Piotr Jankowski 269 Opublikowano 14 Maja Udostępnij Opublikowano 14 Maja Pierwsza i często używana po dziś dzień flaga Norweglandu powstała 29 marca 2020 roku i z niewielkimi zmianami (dotyczącymi proporcji i kolorystyki) obowiązywała jako oficjalny symbol państwa przez cały okres istnienia Cesarstwa Norweglandu. Przekształceniu Cesarstwa Norweglandu w Królestwo Bornfostu towarzyszyła oczywiście zmiana flagi i zanim nad pałacem królewskim załopotała znana nam flaga ze złotym krzyżem () symbolem nowego państwa był (niezbyt zresztą dokładny) biały zarys wyspy Bornfost na ciemnogranatowym tle: Jednak te publicznie znane projekty to nie jedyne propozycje dotyczące nowej flagi. Jedną z ciekawszych propozycji przedstawił poza publicznie dostępnym forum cesarz Jakub i choć niestety nie udało mi się odzyskać oryginalnych plików, to postanowiłem dokonać jej rekonstrukcji i jestem prawie pewien, że wykorzystałem do tego te same (swoją drogą całkiem przyjemne) narzędzie co twórca oryginału. Tak więc zostawiam ten "królewski" wariant flagi Bornfostu do waszej uwagi i ewentualnego przyszłego wykorzystania przy okazji dzieląc się jeszcze jeszcze jedną perełką z mojej kolekcji, a mianowicie flagą Churchilgradu z 2022 roku: No szkoda żeby takie cudeńka leżały u mnie w szufladzie 😉 PS Miłej zabawy z Flag Makerem. 1 4 piotr@mail.vox Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi