Andrzej Ordyński 463 Opublikowano 17 Maja Zaimki: męskie Zaimki: męskie Udostępnij Opublikowano 17 Maja BIURO KONGRESMENA ANDRZEJA PŁATONOWICZA ORDYŃSKIEGO Większość parlamentarna zdecydowała się zignorować werdykt wyborców, którzy przyznali Nordackiej Partii Regionów zdecydowane zwycięstwo w wyborach (44,25% dla NPR wobec 33,1% dla Koalicji Konserwatywnej), a także propozycję Prezydenta, którzy powierzył sformowanie rządu Piotrowi Romanowowi. Rządy konserwatystów, którzy sami ułożyli pod siebie ordynację, zostały przedłużone. To zła wiadomość dla wyborców, którzy zagłosowali za zmianami. Jednakże walka trwa. Wichry historii sprawiły, że jestem jedynym opozycyjnym kongresmenem. Oczywistym jest, że nie będę pełnił istotnej roli w legislacji, ponieważ w każdej sytuacji będę przegłosowywany przez większość nieliczącą się z wyborcami, ani z prezydentem. Zamierzam być jednak głosem moralnego oporu wobec anokratycznego systemu partii dominującej. Drodzy Obywatele, postanowiłem otworzyć dla was Biuro Kongresmena. Nie po to, żebyście zwracali się do mnie z prośbą o załatwienie sprawy - na to nie pozwoli ignorująca werdykty wyborców większość. Możecie natomiast zwracać się do mnie z postulatami, o które podejmiemy wspólną walkę. Wynik tej walki zależy od Was wszystkich. Mamy kilka miesięcy na oddolne budowanie struktur, które w następnych wyborach pokonają Lewiatana. Cel pierwszy: uniwersytet ludowy. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
August de la Sparasan 342 Opublikowano 25 Czerwca Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca Jest mi wiadome, iż Szanowny zrezygnował z funkcji Kongresmena, ale nadal wydaje mi się zasadne, by zapytać, czy NPR planuje wybrać następcę Szanownego na tenże urząd, a jeśli tak, to kiedy? NordNET: augustdelasparasan@nordnet.fn Discord: August (sagan Amatorii) / august_de_la_sparasan / August#6022 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Ordyński 463 Opublikowano 25 Czerwca Zaimki: męskie Zaimki: męskie Autor Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca Czas @Peetri Romanaavupłynął. Czy czas kolejnych potencjalnych kandydatów rozpoczyna się z chwilą powiadomienia o możliwości objęcia mandatu? Jeśli tak, to można zapytać. Jest to funkcja czysto fasadowa, sprowadzająca się do wpisania stołka do podpisu, skoro decyzje i tak podejmowane są w innym gronie przed rozpoczęciem parlamentarnej dyskusji. Ale może akurat ktoś będzie chciał uzupełnić sobie podpis lub biogram na micropedii. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burek 142 Opublikowano 25 Czerwca Zaimki: nijakie Zaimki: nijakie Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 4 godziny temu, Andrzej Ordyński napisał: Czas @Peetri Romanaavupłynął. Czy czas kolejnych potencjalnych kandydatów rozpoczyna się z chwilą powiadomienia o możliwości objęcia mandatu? Jeśli tak, to można zapytać. Jest to funkcja czysto fasadowa, sprowadzająca się do wpisania stołka do podpisu, skoro decyzje i tak podejmowane są w innym gronie przed rozpoczęciem parlamentarnej dyskusji. Ale może akurat ktoś będzie chciał uzupełnić sobie podpis lub biogram na micropedii. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi