• Kocham to! 3
Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Spotkanie MSW z protestującymi rolnikami

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  •   Zaimki: on/jego

• NIO: 2709210001

W związku z nasilającymi się protestami rolników w Zwierzogrodzie, do protestujących na obwodnicy Zwierzogrodu przybył prezes Muratyckiej Demokracji oraz Minister Spraw Wewnętrznych IV Republiki - Kaspar Venir Waksman-D.

Miał on zamiar porozmawiać z rolnikami, aby wypracować wspólny grunt.

Szanowni rolnicy, karmiciele Muratykan!

Wiem, w jakiej sytuacji jesteście. Przez wiele miesięcy w Ministerstwie Spraw Wewnętrznych szukaliśmy sensownego rozwiązania problemu, jakim są ceny produktów rolnych w skupach. Mogę was zapewnić, że zrobię wszystko, aby poprawić waszą sytuację. Chcę zaprosić przedstawicieli komitetu strajkowego do budynku Ministerstwa Spraw Wewnętrznych, do mojego biura, abyśmy wspólnie wypracowali ceny, jakie sprostają Waszym żądaniom. 

Po tych słowach Minister skierował się do kierujących strajkiem, aby zaprosić ich oficjalnie do siedziby MSW, która mieści się kilkanaście kilometrów od miejsca, w którym się aktualnie znajdowali. Komitet strajkowy przyjął zaproszenie - wszyscy wsiedli do samochodu rządowego, i odjechali.

SYoeTe3.png 100505667931999071.png
    Kaspar Venir Waksman-Dëter
    były: I i III Prezydent UTN, wielokrotny Minister Spraw Wewnętrznych UTN i I FN, V, VI i VII Prezydent III Republiki Muratyki, Prokurator Generalny w I Federacji Nordackiej, Pierwszy Towarzysz Związku Socjalistycznych i Kalkilistycznych Republik Muratyckich, I Prezydent IV Republiki Muratyki, Marszałek Wielki Sejmu Muratyckiego

Muratyka1.png Kalkilista.png

Opublikowano

Drodzy przedstawiciele komitetu strajkowego,
    szanowni rolnicy!

Z przyjemnością chcę was poinformować, że wraz z waszymi przedstawicielami doszliśmy do porozumienia, które satysfakcjonuje obie strony. Od dnia jutrzejszego minimalną ceną skupu waszych towarów będzie kwota 15.50 ? (15 nordów, 50 centów). Mam wielką nadzieję, że to rozwiązanie również i was ucieszy i usatysfakcjonuje, a także poprawi sytuację całego rolnictwa krajowego, który jest jednym z najważniejszych sektorów naszej gospodarki.

Dziękuję, że było mi dane osobiście z wami rozmawiać. To wielki zaszczyt spotkać ludzi, którzy sprawiają, że nie jesteśmy głodni. Dziękuję!

SYoeTe3.png 100505667931999071.png
    Kaspar Venir Waksman-Dëter
    były: I i III Prezydent UTN, wielokrotny Minister Spraw Wewnętrznych UTN i I FN, V, VI i VII Prezydent III Republiki Muratyki, Prokurator Generalny w I Federacji Nordackiej, Pierwszy Towarzysz Związku Socjalistycznych i Kalkilistycznych Republik Muratyckich, I Prezydent IV Republiki Muratyki, Marszałek Wielki Sejmu Muratyckiego

Muratyka1.png Kalkilista.png