Kamiljan de Harlin 788 Opublikowano 9 Września Zaimki: dowolne Zaimki: dowolne Udostępnij Opublikowano 9 Września (edytowane) Kancelaria Prezydenta Rekrutacja Sekretarzy Stanu oraz Szefa Kancelarii Prezydenta Zostań Sekretarzem Stanu i weź udział w rządzeniu państwem. Możliwość awansu na stanowiska Szefa Kancelarii Prezydenta. Sam wybierasz zakres swoich obowiązków w oparciu o swoje preferencje i umiejętności. Przykładowe zadania do wyboru: Wsparcie lub towarzyszenie w spotkaniach i rozmowach międzynarodowych Planowanie, organizacja lub udział w spotkań krajowych Udział w obradach Rady Gabinetowej Doradzanie Prezydentowi Zarządzanie Archiwum Prezydenckim Współpraca przy pisaniu prawa lub samodzielne tworzenie projektów prawnych Opiniowanie ustaw uchwalanych przez Kongres Zostaw w tym wątku swoje zgłoszenie, w którym napiszesz, w czym konkretnie chcesz pomóc. Przyznaję dodatkowe punkty za obywatelstwo nandyjskie lub winkulijskie. Artykuł 53. Konstytucji II Federacji Nordackiej: Prezydent może powołać Sekretarzy Stanu do reprezentowania go w sprawach związanych z wykonywaniem jego uprawnień. Organem wykonawczym Prezydenta jest Kancelaria Prezydenta. Prezydent nadaje statut Kancelarii oraz powołuje i odwołuje jej Szefa. @Obywatel Nan Di@Obywatel Winkulii Edytowane 9 Września przez Kamiljan de Harlin 1 Jeno Cesarska Mość Kamiljan I z łaski Jahwe Cesarz Insulii, Cesarz Learvén, Cesarz Nordaty Północnej, Król Ardemii, Król Voxlandu, Król Winkulii Brodryjskiej, Arcyksiążę Hergamu i Alorku, Książę Bantu, Wielki Protektor Lotryganii, Hrabia-Rodzic Doctriny . Mer Gaudium, były Prezydent Buletarku, b. Wiceprezydent Socjalistycznej Republiki Volkianu,b. zarządca Kościoła Antywirtualnego, b. Dowódca Volkiańskiej Armii Ludowej, b. Prezydent Federacji Nordackiej, b. Marszałek Parlamentu Federacji Nordackiej, Przewrotowiec Lipcowy, Lojalista Sierpniowy, unijczyk sercem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Benedykt Skrzynecki 68 Opublikowano 9 Września Zaimki: męskie Zaimki: męskie Udostępnij Opublikowano 9 Września Nie jestem obywatelem wymienionych państw, jednak z przyjemnością wesprę Pana Prezydenta swoją radą i zaangażowaniem. Jestem gotów podjąć się realizacji wszystkich działań wskazanych w ogłoszeniu. 3 JE Łukasz Benedykt Skrzynecki herbu Kozioł Klon @Artur Kardacz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz Żmigrodzki 66 Opublikowano 9 Września Udostępnij Opublikowano 9 Września Panie Prezydencie, ośmielam się zgłosić swoje zainteresowanie stanowiskiem Sekretarza Stanu w Kancelarii Prezydenta FN. Chcę powiedzieć na wstępie, że już pewien czas rozważałem zaangażowanie się w struktury państwowe FN, jednocześnie jednak szukałem czegoś, co nie będzie się wiązało z bezpośrednim zaangażowaniem w politykę - można uznać, że przedstawiona oferta spełnia moje oczekiwania. Uważam, że posiadam dosyć duże doświadczenie w zakresie legislacji - zajmowałem się tym dosyć dużo w Związku Winkulijskim. Mógłbym zatem wesprzeć Pana Prezydenta w zakresie tworzenia projektów ustaw i innych aktów prawnych oraz w zakresie opiniowania ustaw uchwalanych przez Kongres, szczególnie pod kątem ich zasadności lub zgodności z Konstytucją FN. Jednakże jestem otwarty również na nowe wyzwania. 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamiljan de Harlin 788 Opublikowano 12 Września Zaimki: dowolne Zaimki: dowolne Autor Udostępnij Opublikowano 12 Września @Łukasz Benedykt Skrzynecki @Mateusz Żmigrodzki ogromnie dziękuję za Panów zgłoszenia. Z przyjemnością je akceptuję. Niedługo opublikuję statut kancelarii i powołam Panów na Sekretarzy Stanu. 1 Jeno Cesarska Mość Kamiljan I z łaski Jahwe Cesarz Insulii, Cesarz Learvén, Cesarz Nordaty Północnej, Król Ardemii, Król Voxlandu, Król Winkulii Brodryjskiej, Arcyksiążę Hergamu i Alorku, Książę Bantu, Wielki Protektor Lotryganii, Hrabia-Rodzic Doctriny . Mer Gaudium, były Prezydent Buletarku, b. Wiceprezydent Socjalistycznej Republiki Volkianu,b. zarządca Kościoła Antywirtualnego, b. Dowódca Volkiańskiej Armii Ludowej, b. Prezydent Federacji Nordackiej, b. Marszałek Parlamentu Federacji Nordackiej, Przewrotowiec Lipcowy, Lojalista Sierpniowy, unijczyk sercem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszek Ebe 229 Opublikowano 12 Września Zaimki: męskie Zaimki: męskie Udostępnij Opublikowano 12 Września Panie Prezydencie @Kamiljan de Harlinczy znajdzie się miejsce dla mnie? Też jestem chętny pomóc jak tylko potrafię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamiljan de Harlin 788 Opublikowano 13 Września Zaimki: dowolne Zaimki: dowolne Autor Udostępnij Opublikowano 13 Września KOMUNIKAT Szanowni Państwo! Wydałem już rozporządzenia o powołaniu Was na Sekretarzy Stanu. Powitajmy w szeregach służby cywilnej również Leszka Ebe-Grunera. Mam głęboką nadzieję na to, że będzie nam się współpracowało owocnie w przyjaznej atmosferze. Na początek polecam przeczytać Statut Kancelarii Prezydenta - jest to minimalistyczny i antybiurokratyczny dokument. Jestem otwarty na propozycje zmian Statutu, jeśli mielibyście takowe. Zdecydowałem, że zamiast tworzyć grupę na Discordzie, to stworzymy dla Kancelarii mały serwer. Ważnym kanałem komunikacji będzie też dla nas funkcja Poczty na tym forum i skrzynka pocztowa w NordNET - w zależności od tego, co okaże się wygodniejsze do konkretnych zadań. Jestem obecny na każdym z tych kanałów komunikacji: Kontakt przez Pocztę Serwer Kancelarii Prezydenta II Federacji Nordackiej Skrzynka NordNET - kharlin@nordnet.fn Rozporządzenie Prezydenta - Statut Kancelarii Prezydenta Decyzja ws. powołania Sekretarzy Stanu w Kancelarii Prezydenta II FN Decyzja ws. powołania Sekretarza Stanu w Kancelarii Prezydenta II FN DW: @Leszek Ebe@Mateusz Żmigrodzki@Łukasz Benedykt Skrzynecki 2 Jeno Cesarska Mość Kamiljan I z łaski Jahwe Cesarz Insulii, Cesarz Learvén, Cesarz Nordaty Północnej, Król Ardemii, Król Voxlandu, Król Winkulii Brodryjskiej, Arcyksiążę Hergamu i Alorku, Książę Bantu, Wielki Protektor Lotryganii, Hrabia-Rodzic Doctriny . Mer Gaudium, były Prezydent Buletarku, b. Wiceprezydent Socjalistycznej Republiki Volkianu,b. zarządca Kościoła Antywirtualnego, b. Dowódca Volkiańskiej Armii Ludowej, b. Prezydent Federacji Nordackiej, b. Marszałek Parlamentu Federacji Nordackiej, Przewrotowiec Lipcowy, Lojalista Sierpniowy, unijczyk sercem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Benedykt Skrzynecki 68 Opublikowano 14 Września Zaimki: męskie Zaimki: męskie Udostępnij Opublikowano 14 Września Szanowni Państwo, Po konsultacjach z Jego Ekscelencją Prezydentem Harlinem podjąłem decyzję o złożeniu rezygnacji ze stanowiska Sekretarza Stanu. Powodem mojej rezygnacji jest zamiar kandydowania na stanowisko Głównodowodzącego Zjednoczonych Sił. Choć przepisy nie zabraniają łączenia obu funkcji, uważam, że skupienie się wyłącznie na jednej z nich będzie rozwiązaniem bardziej właściwym i korzystnym – pozwoli mi bowiem w pełni poświęcić się powierzonemu zadaniu. Kolegom z Kancelarii Prezydenta życzę wytrwałości i satysfakcji z dalszej pracy na rzecz budowania silniejszej Nordaty. 3 JE Łukasz Benedykt Skrzynecki herbu Kozioł Klon @Artur Kardacz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi