystkie modele będzie pokazywać wam Dyrektor Utopii @August de la Sparasani mamy też że drugi Dyrektor Utopii pojawi się na pokazach! A tymczasem rozgoście się! Pralinki i Betonówka na wasz czekają! Oczywiście podziwiajcie sobie samochody i zdradzę mały smaczek że być może pewna firma będzie miała wizytę... Ale zostawię tą nutkę tajemniczości... A i oczywiście chętnie odpowiem państwu na wszelkie pytania! Oczywiście będą też szampany i krążą legendy że nawet sam pan @Waksmanlubował pić ten konkretny rodzaj szampana, który pochodził prosto z Ampracza! Także bawmy się, oglądajmy i podziwiajmy. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
August de la Sparasan 342 Opublikowano 23 Czerwca Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca Jeśli z kolei kogoś bardziej niż prędkość interesuje pojemność, AKC ma w ofercie Grubetto, pojemne pięciomiejscowe kombi z 89, 5 litrowym bakiem i ładownością 2062 kg. Przy tym nie jest to żółw, gdyż może rozwinąć prędkość maksymalnie 213 km/h. Jest to więc innymi słowy naprawdę dobra, nieco bardziej “ustatkowana” niż poprzednie, opcja. 1 NordNET: augustdelasparasan@nordnet.fn Discord: August (sagan Amatorii) / august_de_la_sparasan / August#6022 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszek Ebe 229 Opublikowano 23 Czerwca Zaimki: męskie Zaimki: męskie Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca Następnie wziąłem i zjadłem jedną pralinkę i następnie postanowiłem pochodzić po tym wspaniałym pokazie samochodów. Oczywiście uśmiechnięty podziwiałem swoje samochody i cieszyłem swój wzrok estetyką tego pomieszczenia. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
August de la Sparasan 342 Opublikowano 23 Czerwca Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca A teraz - do rzeczy - czas na linię AKC - Utopia! Zacznijmy od modelu Skromny Brzeg - samochód solidny, dwudrzwiowy, czteromiejscowy, ważący 653, 6 kg przy ładowności 602, 1 kg! Może i jest mały, ale też - pozwolę sobie stwierdzić - model na większość (a może i każdą z) kieszeni. I oto czas na czysty luksus - Kingster, który każdemu pozwoli się poczuć jak Krzysztof Windsor grający na fortepianie! Pięciodrzwiowy, pięciomiejscowy z ręcznie wykonanym wnętrzem najwyższej jakości. Cztery głośniki, radio AM/FM, odtwarzacz kaset. Nadto podwozie z galwanizowanej stali i aluminium oraz stulitrowy bak. 1 NordNET: augustdelasparasan@nordnet.fn Discord: August (sagan Amatorii) / august_de_la_sparasan / August#6022 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamiljan de Harlin 788 Opublikowano 23 Czerwca Zaimki: dowolne Zaimki: dowolne Autor Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca Gdy August skończył prezentację modelu Kingster, rozbrzmiał donośny dźwięk dzwonka. Przed banerami Utopii i AKC, gdzie znajdował się rząd mikrofonów, zasiadła młoda kobieta ubrana w elegancki strój. Oczy zebranych na moment skupiły się na niej, co zmotywowało ją do odezwania się: - Drodzy Państwo! Proszę o chwilę uwagi, abyśmy mogli wysłuchać przemówienia jednego z gospodarzy pokazu. Jest z nami Państwo Kamiljan de Harlin, Dyrektor Generalny Spółki Kapitałowej Utopia. Powitajmy go brawami! - zachęciła kobieta. Do mikrofonu podszedł Kamiljan i momentalnie ustało klaskanie dłońmi gości. - Szanowni goście, fani motoryzacji i drodzy państwo! Jest mi niezmiernie miło obserwować tak liczne grono osób ciekawych naszych produktów. Serdecznie dziękuję każdemu z Was, za przybycie na nasze wydarzenie. To, co dzisiaj organizujemy na achkovskim placu to nie tylko pokaz, ale to manifestacja nowego spojrzenia na przemysł motoryzacyjny. Gdy mój szanowny kolega August de la Sparasan oraz znakomity partner Leszek z Ampraczen-Koribien Cars prezentują Państwu te wspaniałe dzieła techniki, ja widzę coś więcej, a mianowicie widzę świetlaną przyszłość przed transportem w Nordacie i na Pollinie! To przełomowy i historyczny moment, który być może da impuls dla systemowych przemian w zakresie przemieszczania się po mikroświecie... Wierzę, że wspólnie tworzymy coś, co wykracza poza dotychczasowe ramy i schematy. - Chcę, żeby to wybrzmiało klarownie, więc proszę o uwagę... - Harlin ściszył głos. - Spółka Kapitałowa Utopia nie zawiera przypadkowych sojuszy - wyszeptał. - Leszek to ekspert w zakresie motoryzacji, a jego firma AKC prezentowała sobą pełen profesjonalizm. To była obiecująca wizja współpracy. Gdy zdecydowaliśmy się na kolaborację z AKC, wiedzieliśmy, że tworzymy coś przełomowego. Od sportowej bestii Espada Sport po rodzinne Grubetto, od skromnego ale niezawodnego Skromnego Brzegu po luksusowy Kingster... każdy z tych modeli opływa innowacją połączoną z tradycją! - Kamiljan powiedział donośnie. - Zachęcam do testowania pojazdów, możecie do nich wejść, pooglądać, podotykać. Jeśli się spodoba, proponuję kupno. - Mamy jeszcze dla państwa niespodziankę! Na tyłach znajdziecie państwo sekcję gastronomiczną, w której możecie za darmo poczęstować się limitowaną edycją pralinek wypełnionych sprowadzoną specjalnie na tę okazję oryginalną konopię winewską z repujerstańskich wzgórz. Ich delikatna nuta smakowa została starannie skomponowana przez mistrzów czekoladnictwa z doctrińskiego Gaudium. Jeśli byłoby Wam sucho, to polecam napić się ożeźwiającej, klasycznej betonówki z amatorskich równin. Jak to powiedział pewien mądry człowiek... jak dają, to jem! 2 Jeno Cesarska Mość Kamiljan I z łaski Jahwe Cesarz Insulii, Cesarz Learvén, Cesarz Nordaty Północnej, Król Ardemii, Król Voxlandu, Król Winkulii Brodryjskiej, Arcyksiążę Hergamu i Alorku, Książę Bantu, Wielki Protektor Lotryganii, Hrabia-Rodzic Doctriny . Mer Gaudium, były Prezydent Buletarku, b. Wiceprezydent Socjalistycznej Republiki Volkianu,b. zarządca Kościoła Antywirtualnego, b. Dowódca Volkiańskiej Armii Ludowej, b. Prezydent Federacji Nordackiej, b. Marszałek Parlamentu Federacji Nordackiej, Przewrotowiec Lipcowy, Lojalista Sierpniowy, unijczyk sercem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszek Ebe 229 Opublikowano 23 Czerwca Zaimki: męskie Zaimki: męskie Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca Następnie uścisnąłem rękę Kamiljanowi Harlinowi i powiedziałem serdecznie. -Miło mi ciebie również powitać Kamiljan Harlin i dziękuje za dobre słowo. A właśnie jak tam się sprawuję twój AKC Espada Sport Light? Korzystasz z niego? Jeździsz sobie czasem po mieście? No i przede wszystkim jak ci się podoba pokaz? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamiljan de Harlin 788 Opublikowano 23 Czerwca Zaimki: dowolne Zaimki: dowolne Autor Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca - Czemść. To ja dziękuję za Twoją tytaniczną pracę. AKC Espada Sport Light świetnie się sprawuje. Lubię w trakcie podróży autostradą pomiędzy Achkovem a Los Alexos popylać 200 km/h i przelatywać nad dziurami w jezdni, zamiast do nich wpadać. Pokaz przebiega wybornie. Dobre jedzenie i picie mamy, nie da się narzekać. Można popatrzeć na piękne samochody i posłuchać ich silników. August perfekcyjnie przedstawia aucisze.... Zakładam, że wiele osób przekonał do zakupu. 2 Jeno Cesarska Mość Kamiljan I z łaski Jahwe Cesarz Insulii, Cesarz Learvén, Cesarz Nordaty Północnej, Król Ardemii, Król Voxlandu, Król Winkulii Brodryjskiej, Arcyksiążę Hergamu i Alorku, Książę Bantu, Wielki Protektor Lotryganii, Hrabia-Rodzic Doctriny . Mer Gaudium, były Prezydent Buletarku, b. Wiceprezydent Socjalistycznej Republiki Volkianu,b. zarządca Kościoła Antywirtualnego, b. Dowódca Volkiańskiej Armii Ludowej, b. Prezydent Federacji Nordackiej, b. Marszałek Parlamentu Federacji Nordackiej, Przewrotowiec Lipcowy, Lojalista Sierpniowy, unijczyk sercem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
August de la Sparasan 342 Opublikowano 23 Czerwca Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca Pora na coś dla tych, którzy lubią ubrudzić sobie… koła: Utopia Tereno! Napęd 4x4, ładowność 541, 2 kg, śrubowe sprężyny w zawieszeniu, wolnossący gaźnik. Wszystko w tej terenówce jasno wskazuje na jej przeznaczenie. 1 NordNET: augustdelasparasan@nordnet.fn Discord: August (sagan Amatorii) / august_de_la_sparasan / August#6022 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszek Ebe 229 Opublikowano 23 Czerwca Zaimki: męskie Zaimki: męskie Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca -Na pewno ktoś się zainteresuję. W końcu paleta samochodów jest duża do wyboru. Po czym pokazuję palcem w samochód AKC Utopia Terento -O widzisz? Rajdówka i to bardzo solidna. Limuzyna, sportowe, rodzinne, a nawet rajdowe są samochody. A właśnie bo wspominałeś mój serdeczny kolego o Gaudium. Jak tam obecnie miasto wygląda? Muszę w końcu kiedyś się tam znowu wybrać i je odwiedzić. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
August de la Sparasan 342 Opublikowano 23 Czerwca Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca Widowisko kończymy z przytupem, modelem Utopia Standardo! Z łatwością pomieści on cztery osoby i trochę ponad 400 kg bagażu. Warto tu zauważyć, że jest to samochód ważący niewiele ponad tonę. Napędzający go silnik Atlas AE-R/L ma moc 72, 3 koni mechanicznych. Ogólnie rzecz biorąc jest to coś dla każdego pośród mocy i luksusów. I tutaj też, zanim zakończymy nasz pokaz, chciałbym oddać głos człowiekowi, bez którego żadne z tych aut by nie zaistniało. Proszę Państwa, powitajcie Leszka Ebe-Grünera! 1 NordNET: augustdelasparasan@nordnet.fn Discord: August (sagan Amatorii) / august_de_la_sparasan / August#6022 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszek Ebe 229 Opublikowano 23 Czerwca Zaimki: męskie Zaimki: męskie Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca Tak też wszedłem na mównicę i powiedziałem do wszystkich. -Witam wszystkich zgromadzonych! Ja chciałbym dzisiaj jednak krótko przemówić. Możemy was zapewnić że AKC i Utopia nadal będą się rozwijać i zamierzamy w przyszłości robić kolejne modele samochodowe. Ale chcę też powiedzieć że obecnie nasza gamma samochodów jest bardzo duża-AKC Espada Sport, AKC Espada Sport Light, AKC Grubetto, AKC Utopia Terento, AKC Utopia Standardo, AKC Skromny Brzeg i AKC Kingster to są samochody które wprowadzają nową jakość na rynek motoryzacyjny nie tylko II Federacji Nordackiej, ale i na rynek motoryzacyjny całego Pollinu! A teraz głos oddaję panu dyrektorowi Kamiljanowi Harlinowi, a po jego przemowie zapraszam do imprezowania! Tak też zszedłem z mównicy i pomachałem Kamiljanowi Harlinowi że teraz jego kolej na przemowę. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamiljan de Harlin 788 Opublikowano 23 Czerwca Zaimki: dowolne Zaimki: dowolne Autor Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca Dziękuję Leszku za miłe słowa. Szanowni Państwo! Dziś zobaczyliśmy nie tylko samochody. Zobaczyliśmy efekt pasji, współpracy i odwagi w sięganiu po więcej. Utopia od samego początku była projektem marzeń - firmą, która chce sięgać po nieosiągalne. Dzięki naszej współpracy z AKC zrealizowaliśmy marzenia, które suną po drogach, a nie odjeżdżają nam z peronu. Modele, które dziś Państwo zobaczyli, to owoce ciężkiej pracy twórczej Leszka przy wsparciu ekipy z Utopii. To są pojazdy, które może nie rozwiążą bolączek mikroświata, ale pozwalają Wam uciekać od problemów z prędkością 248 km/h w luksusowym komforcie: potężna klima, spora ładowność, wielki zasięg, szybkie przyśpieszenie. Przyszłość i tradycja połączone w jednym. Nowa era motoryzacji zaczęła się na naszych oczach. Proszę się nie krępować i delektować świeżutkimi samochodzikami. 2 Jeno Cesarska Mość Kamiljan I z łaski Jahwe Cesarz Insulii, Cesarz Learvén, Cesarz Nordaty Północnej, Król Ardemii, Król Voxlandu, Król Winkulii Brodryjskiej, Arcyksiążę Hergamu i Alorku, Książę Bantu, Wielki Protektor Lotryganii, Hrabia-Rodzic Doctriny . Mer Gaudium, były Prezydent Buletarku, b. Wiceprezydent Socjalistycznej Republiki Volkianu,b. zarządca Kościoła Antywirtualnego, b. Dowódca Volkiańskiej Armii Ludowej, b. Prezydent Federacji Nordackiej, b. Marszałek Parlamentu Federacji Nordackiej, Przewrotowiec Lipcowy, Lojalista Sierpniowy, unijczyk sercem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszek Ebe 229 Opublikowano 23 Czerwca Zaimki: męskie Zaimki: męskie Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca Tak też ja w między czasie będąc trochę głodny, wziąłem trochę pralinek i je zjadłem oraz łyk szampana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
August de la Sparasan 342 Opublikowano 23 Czerwca Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca Ta część pokazu dobiegła końca, proszę pamiętać, że po dokładną specyfikację techniczną modeli albo w celu złożenia zamówienia należy skierować się do działu firmy AKC. A tymczasem dziękuję Państwu za uwagę, to byłem ja, August de la Sparasan! A teraz proszę, betonówka i ciastka z konopią winewską są do Państwa dyspozycji! 1 NordNET: augustdelasparasan@nordnet.fn Discord: August (sagan Amatorii) / august_de_la_sparasan / August#6022 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszek Ebe 229 Opublikowano 23 Czerwca Zaimki: męskie Zaimki: męskie Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca Tak też widząc że powoli kończy się impreza, wziął ostatni łyk szampana i powiedziałem. -No cóż. Gości może dziś nie było, ale przynajmniej ludzie wiedzą już jakie samochody oferujemy. Dziękuje panie @August de la Sparasani panie @Kamiljan de Harlinza reklamację i zorganizowanie pokazów. Tym samym jest to dla mnie dowód, że współpraca między naszymi firmami ma sens i będziemy pracować nad przyszłymi projektami. Może to po prostu wina upałów. W każdym razie jeszcze raz dziękuje i na zakończenie napije się betonówki z wami! I tym akcentem zakończył swoją ostatnią wypowiedź związaną z pokazami. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavel van der Gibson 89 Opublikowano 23 Czerwca Zaimki: męskie Zaimki: męskie Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca Może i oficjalny pokaz się skończył, ale wszystkie samochody wciąż stały na wystawie, więc bez przeszkód można było podejść i podziwiać nowe egzemplarze producenta. Szczególnie nowy Espada Sport wzbudził pewne zainteresowanie. Takie auto do jeżdżenia po drogach Sarmacji byłoby jak znalazł. Ciekawe ile to cacko kosztuje... 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszek Ebe 229 Opublikowano 23 Czerwca Zaimki: męskie Zaimki: męskie Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca Dzwonię przez telefon i mówię. -Panie Pavel van der Gibson taki samochód AKC Espada Sport Light kosztuję 950 Nordów. Jak pan dalej zainteresowany, zapraszam do biura w Eihenbergu, tam się dogadamy. Po czym sms-em wysłałem panu @Pavel van der Gibson lokalizację mojego biura, w którym przyjmuję zlecenia: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi