Jako Minister Stanu popieram powyższy wniosek.
Wnioski do Króla Winkulii
Moderator: Moderator w Winkulii
- Erik Otton von Hohenburg
- Profesjonalista
- Bolesław Kirianóo von Hohenburg
- Mały Król

Re: Wnioski do Króla Winkulii
Wasza no Ekscelencjo,
wniosek rozpatruję pozytywnie i nadaję Kamiljanowi Order Korony III Klasy.
https://nordata.org/dp/akt.php?id=383
https://bank.leocja.org/operacja/148995
Pozdrawiam,
Mikołaj III
- Burek
- Mistrzunio
- Kamiljan de Harlin
- Mistrzunio
Ja przypominam o swojej gotowości do bycia ambasadorem Winkulii wszędzie.

Arcydemon wojny, Khorne, wybuchł tak wielkim gniewem na moje proroctwa, że sama jego aura wściekłości wgniotła mnie z impetem w ziemię. Siła uderzenia była tak potężna, że przebiłem się na samo dno lądolodu, na którym stoi stolica Imperium Chaosu. Odnalazłem się wówczas w lochach Khorna, gdzie orędownicy pokoju, spokoju i przyjaźni byli doprowadzani do obłędu niewyobrażalnymi torturami. Widziałem cele więzienne zbudowane z czystej energii nienawiści, w których wszystkie kąty miały więcej niż 180 stopni, a i tak tworzyły jakimś cudem zamkniętą przestrzeń. Samo patrzenie na te oszalałe struktury wywoływało we mnie niewyobrażalne cierpienie, nie wspominając o rzeczach, którym poddawani byli osadzeni - na samo ich wspomnienie skręcam się z bólu.

- Burek
- Mistrzunio
- Profesjonalista
Mogę zaproponować funkcję ambasadora w Sarmacji, chyba że WE ma wybraną inną placówkę którą chciałby objąć.
- Kamiljan de Harlin
- Mistrzunio

Arcydemon wojny, Khorne, wybuchł tak wielkim gniewem na moje proroctwa, że sama jego aura wściekłości wgniotła mnie z impetem w ziemię. Siła uderzenia była tak potężna, że przebiłem się na samo dno lądolodu, na którym stoi stolica Imperium Chaosu. Odnalazłem się wówczas w lochach Khorna, gdzie orędownicy pokoju, spokoju i przyjaźni byli doprowadzani do obłędu niewyobrażalnymi torturami. Widziałem cele więzienne zbudowane z czystej energii nienawiści, w których wszystkie kąty miały więcej niż 180 stopni, a i tak tworzyły jakimś cudem zamkniętą przestrzeń. Samo patrzenie na te oszalałe struktury wywoływało we mnie niewyobrażalne cierpienie, nie wspominając o rzeczach, którym poddawani byli osadzeni - na samo ich wspomnienie skręcam się z bólu.

- Profesjonalista
Ze swojej strony nie widzę przeciwwskazań jeżeli Wasza Ekscelencja czuje się na siłach, aby przekazać również i te dwie placówki dyplomatyczne.
- Profesjonalista
Żeby nie było wątpliwości - na podstawie art. XIV Małej Karty Związku Winkulijskiego przedstawiam kandydaturę Kamlijana de Harlina na ambasadora nadzwyczajnego i pełnomocnego Związku Winkulijskiego w Księstwie Sarmacji, Kotlinie Edelweiss i Republice Bialeńskiej.
- Adelaide Radziwiłł-Chojnacka
- Wschodząca Gwiazda
Ffasza Króleffska Mość,
ffnioskuje o nadanie mi na ffłasność Pałacu Amalienburg ff Norington. Uffażam, że zasłużyłam.
(-) Adelaide Radziwiłł-Chojnacka
- Borys Zamycki
- Profesjonalista
Niniejszym składam na ręce Waszej Królewskiej Mości @Bolesław Kirianóo von Hohenburg wniosek o zgodę na tranzyt kolejowy przez terytorium Winkulii
Kanugard, dn. 22.06.2026 r.
Wnisokodawcy:
Borys Zamycki
Prezes firmy Wrașistan Nandaf
C̦ensiang Nan Di
Kaspar Venir Waksman-Dëter
Prezes firmy Muratyckie Koleje Państwowe Cargo
Prezydent IV Republiki Muratyki
Adresat wniosku:
Jego Królewska Mość Mikołaj III
Król Związku Winkulijskiego
Wasza Królewska Mość!
Niniejszym zwracamy się z uprzejmą prośbą o zgodę na regularny tranzyt kolejowy przez terytorium Związku Winkulijskiego. Poniżej opisane zostały szczegóły dotyczące wnioskowanego zakresu tranzytu:
1. Podmioty uprawnione do tranzytu
Wrașistan Nandaf (WNAN) - nandyjski państwowy przewoźnik kolejowy
Muratyckie Koleje Państwowe Cargo (MKP Cargo) - muratycki państwowy przewoźnik kolejowy
2. Trasa tranzytu
Tranzyt biegłby od kolejowej granicy winkulisko-drackiej w Batyksie do kolejowej granicy winkulisko-muratyckiej w Żmigrodzie.
3. Zakres tranzytu
Tranzyt odbywałby się w relacji Nan Di - Muratyka, Nan Di - Bialenia, Muratyka - Nan Di oraz Bialenia - Nan Di.
Tranzyt byłby wykorzystywany do kolejowych przewozów towarowych.
4. Deklaracja wnioskodawców
Wnioskodawcy deklarują, że tranzyt będzie wykorzystywany wyłącznie w celach pokojowych.
Podpisy:
/-/ Borys Zamycki
/-/ KVW-D
(-) Borys Zamycki (nan. Voris Zamyckud)
Baron Hipșangu (Nan Di)
Gubernator Arctiq
Kiedyś znany jako Mikołaj Patryk Dostojewski
Piszesz coś po nandyjsku i chcesz użyć nandyjskich znaków? Przekopiuj je z mojej sygnatury!
C̦ c̦ | Ș ș | Z̦ z̦ | Ū ū
- Mały Król

Wasza Królewska Mość,
W imieniu obywateli winkulijskich zwracam się z petycją o jak najszybsze zawarcie przez Miłościwego Pana małżeństwa (z kobietą) i spłodzenie potomstwa (też szybko), w celu zapewnienia królestwu stabilnej sukcesji.
Z wyrazami estymy,
Trinitz Minister Stanu
Szanowny Burku,
informuję, że wniosek został rozpatrzony POZYTYWNIE i w połowie już zrealizowany.
Mikołaj III
- Yasmin an Zentawi-Emre
- Kontrybutor
Wniosek do Króla Winkulii,
Ja Yasmin an Zentawi-Emre uprzejmie proszę o zgodę na przebywanie na terenie Winkulii.

Yasmin an Zentawi-Emre Sułtanka Wielkiego Sułtanatu Siyah, Wezyrka Al-Faradon, Pani wszystkich karków, służka Wielkiego Meczetu, Imperatorka Wschodu i Zachodu, prawowita władczyni Nordaty Muzułmańskiej. Druga żona Barhira. Córka Aymana Zentawi. Dziedziczka Al-Rajn i Al-Farun.

- Mały Król

Szanowny Burku,
informuję, że wniosek został rozpatrzony POZYTYWNIE i w połowie już zrealizowany.
Mikołaj III
Szanowny @Burek,
wniosek zrealizowany. Sorki, że tyle zajęło.
Wniosek do Króla Winkulii,
Ja Yasmin an Zentawi-Emre uprzejmie proszę o zgodę na przebywanie na terenie Winkulii.
Udzielam. Proszę powoływać się na mnie.
- Adelaide Radziwiłł-Chojnacka
- Wschodząca Gwiazda
@Bolesław Kirianóo von Hohenburg dopełniam formalności i zrzekam się obka. Elo.
(-) Adelaide Radziwiłł-Chojnacka