Szanowne, wspaniałe, kochane NKI,
wnoszę o natychmiastowe zakończenie żartu jakim jest google authenticator. Tak, powstał na fali oburzenia Aferą Dymarskiego, ja wszystko rozumiem, ale takie środki ostrożności powinny być tymczasowe i już dawno wygasnąć - jeśli istnieje obawa ponownego nieautoryzowanego korzystania z konta któregoś z adminów to sugeruję objęcie tym obowiązkiem to konto, na którym takie rzeczy się uprzednio działy. A jeśli nie chcecie w ogóle usuwać bezsensownego "zabezpieczenia", to zamieńcie na takie, które W OGÓLE DZIAŁA. Bo obecne nie działa. Na początku wymagana weryfikacja z obrazkiem w ogóle się nie wyświetlała (nie wiem jak teraz), a co drugi raz autoryzacja w ten czy inny sposób w ogóle nie przechodzi. Doszło do tego, że przy KAŻDYM logowaniu do panelu admina żeby zmienić najmniejszą rzecz muszę odpalać na PC emulator z tą aplikacją, bo jej odpowiednik na mobilu zwyczajnie odmawia współpracy. Dziś nawet z emulatorem nie zadziałało, mimo że mam 100% pewności że przy każdej z trzech prób wpisywałem odpowiednią kombinację 6 pożal się Jahwe cyfr (błąd był chyba ze względu na brak spacji w środku, która wcześniej uzupełniała się sama). Teraz nie mogę się zalogować bo forum postanowiło że 3 próby to wystarczająco żeby mnie odciąć od panelu na godzinę xD
Rekomendowane komentarze