• Lubię to 1
  • Kocham to! 5
  • Haha 1
  • Wow 1
  • Zły 1
Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...
NAP
  • NordFind — Federalna Wyszukiwarka
    Wpisz frazę, aby zobaczyć podpowiedzi.

Działania ZS w Taskasie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  •   Zaimki: dowolne

•   Zaimki: dowolne

W 17. Bazie Wojsk Lądowych Indiagrad było dzisiaj nerwowo. Żołnierze 2 Brygady Rozpoznawczej dopiero co zostali relokowani z bazy BWL-7 w Koribii do Indiagradu, a już musieli opuścić swoją nową siedzibę. Teren taskasu zawsze przysparzał Westlandowi najwięcej, hmm... kłopotów. Zamieszkuje go nie tylko wielka mniejszość winkulijska, ale także kugarska. Żołnierze ZS z tą wiedzą nie czuli się zbyt pewnie wyjeżdżając z bazy. Jednak ich morale podreperowała zdecydowana Deklaracja Związku Zachodniowinkulijskiego. Świetnie, mniejszość winkulijska opowiedziała się za pokojem i stabilnością. Nastrój wojowników polepszyła jeszcze mocniej informacja o tym, że razem z nimi jedzie ciężarówka wypełniona po brzegi taskańskim opium. Smakuwa. 

2. Kompania Dowodzenia pozostała w podziemiach BWL-Indiagrad, aby nawiązywać łączność z naczelnym dowództwem. 2. Kompania WRE natomiast działała w terenie, rozmieścili ukryte systemy zakłócające i namierniki na pagórkach wokół Indiagradu. Monitorują pasma radiowe, którymi mogą posługiwać się bojownicy Komitetu Odnowy SRW oraz wykrywają ukryte zdalne zapalniki bomb.

3 Pułk Piechoty Lekkiej został skierowany do Górna i Gryffina. Żołnierze, wspierani przez entuzjastyczną postawę mniejszości winkulijskiej, rozpoczęli tworzenie punktów kontrolnych na drogach wjazdowych do miast. Po mieście przechodzą patrole piesze 3PPL, starając się zacieśnić więzi z lokalną ludnością i wyłapać effentualnych agentów Ewe Novak ukrytych wśród "cywili". 

2 Pułk Piechoty Zmotoryzowanej przejął kontrolę nad drogami łączącymi Indiagrad, Gryffino i Górno oraz torami kolejowymi. Transportery opancerzone regularnie kursują po dziurwych autostradach, tworząc przy okazji nowe dziury w asfalcie. Są gotowi do wjazdu do jakiejkolwiek wsi albo miasta, które padnie ofiarą bandytyzmu ze strony secesjonistów.

4 Pułk Piechoty Lekkiej zabezpiecza rozległe wiejskie równiny. Rozproszyli się w małych grupach bojowych we wielu wsiach. 

2 Batalion Artylerii nie został wprowadzony bezpośrednio do miast, by nie drażnić cywilów widokiem ciężkiego sprzętu. Artyleria ufortyfikowała się w pozycjach na przedmieściach, skąd ich zasięg pokrywa główne drogi dojazdowe pod Indiagrad, Górno i Gryffino. Niech Jahwe ma nas w opiecie, żeby te lufy nie wystrzeliły ani razu w trakcie całej operacji, bo będziemy przez 2 lata zbierali gruz, jedli gruz i pili gruzówkę zamiast betonówki. 

Edytowane przez Kamiljan de Harlin
    realizm geograficzny
    • Kocham to! 3

15173543_Symbole_b3Fstw.png.e11e872a1d6dc8abb4a2b65b8439dc0b.pngArcydemon wojny, Khorne, wybuchł tak wielkim gniewem na moje proroctwa, że sama jego aura wściekłości wgniotła mnie z impetem w ziemię. Siła uderzenia była tak potężna, że przebiłem się na samo dno lądolodu, na którym stoi stolica Imperium Chaosu. Odnalazłem się wówczas w lochach Khorna, gdzie orędownicy pokoju, spokoju i przyjaźni byli doprowadzani do obłędu niewyobrażalnymi torturami. Widziałem cele więzienne zbudowane z czystej energii nienawiści, w których wszystkie kąty miały więcej niż 180 stopni, a i tak tworzyły jakimś cudem zamkniętą przestrzeń. Samo patrzenie na te oszalałe struktury wywoływało we mnie niewyobrażalne cierpienie, nie wspominając o rzeczach, którym poddawani byli osadzeni - na samo ich wspomnienie skręcam się z bólu.

antipixel_fuckai.png.2234e8406de189745750e93caba1159e.png

Gość
    Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Udostępnij