Tadeusz I Wielki 269 Opublikowano 13 Marca 2023 Zaimki: on/jego Zaimki: on/jego Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2023 (edytowane) Ten wątek tworze po to, aby dla największych miast Hawilandu przyporządkować kulturę itd. Oprócz największych miast, znajdą się tutaj stolice stanów itd. Największe miasta (marzec 2023): Hökás (3,1 mln v-ludności), Hokas City Serte (2.4 mln v-ludności), Dolny Hawiland Łużowsk (ok. 1.9 mln v-ludności), Uhraińska Autonomia Hov (1.3 mln v-ludności), Volkano Revora (1.0 mln v-ludności), Revora Gave i Jouv (1mln v-ludności), Dolny Hawiland Klav (930 tysięcy v-ludności), Hokas City Vafs (800 tysięcy v-ludności), Hokas City Av (714 tysięcy v-ludności), Postański Region Charkiv (ok. 600 tysięcy v-ludności), Uhraińska Autonomia i Dolny Hawiland Miasta stanowe-regionowe (miasta które nie są powyżej) Savy (599 tysięcy v-ludności), Kuvej Leżajsk (432 tysięcy v-ludności), Volkano (druga stolica Volkano) Albuquerque (451 tysięcy v-ludności), Icecoldano (lub New Mehico) Klak (452 tysięcy v-ludności), Icecoldano (druga stolica) Divor (511 tysięcy v-ludności), Austoroland Yakurena (487 tysięcy v-ludności), Anurekay Miasto Zeoul, (208 tysięcy v-ludności), Wydzielone Miasto O1, Region Skażony, Kuvej (50 tysięcy v-ludności) Edytowane 3 Września 2023 przez Tadeusz I Wielki 1 1 Prezydent II Federacji Nordackiej, Tadeusz Henrykowski Aktualnie niedostępny, w razie problemów proszę o kontakt: tadeuszhenrykowski@gmail.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aleksander von Kruk 21 Opublikowano 21 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2023 w Serte kultura jest hawilandzko-kiriańska chyba, ale może mnie ktoś poprawić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voloslav von der Hov 12 Opublikowano 28 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2023 Hawilandzko-Kiriańska, zgadza się, ale to dlatego że mieszkają tam te dwie narodowości (większość to Hawilandczycy, ale jest też duży odsetek kiriańczyków) przez co popularne są tam dania kiryjskie i dania hawilandzkie, a nawet dania połączone 1 ktoś mniej ważny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tadeusz I Wielki 269 Opublikowano 1 Kwietnia 2023 Zaimki: on/jego Zaimki: on/jego Autor Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2023 a Revora jest miasto-stanem (stanem który jest jednocześnie miastem, Revora ma w swoim stanie kilka dużych wsi), popularne jest tam jedzenie postańskie i hawilandzkie, a także revorskie - jedzenie głównie ryb. W Revorze znajduje się też Zalew Florydzki, a reszte nie wiem, bo prezydentem jest @Aleksander von Kruk, więc on niech napisze. Prezydent II Federacji Nordackiej, Tadeusz Henrykowski Aktualnie niedostępny, w razie problemów proszę o kontakt: tadeuszhenrykowski@gmail.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Roman Octopic Opublikowano 28 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2023 a o Ruoragu coś może? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tadeusz I Wielki 269 Opublikowano 28 Kwietnia 2023 Zaimki: on/jego Zaimki: on/jego Autor Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2023 Godzinę temu, Roman Octopic napisał: a o Ruoragu coś może? Ru?rag, Ruorag - stolica wyspy o tej samej nazwie. Mieszka tam w okolicach 50-60 tysięcy osób, jest to jedyne miasto wyspiarskie Hawilandu która ludność przekracza 15 tysięcy mieszkańców (Steg: 14 tysięcy, New Saroy: 8 tysięcy). Miasto jest również największe na wyspie, ma 101km. Największą instytucją jest tam Kalaki TT (wyspiarska firma zajmująca się portami, wykupiona przez Mont Inc). Drugie miejsce zajmuje Instytucja Pogodowa samego Romana Octopica. W mieście tym mieszka 54% hawilandczyków, i 43% ludności wyspiarskiej (rdzennej). Pozostałe 3% to ludność nieokreślona, lub zmieszana. Popularne są tam wyścigi konne. Prezydent II Federacji Nordackiej, Tadeusz Henrykowski Aktualnie niedostępny, w razie problemów proszę o kontakt: tadeuszhenrykowski@gmail.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolesław Lwie Serce 64 Opublikowano 1 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2023 Odświeżam wątek, ustalmy cos o łużowsku, bo jest to miasto Uhraińskie, ale nie mamy na ten temat zupełnie nic (-) II Król Hawilandu, III Kanclerz Hawilandu oraz lider partii "Wolny Hawiland". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tadeusz I Wielki 269 Opublikowano 3 Września 2023 Zaimki: on/jego Zaimki: on/jego Autor Udostępnij Opublikowano 3 Września 2023 W dniu 1.09.2023 o 12:59, Bolesław Lwie Serce napisał: Odświeżam wątek, ustalmy cos o łużowsku, bo jest to miasto Uhraińskie, ale nie mamy na ten temat zupełnie nic Mieszka tam z 54% Uhraińców i 46% Hawilandczyków, ma piękny rynek, podeśle jutro zdjecia Prezydent II Federacji Nordackiej, Tadeusz Henrykowski Aktualnie niedostępny, w razie problemów proszę o kontakt: tadeuszhenrykowski@gmail.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AleksanderNovak 106 Opublikowano 3 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2023 (edytowane) Duży plus za to, że pamiętaliście o Uhraińskich miastach. Na terenach Hawilandu z czego się orientuję również w przeszłości był Suderland. Niestety mam wątpliwości co do liczby mieszkańców w miastach. Sześć i pół miliona mieszkańców to sporo jak na jedno miasto, nawet bardzo sporo. Warszawa ma 1.6mln, natomiast Kraków 800k. Moim zdaniem to po prostu za dużo na początek, zwłaszcza na taki mały kraj jak Hawiland. Edytowane 3 Września 2023 przez AleksanderNovak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tadeusz I Wielki 269 Opublikowano 3 Września 2023 Zaimki: on/jego Zaimki: on/jego Autor Udostępnij Opublikowano 3 Września 2023 (edytowane) Godzinę temu, AleksanderNovak napisał: Duży plus za to, że pamiętaliście o Uhraińskich miastach. Na terenach Hawilandu z czego się orientuję również w przeszłości był Suderland. Niestety mam wątpliwości co do liczby mieszkańców w miastach. Sześć i pół miliona mieszkańców to sporo jak na jedno miasto, nawet bardzo sporo. Warszawa ma 1.6mln, natomiast Kraków 800k. Moim zdaniem to po prostu za dużo na początek, zwłaszcza na taki mały kraj jak Hawiland. Sorka, policzyłem cały stan zamiast Hokasu, poprawiłem liczebność Hokasu i zmniejszyłem liczebność reszty miast, dzięki za czujność, co do Suderlandzkich miast to nie wiem, będe musiał obczaić, wiem że parę napewno jest na północy Edytowane 3 Września 2023 przez Tadeusz I Wielki Prezydent II Federacji Nordackiej, Tadeusz Henrykowski Aktualnie niedostępny, w razie problemów proszę o kontakt: tadeuszhenrykowski@gmail.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolesław Kirianóo von Hohenburg 517 Opublikowano 4 Września 2023 Zaimki: on/jego Zaimki: on/jego Udostępnij Opublikowano 4 Września 2023 Novak, wiem że lubisz robić sobie z państwa skansen i nie krytykuję, sam to robię czasem w Kirianii, ale bez przesady, raz że Hawiland tworzą Hawilandczycy a nie ty, a dwa że suderland te ziemie okupował, więc cywilizacji raczej nie założyli xD 1 Bolesław Kirianóo von Hohenburg de la Sparasan Spiker Kongresu, Minister Spraw Zewnętrznych i Premier II Federacji Nordackiej "Gdy gardzisz mszą i pierogiem: Idźże sobie z Panem Bogiem! A kto prośby nie posłucha: W imię Ojca, Syna, Ducha!" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tadeusz I Wielki 269 Opublikowano 4 Września 2023 Zaimki: on/jego Zaimki: on/jego Autor Udostępnij Opublikowano 4 Września 2023 21 minut temu, Bolesław Kirianóo von Hohenburg napisał: Novak, wiem że lubisz robić sobie z państwa skansen i nie krytykuję, sam to robię czasem w Kirianii, ale bez przesady, raz że Hawiland tworzą Hawilandczycy a nie ty, a dwa że suderland te ziemie okupował, więc cywilizacji raczej nie założyli xD Co do miast, ostatnio odnalazłem jedno miasto w połowie suderlandzkie, ale więcej nie znalazłem Prezydent II Federacji Nordackiej, Tadeusz Henrykowski Aktualnie niedostępny, w razie problemów proszę o kontakt: tadeuszhenrykowski@gmail.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Roman Octopic Opublikowano 9 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2023 W dniu 4.09.2023 o 11:27, Tadeusz I Wielki napisał: Co do miast, ostatnio odnalazłem jedno miasto w połowie suderlandzkie, ale więcej nie znalazłem To podaj jakie to miasto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henryk Ziemiański 201 Opublikowano 10 Września 2023 NIO: 1609230033 NIO: 1609230033 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2023 Piękny ten Hawiland. 1 Kawaler Henryk Ziemiański herbu Ziemianin Vajs-Spiker Były Premier II Federacji Nordackiej Kongresman IV kadencji Lider frakcji ultranordacko-ojczyźnianej w Koalicji Konserwatywnej II Prezydent II Federacji Nordackiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tadeusz I Wielki 269 Opublikowano 10 Września 2023 Zaimki: on/jego Zaimki: on/jego Autor Udostępnij Opublikowano 10 Września 2023 16 godzin temu, Roman Octopic napisał: To podaj jakie to miasto Krasnowo, nie mam o nim żadnym info, znam tylko nazwę Prezydent II Federacji Nordackiej, Tadeusz Henrykowski Aktualnie niedostępny, w razie problemów proszę o kontakt: tadeuszhenrykowski@gmail.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolesław Lwie Serce 64 Opublikowano 11 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2023 nie mamy nic o Łużowsku, ale zawsze możemy mieć 1 (-) II Król Hawilandu, III Kanclerz Hawilandu oraz lider partii "Wolny Hawiland". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tadeusz I Wielki 269 Opublikowano 12 Września 2023 Zaimki: on/jego Zaimki: on/jego Autor Udostępnij Opublikowano 12 Września 2023 W dniu 11.09.2023 o 18:27, Bolesław Lwie Serce napisał: nie mamy nic o Łużowsku, ale zawsze możemy mieć No możemy, albo możemy wziąść informacje które znamy: Łużewsk jest wschodnim miastem z populacją wynoszącą ponad 1 mln mieszkańców. Urodziła się tu wicepremier Uhrainy Prezydent II Federacji Nordackiej, Tadeusz Henrykowski Aktualnie niedostępny, w razie problemów proszę o kontakt: tadeuszhenrykowski@gmail.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Roman Octopic Opublikowano 20 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2023 W dniu 12.09.2023 o 20:28, Tadeusz I Wielki napisał: No możemy, albo możemy wziąść informacje które znamy: Łużewsk jest wschodnim miastem z populacją wynoszącą ponad 1 mln mieszkańców. Urodziła się tu wicepremier Uhrainy Nie no zajebiste informacje, szkoda że nic one nam nie dają ? Weźcie w końcu zacznijcie robić opis tego miasta, tak jak robiliście to z innymi. Czy to nie dyskryminacja miasta? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tadeusz I Wielki 269 Opublikowano 20 Września 2023 Zaimki: on/jego Zaimki: on/jego Autor Udostępnij Opublikowano 20 Września 2023 1 godzinę temu, Roman Octopic napisał: Nie no zajebiste informacje, szkoda że nic one nam nie dają ? Weźcie w końcu zacznijcie robić opis tego miasta, tak jak robiliście to z innymi. Czy to nie dyskryminacja miasta? Dyskryminacja? XD Opiszemy, spokojnie, nie mówimy tu o dyskryminacji, jakby to była dyskryminacja to nie uwzględnibym miast Uhrainy Prezydent II Federacji Nordackiej, Tadeusz Henrykowski Aktualnie niedostępny, w razie problemów proszę o kontakt: tadeuszhenrykowski@gmail.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi