Artur Kardacz 47 Opublikowano 10 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2023 Przeszukałem forum w tej nurtującej mnie kwestii. Niestety nie odnalazłem żadnych informacji na ten temat (oprócz pojedyńczych wątków z firmami). Przez lata wyrobiłem sobie taką manię, że fajnie jest mieć opisane narracyjne podstawy państwa. W tym oczywiście gospodarkę. Poruszając ten wątek chciałbym abyśmy wspólnie wypisali wszystkie firmy, kopalnie, fabryki itp. Innymi słowy wszystko, co składa się na gospodarkę. Na pewno pomoże to w narracji i urozmaici Hawiland z fabularnej strony. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tadeusz I Wielki 265 Opublikowano 10 Grudnia 2023 Zaimki: on/jego Zaimki: on/jego Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2023 Godzinę temu, Artur Kardacz napisał: Przeszukałem forum w tej nurtującej mnie kwestii. Niestety nie odnalazłem żadnych informacji na ten temat (oprócz pojedyńczych wątków z firmami). Przez lata wyrobiłem sobie taką manię, że fajnie jest mieć opisane narracyjne podstawy państwa. W tym oczywiście gospodarkę. Poruszając ten wątek chciałbym abyśmy wspólnie wypisali wszystkie firmy, kopalnie, fabryki itp. Innymi słowy wszystko, co składa się na gospodarkę. Na pewno pomoże to w narracji i urozmaici Hawiland z fabularnej strony. Niestety duża część informacji o gospodarce spaliła się w raz z forum Hawilandu na CT8, ale z kopalnii to wiem że była chyba kopalnia soli w stolicy i kopalnia żelaza w Serte (nie wiem czy końcowo otwarta). Była jeszcze narracja z gospodarką rolniczą, pamiętam że nawet mieliśmy chyba swój gatunek owcy (owca hawilandzka) Prezydent II Federacji Nordackiej, Tadeusz Henrykowski Aktualnie niedostępny, w razie problemów proszę o kontakt: tadeuszhenrykowski@gmail.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mieczysław Hałw 3 Opublikowano 10 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2023 1 godzinę temu, Tadeusz I Wielki napisał: Niestety duża część informacji o gospodarce spaliła się w raz z forum Hawilandu na CT8, ale z kopalnii to wiem że była chyba kopalnia soli w stolicy i kopalnia żelaza w Serte (nie wiem czy końcowo otwarta). Była jeszcze narracja z gospodarką rolniczą, pamiętam że nawet mieliśmy chyba swój gatunek owcy (owca hawilandzka) Owca była na południu, dokładniej Yakurena, Revora i Dolny Hawiland. To tyle co pamiętam ja osobiście. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tadeusz I Wielki 265 Opublikowano 11 Grudnia 2023 Zaimki: on/jego Zaimki: on/jego Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2023 Potwierdziłem przed chwilą to że kopalnie istniały, z firmami i fabrykami będzie ciężej, jak coś znajdę to wrzucę Prezydent II Federacji Nordackiej, Tadeusz Henrykowski Aktualnie niedostępny, w razie problemów proszę o kontakt: tadeuszhenrykowski@gmail.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolesław Lwie Serce 64 Opublikowano 12 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2023 Fabryka samochodów Mont w Hokas Fabryka technologiczna Montu w Serte Dziwie się że nikt nie napisał Montowskich fabryk XD (-) II Król Hawilandu, III Kanclerz Hawilandu oraz lider partii "Wolny Hawiland". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tadeusz I Wielki 265 Opublikowano 12 Grudnia 2023 Zaimki: on/jego Zaimki: on/jego Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2023 (edytowane) 4 godziny temu, Bolesław Lwie Serce napisał: Fabryka samochodów Mont w Hokas Fabryka technologiczna Montu w Serte Dziwie się że nikt nie napisał Montowskich fabryk XD No bo to najbardziej podstawowe, a jeszcze trzeba poszukać fabryki ważniejsze, nie tylko Mont sie liczy w Hawilandzie Edytowane 12 Grudnia 2023 przez Tadeusz I Wielki Prezydent II Federacji Nordackiej, Tadeusz Henrykowski Aktualnie niedostępny, w razie problemów proszę o kontakt: tadeuszhenrykowski@gmail.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Kardacz 47 Opublikowano 16 Grudnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2023 A kopalnie? Czy są jakiekolwiek informacje o surowcach występujących na terenie Hawilandu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tadeusz I Wielki 265 Opublikowano 16 Grudnia 2023 Zaimki: on/jego Zaimki: on/jego Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2023 2 godziny temu, Artur Kardacz napisał: A kopalnie? Czy są jakiekolwiek informacje o surowcach występujących na terenie Hawilandu? No napewno węgiel, żelazo i sól, bardziej szczegółowo później napisze Prezydent II Federacji Nordackiej, Tadeusz Henrykowski Aktualnie niedostępny, w razie problemów proszę o kontakt: tadeuszhenrykowski@gmail.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tadeusz I Wielki 265 Opublikowano 18 Grudnia 2023 Zaimki: on/jego Zaimki: on/jego Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2023 Wszystkie znaleziska: Firmy: https://forum.nordata.pl/topic/1339-firmy-hawilandzkie/?tab=comments#comment-14177 (nie wszystkie, ale większość) Kopalnie: Kopalnia Soli w Hokas Kopalnia Soli w Serte Kopalnia Żelaza w Serte Kopalnia Węgla w Leżajsku Fabryki: Fabryka technologiczna Montu w Hokas Fabryka technologiczna Montu w Serte Fabryka technologiczna Montu w Montowicach Fabryka prądu - modułów fotowoltaicznych w Leżajsku Fabryka odzieżowa Lurva w Toskanie Fabryka samolotów w O1 - niezweryfikowane Prezydent II Federacji Nordackiej, Tadeusz Henrykowski Aktualnie niedostępny, w razie problemów proszę o kontakt: tadeuszhenrykowski@gmail.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi