NKI - informacje

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Użytkownik Usunięty 233511
Maszyna do postów
Maszyna do postów

NKI - informacje

Post autor: Użytkownik Usunięty 233511 »

NKI informuje, że w związku z wyborem @Albert Fryderyk de Espada na nowego Prezydenta Muratyki dokonano stosownych zmian w Urzędzie Wniosków, nadając wcześniej wymienionej osobie uprawnienia do rozpatrywania wniosków.

Awatar użytkownika
Maszyna do postów
Maszyna do postów

Re: NKI - informacje

NKI informuje, że wszyscy @Freutreggërzy uzyskali dostęp do Dziennika Ustaw. Jednak żeby dopełnić wszelakie informacje, które miałem przekazać, a których nie przekazałem, to logujecie się tutaj - KLIK!

Awatar użytkownika
Maszyna do postów
Maszyna do postów

NKI informuje, że do paska edytora zostały dodane przyciski pozwalające na szybkie wstawienie symbolu waluty jorda muratyckiego (?) oraz rubla czesnoradzkiego (?). Dodano także możliwość justowania tekstu oraz

Spoiler

spoilerowania

.

Awatar użytkownika
Maszyna do postów
Maszyna do postów

Małe mini info - zmieniłem ikonkę strony na nieoficjalny herb Unii Nordackiej, także żeby było ?

Awatar użytkownika
Maszyna do postów
Maszyna do postów

W związku z przenosinami Kirianii na forum Unii utworzona została grupa obywateli tego kraju - @Obywatel Kirianii, oraz stosowna grafika grupy:

Obywatel Kirianii.png

Pozdrawiam z rodzinką! ?

Awatar użytkownika
Maszyna do postów
Maszyna do postów

W związku z problemami w uprawnieniach działów uprasza się administratorów krajowych o dokładnie sprawdzenie uprawnień każdego działu. Dostęp do działów publicznych powinny mieć wszystkie role (wyświetlanie, czytanie, odpowiadanie, tworzenie i pobierania) oprócz roli gościa (ci posiadają tylko dwa pierwsze uprawnienia). Administratorzy krajowi winni są sprawdzić każdy dział w kategorii swojego kraju pod kątem zgodności uprawnień. W razie niezgodności muszę je poprawić tak, aby były poprawne. W razie problemu należy zwrócić się do Szefa NKI.

DW: @Robert Drenin @Bolesław Kirianóo von Hohenburg

Awatar użytkownika
Maszyna do postów
Maszyna do postów

Ogólnie nie skapnąłem się, że przypadkowo wybombiłem e-mail połączony z tym forum, który miał wysyłać do użytkowników powiadomienia i inne takie duperele. Ale spokojnie, naprawiłem, testowałem i działa, przynajmniej na razie.

Awatar użytkownika
Maszyna do postów
Maszyna do postów

W związku z postępującymi pracami nad stroną główną nagłówek forum odnosić będzie od dzisiaj właśnie do niej. Proszę się powoli przyzwyczajać, bo część funkcjonalności forum będziemy sukcesywnie przenosić na stronę główną. Przypomnę - do strony głównej logujemy się danymi z forum.

@Mieszkaniec @Obywatel Unii Nordackiej

Awatar użytkownika
Maszyna do postów
Maszyna do postów

Szanowni @Obywatel Unii Nordackiej oraz @Mieszkaniec!

Wczoraj udało się zakończyć pracę nad systemem prasowym na naszej stronie głównej. W związku z tym artykuły na forum zostały wyłączone. Na tą chwilę każdy artykuł prasowy dodawany jest do ogólnej instytucji o nazwie "Unia Nordacka". W niedalekiej przyszłości, kiedy moduł instytucji zostanie ukończony, możliwe będzie przypisanie artykułu do instytucji której jest się właścicielem lub w której się pracuje i posiada się uprawnienia do takiego przypisania.

Planowane jest również zintegrowanie systemu prasowego z Międzynarodowym Bankiem Pollinu, który będzie wypłacał wynagrodzenie za polubienia w wybranej przez użytkownika walucie. Serdecznie zapraszamy do korzystania z systemu ?

Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner
Weteran
Weteran

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

Cytuję słowa Waksman (5 mar 2023, 19:27):

Szanowni @Obywatel Unii Nordackiej oraz @Mieszkaniec!

Wczoraj udało się zakończyć pracę nad systemem prasowym na naszej stronie głównej. W związku z tym artykuły na forum zostały wyłączone. Na tą chwilę każdy artykuł prasowy dodawany jest do ogólnej instytucji o nazwie "Unia Nordacka". W niedalekiej przyszłości, kiedy moduł instytucji zostanie ukończony, możliwe będzie przypisanie artykułu do instytucji której jest się właścicielem lub w której się pracuje i posiada się uprawnienia do takiego przypisania.

Planowane jest również zintegrowanie systemu prasowego z Międzynarodowym Bankiem Pollinu, który będzie wypłacał wynagrodzenie za polubienia w wybranej przez użytkownika walucie. Serdecznie zapraszamy do korzystania z systemu ?

Znakomita robota!

Awatar użytkownika
Użytkownik Usunięty 233519
Entuzjasta
Entuzjasta

Post autor: Użytkownik Usunięty 233519 »

Teraz ja zrozumieć. Do mnie czasem trza innym językiem. ?

Cymam kcuka w guze. ?

Awatar użytkownika
Femme Mystere
Przewodnik
Przewodnik

Post autor: Femme Mystere »

Świetnie! Lubię pieniądze ? więc fajnie, że będzie można otrzymywać wynagrodzenie za artykuły.

Awatar użytkownika
Maszyna do postów
Maszyna do postów

Nastała mała reorganizacja widgetów na forum. Z paska bocznego przeniesiono na pasek pod listą działów widgety: użytkowników online, użytkowników online w ciągu ostatnich 24h oraz statystyk forum.

Awatar użytkownika
Bolesław Kirianóo von Hohenburg
Mały Król
Mały Król

Post autor: Bolesław Kirianóo von Hohenburg »

Cytuję słowa Waksman (13 mar 2023, 03:52):

Nastała mała reorganizacja widgetów na forum. Z paska bocznego przeniesiono na pasek pod listą działów widgety: użytkowników online, użytkowników online w ciągu ostatnich 24h oraz statystyk forum.

A czemu tak, a po co to komu... Segment użytkowników online jest przeze mnie często odwiedzany jak chce kogoś postalkować, a teraz miałem laga gdzie to jest ?

99792411588297495.png

Bolesław Kirianóo von Hohenburg de la Sparasan
w Winkulii jako Mikołaj III

101005704499837848.png

Użytkownik Stempla

Obywatel Kirianii
Wierny Przenajświętszego Kościoła Kiryjskiego
Antykomunista

"Gdy gardzisz mszą i pierogiem: Idźże sobie z Panem Bogiem! A kto prośby nie posłucha: W imię Ojca, Syna, Ducha!"

Awatar użytkownika
Maszyna do postów
Maszyna do postów

Cytuję słowa Bolesław Kirianóo von Hohenburg (13 mar 2023, 16:17):

A czemu tak, a po co to komu... Segment użytkowników online jest przeze mnie często odwiedzany jak chce kogoś postalkować, a teraz miałem laga gdzie to jest ?

Po to żeby strona nie była tak rozstrzelona :P. Trzeba się po prostu przyzwyczaić ?

A co do kolejnych nowości - na stronie głównej:

1. powoli wprowadzane są powiadomienia. Na tą chwilę obejmują one oznaczenie nas w Świergocie i komentarzach artykułów. W niedalekiej przyszłości obejmą one także polubienia artykułu.
  2. podzielono moduł głosowań na aktualne, nadchodzące i archiwalne - wszystko dla Waszego komfortu ?

@Obywatel Unii Nordackiej

ODPOWIEDZ

Wróć do „Nordackie Konsorcjum Informatyczne”