• Kocham to! 3
Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Obojga Działów Fuzja

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  •   Zaimki: on/jego

Chwilę to trwało, ale udało się - działy Państwa Westland i Imperium Kiriańskiego zostały zunifikowane. Podobne działy połączono, posty przerzucono, nieaktualne zarchiwizowano w ramach Wszecharchiwum Kiryjskiego. Zgodnie z kiriańską tradycją dział na codzienne dyskusje nazwany został "Bar pod Wołem", tam też przerzuciłem posty z westlandzkiego "Życie Codzienne".

Także ten, jak ktoś chce wyrazić żal na niesprawiedliwe potraktowanie jego ulubionego działu i zaproponować inny układ, może to zrobić w tym wątku.

Cieszmy się i radujmy albowiem Monarchia spójny dział wreszcie zdobyła.

• Lubię to 1

99792411588297495.png

Bolesław Kirianóo von Hohenburg de la Sparasan

Spiker Kongresu, Minister Spraw Zewnętrznych
    i Premier II Federacji Nordackiej

Użytkownik StemplaObywatel KirianiiWierny Przenajświętszego Kościoła KiryjskiegoAntykomunista

"Gdy gardzisz mszą i pierogiem: Idźże sobie z Panem Bogiem! A kto prośby nie posłucha: W imię Ojca, Syna, Ducha!"

Opublikowano
  •   Zaimki: dowolne

Wspólny dział, wspólne państwo
    wspólna wiara, wspólny władca.

52 minuty temu, Bolesław Kirianóo von Hohenburg napisał:

Także ten, jak ktoś chce wyrazić żal na niesprawiedliwe potraktowanie jego ulubionego działu i zaproponować inny układ, może to zrobić w tym wątku.

Nie za bardzo przemawia do mnie koncept robienia osobnego działu dla każdej gubernii. Forum nie jest mapą państwa, tylko miejscem dyskusji.

Jeno Cesarska Mość Kamiljan I z łaski Jahwe Cesarz Insulii, Cesarz Learvén, Cesarz Nordaty Północnej, Król Ardemii, Król Voxlandu, Król Winkulii Brodryjskiej, Arcyksiążę Hergamu i Alorku, Książę Bantu, Wielki Protektor Lotryganii, Hrabia-Rodzic Doctriny .

Mer Gaudium, były Prezydent Buletarku, b. Wiceprezydent Socjalistycznej Republiki Volkianu,b. zarządca Kościoła Antywirtualnego, b. Dowódca Volkiańskiej Armii Ludowej, b. Prezydent Federacji Nordackiej, b. Marszałek Parlamentu Federacji Nordackiej, Przewrotowiec Lipcowy, Lojalista Sierpniowy, unijczyk sercem.

Opublikowano

23 godziny temu, Kamiljan de Harlin napisał:

Nie za bardzo przemawia do mnie koncept robienia osobnego działu dla każdej gubernii. Forum nie jest mapą państwa, tylko miejscem dyskusji.

Fakt, przy tworzeniu działów administracyjnych trochę się przeraziłem ich ogromem. Natomiast alternatywa, w której będzie jeden dział dla terytorium, a w nim wrzucone losowo wątki różnych miejscowości brzmi dla mnie co najmniej tak samo przerażająco.
    Taki a nie inny układ działów podziału terytorialnego nie jest jeszcze ostateczny; ułożyłem go na razie według propozycji kolegi @AleksanderNovak przedstawionej w pierwotnej wersji Konstytucji. Rozwiązaniem może być skonsolidowanie wielu niepotrzebnych guberni, żeby się stało trochę przejrzyściej - mówię tu głównie o post-kiriańskich guberniach, które wcześniej istniały, no bo głupio mieć tak mało regionów. Teraz, dzięki zjednoczeniu z Westlandem tych regionów jest zdecydowanie pod dostatkiem.

99792411588297495.png

Bolesław Kirianóo von Hohenburg de la Sparasan

Spiker Kongresu, Minister Spraw Zewnętrznych
    i Premier II Federacji Nordackiej

Użytkownik StemplaObywatel KirianiiWierny Przenajświętszego Kościoła KiryjskiegoAntykomunista

"Gdy gardzisz mszą i pierogiem: Idźże sobie z Panem Bogiem! A kto prośby nie posłucha: W imię Ojca, Syna, Ducha!"

Opublikowano

Po moim trupie! Nie będziecie mi tak beszcześcić Rzeczypospolitej Obojga Działów! Co to, to nie! Gubernie mają zostać, ale na mapie, nie na forum. Co to za dziwne przyzwyczajenie, że dzielimy content na regiony, a nie na typ contentu?

Do krwi ostatniej kropli z żył,
    będziem walczyli z działem,
    niepotrzebnej nam guberni,
    co siedzi na forum, nie mapie.

Edytowane przez Kamiljan de Harlin
    • Wow 1

Jeno Cesarska Mość Kamiljan I z łaski Jahwe Cesarz Insulii, Cesarz Learvén, Cesarz Nordaty Północnej, Król Ardemii, Król Voxlandu, Król Winkulii Brodryjskiej, Arcyksiążę Hergamu i Alorku, Książę Bantu, Wielki Protektor Lotryganii, Hrabia-Rodzic Doctriny .

Mer Gaudium, były Prezydent Buletarku, b. Wiceprezydent Socjalistycznej Republiki Volkianu,b. zarządca Kościoła Antywirtualnego, b. Dowódca Volkiańskiej Armii Ludowej, b. Prezydent Federacji Nordackiej, b. Marszałek Parlamentu Federacji Nordackiej, Przewrotowiec Lipcowy, Lojalista Sierpniowy, unijczyk sercem.