Wielki festiwal piwa nadchodzi wielkimi krokami. Co prawda, jako jego piewca nieco kuleje z czasem, ale czego nie robi się dla tak wybornego święta!
Zacznijmy więc skrócony "kurs z przygotowań złotego napoju"! Dla prawdziwych zapaleńców nie będzie to żadnym problemem, a wręcz ciekawym doznaniem.
Na czym polega konkurs piwny podczas tegorocznego Oktoberfest? Ano, tak jak w zeszłym roku na tym by skomponować najlepszy trunek w wersji wizualnej, ale i opisowej, tak by oddać w całej swojej okazałości produkt jaki mógłby pokazać się na realnym rynku piwnym.
Browarnictwo to przecież sztuka bardzo skomplikowana, dlatego tylko prawdziwi fachowcy zrobią to w sposób na tyle wyrafinowany jak brzozopolańska piwowar, Anastasia Windsachen, której Chmielarz nie jednemu odciął...prąd. Oczywiście z miłości, tylko dlatego! ?
Ok, zatem szybkie wyjaśnienie, na KRAM BROWARNIKÓW zgłaszać się może od jutra, aż do przedostatniego dnia Oktoberfest - zatem do 24 października. Każdy z wystawców może przedstawić nam maksymalnie dwa piwa, ale oba weźmą udział w konkursie na najlepsze piwo i złoty medal Bierfest Grand Prix! Głosowanie odbędzie się między 25 a 26 dniem miesiąca! Nie przegap tego
No, ale jak dokonać zgłoszenia, zapytacie?
Każdy uczestnik Oktoberfest ma prawo zagłosować na najlepsze piwo w tym sezonie!
Co musi posiadać dobrej klasy, rozpoznawalne piwo? Oczywiście smak i wygląd. Na tym się właśnie skupimy. Poprzez smak rozumiemy opis trunku, jego kolor, rodzaj i wszystko co da się opisać słowami. Druga część, jaka będzie podlegać ocenie to wygląd. Tutaj sprawa jest nieco bardziej skomplikowana, gdyż należy wykonać etykietę, która całkowicie odda klimat browaru w jakim został wykonany.
Podsumowując, co zrobić by wziąć udział w Piwnym Festiwalu? Sporządź opis (długość dowolna) i wykonaj etykietę na butelkę, a my zajmiemy się jej ?zabutelkowaniem?.
Pomoże przy tym niezawodna ekipa "Zabutelkowanych Helwetycznie & co.", za co z góry dziękuję!
SPRAWY TECHNICZNE - więcej w zeszłorocznym wpisie