Leonid Repulijski 346 Opublikowano 2 Sierpnia 2024 Zaimki: on/jego Zaimki: on/jego Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2024 @Leonid Repulijski Premier II Federacji Nordackiej Kancelaria Premiera w Achkovie @Bolesław Kirianóo von Hohenburg Spiker Kongresu Gmach Kongresu w Achkovie DYMISJA Szanowny Panie Spikerze, Niniejszym składam na Pana ręce dymisję mojego rządu. Decyzję tę podjąłem po głębokich przemyśleniach ze względu na moje zdrowie. Muszę oszczędzać siły na nadchodzący okres, aby móc poradzić sobie w walce z realiozą. Pragnę podziękować wszystkim członkom rządu za ich wytrwałość, profesjonalizm i poświęcenie, jakie wykazali podczas naszej wspólnej pracy. Składam również wyrazy wdzięczności Kongresowi oraz obywatelom II Federacji Nordackiej za okazane mi zaufanie i wsparcie w trudnych chwilach. Jestem przekonany, że moja rezygnacja otworzy nową drogę dla Federacji, umożliwiając wybór nowego lidera, który będzie mógł w pełni sprostać wyzwaniom stojącym przed naszym krajem. Proszę, aby Pan Spiker podjął niezbędne działania w celu przeprowadzenia procesu przekazania władzy nowemu rządowi zgodnie z konstytucją i obowiązującymi przepisami prawa. Z wyrazami estymy Przewodniczący Federalnej Komisji Wyborczej Klon należący do@Kamiljan de Harlin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolesław Kirianóo von Hohenburg 510 Opublikowano 2 Sierpnia 2024 Zaimki: on/jego Zaimki: on/jego Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2024 @Bolesław Kirianóo von Hohenburg Spiker Kongresu Gmach Kongresu w Achkovie @Leonid Repulijski Premier II Federacji Nordackiej Kancelaria Premiera w Achkovie Wasza Ekselencjo Premierze, Ze smutkiem przyjmuję wiadomość o pańskiej rezygnacji. Ufam jednak, że był to przemyślany wybór i rzeczywiście otworzy nową drogę dla II Federacji. Nie mam wątpliwości, że będzie pan zapamiętany wśród szefów rządów Nordaty. Niezwłocznie rozpocznę proces wyboru nowego Premiera przez Kongres FN. Pozdrawiam, Bolesław Kirianóo von Hohenburg Spiker Kongresu III Kadencji Bolesław Kirianóo von Hohenburg Spiker Kongresu, Minister Spraw Zewnętrznych i Premier II Federacji Nordackiej "Gdy gardzisz mszą i pierogiem: Idźże sobie z Panem Bogiem! A kto prośby nie posłucha: W imię Ojca, Syna, Ducha!" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi