Andrzej Ordyński 132 Opublikowano 5 Marca Zaimki: męskie Zaimki: męskie Udostępnij Opublikowano 5 Marca (edytowane) W Nowej Ordzie kolejne nowości. Najpierw stowarzyszyliśmy się z Nan Di, a teraz Nan Di stowarzyszyło się z Federacją Nordacką. To korzystne informacje dla kraju, który okazał się być jednoosobowy. Mam w planach kontynuowanie narracji ordyjskiej, ponieważ zdążyłem związać się emocjonalnie z tą krainą. Stąd moje pytanie do Was - czy ktoś planuje się bawić razem ze mną w Ordzie, czy mam nastawiać się na jednosobową narrację? Edytowane 5 Marca przez Andrzej Ordyński 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FerencSzigeti 0 Opublikowano 5 Marca Zaimki: męskie Zaimki: męskie Udostępnij Opublikowano 5 Marca Może ja byłbym chętny? W końcu zacząłbym coś robić, a nie tylko siedzieć i obserwować 🙂 Klon należący do @Waksman Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Ordyński 132 Opublikowano 5 Marca Zaimki: męskie Zaimki: męskie Autor Udostępnij Opublikowano 5 Marca Świetnie! Tutaj może zapoznać się Pan z podstawowymi informacjami o Nowej Ordzie: https://bastionpollin.pl/nowa-orda/ Odpowiadają Panu takie klimaty? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markus Wettin 41 Opublikowano 5 Marca Zaimki: męskie Zaimki: męskie Udostępnij Opublikowano 5 Marca Orda ma w sobie coś naprawdę intrygującego - zarówno pod względem historii, jak i klimatu, który wokół niej stworzyłeś. W miarę możliwości chętnie dołączę do budowania narracji i zobaczymy, dokąd zaprowadzi nas ta historia. 😄 1 (-) Maarik Vettari Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Ordyński 132 Opublikowano 5 Marca Zaimki: męskie Zaimki: męskie Autor Udostępnij Opublikowano 5 Marca Nowa Orda powstała jako jedna z frakcji w brodryjskiej wojnie domowej: https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum/forumdisplay.php?fid=403 Początkowo nie planowałem robić z niej mikronacji, bardziej liczyłem na wkomponowanie jej w nową Brodrię, która, jak zakładałem, wyłoni się z wojny domowej. Historia potoczyła się inaczej, powstało kilka państw postbrodryjskich, z których dziś żadne nie ma osobnego forum, a jakąś żywotność wykazuje chyba tylko Nan Di i Socjalistyczna Brodria (w ramach ZKRR). No i Orda półtora roku funkcjonowała jako niezależne państwo na forum Bastionu, zanim ostatecznie zjednoczyłem ją z Nan Di. W międzyczasie doszedłem do wniosku, że fajnie byłoby spróbować stworzyć mikronację opierającą się wyłącznie na narracji. Trochę narracji rzeczywiście udało się stworzyć, przy okazjonalnym udziale innych bastionowców. Potem trochę się znudziłem samotną zabawą, ale może teraz, jak Orda jest częścią większej całości, na nowo uda się rozkręcić narrację? 😉 Orda jest pomyślana jako kraina pierwotnie nordacka, bez niepotrzebnego decorum i formalności. Ordyjczycy za dużo nie pracują i za bardzo nie interesują się światem zewnętrznym. Po co nam wysokie cywilizacje, gdy możemy zajmować się wypasem wielbłądów i całe dnie popijać kumys? Typowo ordyjski styl życia obecny jest nie tylko w prowincjonalnych jurtach, ale i w postbrodryjskich blokowiskach. U nas życie toczy się spokojniej - i może to przyciągnie do nas Nandyjczyków i Efeńczyków, choćby na wakacje? 😉 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peetri Romanaav 439 Opublikowano 5 Marca Zaimki: męskie Zaimki: męskie NIO: 2611220030 NIO: 2611220030 Udostępnij Opublikowano 5 Marca Biały Chanie, Jako Imperator Naszego Najjśniejszego Imperium Nandyjskiego zapewniam Was, moi wierni poddani, że w kwietniu będę chciał rozpocząć bardzo aktywny i ciekawy okres dla Was. Mam nadzieję, że najdą się tutaj chętni na tworzenie nowej nandyjskiej tradycji jaką będzie kwietniowe puszczanie ptactwa na obloty. Zacznijmy budować kulturę. Mamy język nandyjski, mamy kulturę stepów, stwórzmy jeden silny post bialeńsko-Brodryjski naród, który da od siebie więcej. Korpus, na którym zarówno My jak i nasi następcy będą mogli pracować. 2 Peetri Romanaav Jego Najjaśniejsza Imperatorska Mość, Imperator Nan Di, Imperator Brodrii, Pan rzeczy widzialnych i niewidzialnych, Książe Aquelii, Pierwszy Margrabia Ocidene Marte Minister Sportu w rządzie Bolesława Kirianóo von Hohenburga II Prezydent IV Republiki Muratyki Były Prezydent Uleński Azymuckiego Ulenu p.romanoff@meil.nan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi