Andrzej Ordyński 463 Opublikowano 7 Sierpnia Zaimki: męskie Zaimki: męskie Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia Witajcie w miejscu, gdzie można odetchnąć od przypisów, formalnych struktur i akademickiego rygoru. Kawiarnia to przestrzeń dla luźnych rozmów o ideach, książkach, nauce, a także dzielenia się żartami i memami. Co ostatnio czytaliście? Jakie pytanie nie daje Wam spokoju? A może znacie dobry historyczny mem? Nie trzeba być ekspertem, żeby się tu odezwać. Wystarczy ciekawość i chęć pogadania. Można wrzucać luźne przemyślenia, dzielić się inspiracjami albo po prostu pośmiać się z akademickiego życia. Rozsiądźcie się wygodnie. Kawiarnia otwarta — pierwsza kawa na koszt uczelni. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Ordyński 463 Opublikowano 16 Września Zaimki: męskie Zaimki: męskie Autor Udostępnij Opublikowano 16 Września @Henryk Ziemiański de Harlin la SparasanWitam na pokładzie NUP. W końcu będzie z kim wypić kawę. 😉 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henryk Ziemiański de Harlin la Sparasan 348 Opublikowano 16 Września NIO: 1609230033 NIO: 1609230033 Udostępnij Opublikowano 16 Września Cieszę się, że mogę gościć w tej wspaniałej kawiarni. 1 Jego Ekscelencja mgr. net Henryk Ziemiański de Harlin la Sparasan OSI Arcybiskup achkovski Prymas II Federacji Nordackiej Minister sprawiedliwości Prefekt Kongregacji ds. Kościoła i Duchowieństwa Hrabia Bari Baron Andalo Kawaler Imperium Kiryjskiego herbu Ziemianin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
August de la Sparasan 342 Opublikowano 16 Września Udostępnij Opublikowano 16 Września Gratuluję, jest to niewątpliwie ważny moment, nie tylko dla osoby Jego Ekscelencji magistra, ale i dla kadry NUP. NordNET: augustdelasparasan@nordnet.fn Discord: August (sagan Amatorii) / august_de_la_sparasan / August#6022 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Ordyński 463 Opublikowano 16 Września Zaimki: męskie Zaimki: męskie Autor Udostępnij Opublikowano 16 Września 33 minuty temu, August de la Sparasan napisał: Gratuluję, jest to niewątpliwie ważny moment, nie tylko dla osoby Jego Ekscelencji magistra, ale i dla kadry NUP. Może teraz kolej na Pana Premiera? 😉 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
August de la Sparasan 342 Opublikowano 16 Września Udostępnij Opublikowano 16 Września 2 godziny temu, Andrzej Ordyński napisał: Może teraz kolej na Pana Premiera? 😉 O, obawiam się, że obecnie mieszanie kariery naukowej z dbaniem o dobro państwa nie przyniosłoby pozytywnych efektów w ani jednym, ani drugim. Ale może, w przyszłości... Kto wie 🤔 NordNET: augustdelasparasan@nordnet.fn Discord: August (sagan Amatorii) / august_de_la_sparasan / August#6022 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henryk Ziemiański de Harlin la Sparasan 348 Opublikowano 18 Września NIO: 1609230033 NIO: 1609230033 Udostępnij Opublikowano 18 Września Ile ostatnio przeczytaliście książek? Ja bardzo dużo, począwszy od lektur szkolnych. Obecnie czytam różne opracowania historyczne, gdyż sam interesuję się historią. Jego Ekscelencja mgr. net Henryk Ziemiański de Harlin la Sparasan OSI Arcybiskup achkovski Prymas II Federacji Nordackiej Minister sprawiedliwości Prefekt Kongregacji ds. Kościoła i Duchowieństwa Hrabia Bari Baron Andalo Kawaler Imperium Kiryjskiego herbu Ziemianin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolesław Kirianóo von Hohenburg 900 Opublikowano 18 Września Zaimki: męskie Zaimki: męskie Udostępnij Opublikowano 18 Września 3 godziny temu, Henryk Ziemiański de Harlin la Sparasan napisał: Ile ostatnio przeczytaliście książek? Nie wiem, nie liczę. Wiem, że czytałem kolegi pracę na uniwerku. Ostatnio głównie historyczne, pochłaniam parę na raz. Ostatnio skończyłem "Hammerstein, czyli upór". Dziwna książka. Nie wiem czy mi się podobała sama historia, na pewno nie podobała mi się styl pisania: skakanie po wątkach, wdawanie się w szczegółową analizę losowego zdarzenia z czasów Republiki Weimarskiej tylko po to, żeby potem pobieżnie streścić coś naprawdę ważnego, analiza autora przemieszana z opisami historycznymi i dokumentami przytoczonymi co do słowa, rozmowy pośmiertne z bohaterami, z których nic za bardzo się nie dowiadujemy, ale autor ma okazję do roleplayowania. Ogólnie ostatnimi czasy często patrzę w książkach na potencjalne inspiracje, którymi mogę wzbogacić Wieloksiąg Kiryjski (a tym samym przesunąć jego wydanie dalej w czasie). Dosłownie wczoraj zacząłem "Komunizm i sumienie Zachodu" i już w tym momencie wiem, że tutaj poleci dużo inspirowanych idei do Wieloksięgu właśnie. I nie, te inspiracje bynajmniej nie odnoszą się do pierwszej części tytułu, wręcz przeciwnie. 2 Bolesław Kirianóo von Hohenburg de la Sparasan w Winkulii jako Mikołaj III "Gdy gardzisz mszą i pierogiem: Idźże sobie z Panem Bogiem! A kto prośby nie posłucha: W imię Ojca, Syna, Ducha!" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henryk Ziemiański de Harlin la Sparasan 348 Opublikowano 18 Września NIO: 1609230033 NIO: 1609230033 Udostępnij Opublikowano 18 Września Ja teraz bardzo dużą wagę przykładam do czytania, bo rozpocząłem naukę w liceum, więc lektury będą mnie pochłaniać. Plus bakcyl historyczny. Jego Ekscelencja mgr. net Henryk Ziemiański de Harlin la Sparasan OSI Arcybiskup achkovski Prymas II Federacji Nordackiej Minister sprawiedliwości Prefekt Kongregacji ds. Kościoła i Duchowieństwa Hrabia Bari Baron Andalo Kawaler Imperium Kiryjskiego herbu Ziemianin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi