Krucjata antygłupkowa

Moderator: Moderator w Winkulii

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Artur Kardacz
Profesjonalista
Profesjonalista

Re: Krucjata antygłupkowa

Post autor: Artur Kardacz »

Nie wiem. Sam może sobie to wklej. Z góry sądzenie, że ktoś ciągle używa chata też już jest męczące. Postaram się jak mogę, użyć języka głupkowatości.

Najzwyklej w świecie nie podoba nam się to, co prezentuje sobą wasza idea. Nie podobają nam się głupie spamy, głupie artykuły, głupie reklamy i głupie zachowanie za granicą. Nie piszcie, że nie ma to żadnego wpływu na Winkulię. Burek jest obywatelem tego państwa. Ty jesteś Królem. Wasza postawa rzutuje bardziej niż myślicie. Nie bez powodu zebrała się grupa obywateli, której to się nie podoba. Możecie spróbować problem rozwiązać albo go olać.

#PrzywróćmyNormalność

#PreczZGłupkami

Awatar użytkownika
karol flibustier keane
Wschodząca Gwiazda
Wschodząca Gwiazda

Post autor: karol flibustier keane »

Zadałem tobie pytanie, co zrobiłeś, gdy zjawił sie Sziderikon?

Awatar użytkownika
Tarsycjusz Operar
Profesjonalista
Profesjonalista

Post autor: Tarsycjusz Operar »

Cytuję słowa Burek (10 lip 2026, 11:23):

W tym i w wypowiedziach innych można zauważyć inspiracje stylem głupkowatości. I oczywiście trzeba wspomnieć o prekursorach, takich jak @karol flibustier keane, @Elina az Ruzmari-Emre czy @Ewe Novak.

Super, dziękuję za polecenie innych potencjalnie chętnych osób.

Wkrótce odezwę się do każdej osoby indywidualnie w sprawie przeprowadzenia krótkiego prostego wywiadu, częściowo ustrukturyzowanego.

Awatar użytkownika
Burek
Mistrzunio
Mistrzunio

Post autor: Burek »

Cytuję słowa Artur Kardacz (10 lip 2026, 11:31):

Nie wiem. Sam może sobie to wklej. Z góry sądzenie, że ktoś ciągle używa chata też już jest męczące. Postaram się jak mogę, użyć języka głupkowatości.

Najzwyklej w świecie nie podoba nam się to, co prezentuje sobą wasza idea. Nie podobają nam się głupie spamy, głupie artykuły, głupie reklamy i głupie zachowanie za granicą. Nie piszcie, że nie ma to żadnego wpływu na Winkulię. Burek jest obywatelem tego państwa. Ty jesteś Królem. Wasza postawa rzutuje bardziej niż myślicie. Nie bez powodu zebrała się grupa obywateli, której to się nie podoba. Możecie spróbować problem rozwiązać albo go olać.

W zasadzie to (póki co) pod szyldem krucjaty zebrał się jeden obywatel (Winkulii), Ty. Czy nasza postawa rzutuje na reputację Winkulii? Szczerze - nie wydaje mi się. Gdzieś z zagranicy można było odebrać takie sygnały (że głupkowatość w FN rzutuje negatywnie na Winkulię)?

Ja widzę bardzo proste rozwiązanie problemu. Mamy wolność wypowiedzi (również tutaj), każdy może pisac co chce. Oczywiście inni mogą pisać, że im sie to nie podoba. Skrytykowani mogą wziąść tą krytykę do siebie, albo nie. W systemach NUI istnieją również inne sposoby wyrażania dezaprobaty (na przykłąd reakcja łapki w dół, które nie wymagają praktycznie żadnego wysiłku. Jeżeli komuś treści danego użytszkodnika nie podobają się aż tak bardzo, że nie może wytrzymać to jest również (chyba tak to działa - nigdy nie korzystałem) opcja zablokowania danego użytkownika.

Awatar użytkownika
Piotr Jankowski
Biegły
Biegły

Post autor: Piotr Jankowski »

Cytuję słowa Kamiljan de Harlin (10 lip 2026, 11:28):

Dyskusja być może miałaby więcej sensu, gdyby KRZYŻOWCY zadali jakieś konkretne pytanie LUB wystawili konkretne żądanie LUB jednoznacznie wskazały proponowane rozwiązane.

Ja nie wiem, czy tu są w ogóle jakieś rozwiązania, albo problem. Nie pasuje mi estetyka wszech-o-be-cna na forum i wolałbym, żeby była inna, ale jak chcecie się tak bawić to spoko, daję tylko znać, że mnie to dołączenia nie zachęca.

piotr@mail.vox

image.png.c1a42a2791c001105e2315f333dc6455.png
100464293790614696.png

1021.png

Awatar użytkownika
Artur Kardacz
Profesjonalista
Profesjonalista

Cytuję słowa Burek (10 lip 2026, 11:41):

Czy nasza postawa rzutuje na reputację Winkulii? Szczerze - nie wydaje mi się.

Bardzo bym się zdziwił, gdybyś uważał inaczej. Kijem rzeki nie da się zawrócić, więc nie mam zamiaru wyciągać ciebie z tego przekonania. Zasygnalizowałem  problem, który wpływa na odczucia innych. I tak jak napisałeś, możecie przyjąć krytykę do siebie, albo nie.

Zresztą trochę prowokacji zrobiło robotę. Zaprezentowaliście na jakim poziomie absurdu obecnie funkcjonujemy. Niektórych postów nie idzie w ogóle przeczytać. Nawet głupkowatość musi mieć jakieś granice, a do tych już się zbliżamy.

Ostatnio zmieniony 10 lip 2026, 14:42 przez Artur Kardacz, łącznie zmieniany 1 raz.

#PrzywróćmyNormalność

#PreczZGłupkami

Awatar użytkownika
Bolesław Kirianóo von Hohenburg
Mały Król
Mały Król

Post autor: Bolesław Kirianóo von Hohenburg »

Cytuję słowa Artur Kardacz (10 lip 2026, 12:38):

Bardzo bym się zdziwił, gdybyś uważał inaczej. Kijem rzeki nie da się zawrócić, więc nie mam zamiaru wyciągać ciebie z tego przekonania. Zasygnalizowałem  problem, który wpływa na odczucia innych. I tak jak napisałeś, możecie przyjąć krytykę do siebie, albo nie.

Dalej nie odpowiedziałeś czego oczekujesz. No chyba że chodzi wprost o odrzucenie pisania po swojemu, bo trzeba pisać po twojemu. Jeśli tak to bravo zulu za przemyślność.

Also, jacy oni? Kto należy do tej krucjaty? Ty i Jankowski Piotrek (który przyszedł tu chyba po darmowe orzeszki)?

99792411588297495.png

Bolesław Kirianóo von Hohenburg de la Sparasan
w Winkulii jako Mikołaj III

101005704499837848.png

Użytkownik Stempla

Obywatel Kirianii
Wierny Przenajświętszego Kościoła Kiryjskiego
Antykomunista

"Gdy gardzisz mszą i pierogiem: Idźże sobie z Panem Bogiem! A kto prośby nie posłucha: W imię Ojca, Syna, Ducha!"

Awatar użytkownika
Artur Kardacz
Profesjonalista
Profesjonalista

Cytuję słowa Bolesław Kirianóo von Hohenburg (10 lip 2026, 12:43):

Dalej nie odpowiedziałeś czego oczekujesz.

Na obecnym etapie refleksji. Być może jakieś ciekawe rozwiązanie nasunie się samo, o ile głupkowatość nie wżarła się zbyt mocno. Jak nie dasz rady, zawsze możesz posłużyć się znienawidzonym ai, który tak chętnie wciskacie innym. W ostateczności możesz potraktować problem trochę poważniej i wtedy dać znać.

#PrzywróćmyNormalność

#PreczZGłupkami

Awatar użytkownika
Piotr Jankowski
Biegły
Biegły

Post autor: Piotr Jankowski »

Cytuję słowa Bolesław Kirianóo von Hohenburg (10 lip 2026, 12:43):

Jankowski Piotrek (który przyszedł tu chyba po darmowe orzeszki)

Orzeszki? Bardzo chętnie, choć szczerze mówiąc wolałbym wyśmienity kiriański gulasz.

piotr@mail.vox

image.png.c1a42a2791c001105e2315f333dc6455.png
100464293790614696.png

1021.png

Awatar użytkownika
Adelaide Radziwiłł-Chojnacka
Wschodząca Gwiazda
Wschodząca Gwiazda

Post autor: Adelaide Radziwiłł-Chojnacka »

Cytuję słowa Artur Kardacz (10 lip 2026, 11:31):

Zapachniało detronizacją, procesem, krwią i gilotyną.

(-) Adelaide Radziwiłł-Chojnacka 

Awatar użytkownika
Artur Kardacz
Profesjonalista
Profesjonalista

Ciekawe.

#PrzywróćmyNormalność

#PreczZGłupkami

Awatar użytkownika
Adelaide Radziwiłł-Chojnacka
Wschodząca Gwiazda
Wschodząca Gwiazda

Post autor: Adelaide Radziwiłł-Chojnacka »

Hail to the king!!! Dagobert III powróci? W sensie nic mi do tego, ale jak masz znów po kilku miesiącach zrezygnować to lepiej Franka wsadźcie na tron. Poziom idealny…

(-) Adelaide Radziwiłł-Chojnacka 

Awatar użytkownika
Artur Kardacz
Profesjonalista
Profesjonalista

Rządziłem 10 miesięcy, to troszeczkę więcej niż kilka. Natomiast znajdą się lepsi kandydaci obecnie.

#PrzywróćmyNormalność

#PreczZGłupkami

Awatar użytkownika
Vilarte
Entuzjasta
Entuzjasta

Post autor: Vilarte »

Z mojego punktu widzenia, jako pół-gościa stojącego nieustannie w szpagacie między FN a Hasselandem: jeśli już to problem jest w tym, że taka zabawa jest zbyt hermetyczna. Tzn. choćbym chciał, to nie włączę się do niej, bo nie rozumiem o co chodzi, nie rozumiem większości wątków ani postów, więc przelatuję je wzrokiem i idę gdzieś indziej.

Możnaby pomyśleć o ideach na Winkulię zupełnie innych niż typowe układy w mikronacjach, na przykład wyobraźcie sobie model, w którym wszyscy startują jako szeregowi mieszkańcy kraju, którym zarządza fabularny rząd, którego decyzje są generowane w oparciu o AI. Jak rozumiem, zastosowanie AI inne niż do grafik powinno być tu spoko. Każdy z mieszkańców ma przed sobą określone poziomy funkcji i stanowisk, które musi przebyć, jeśli chce przejąć władzę w Winkulii, przy czym próba ich przyspieszonego przejścia może się skończyć spadkiem o kilka stopni w tej "drabinie społecznej". Jeśli ktoś grał kiedyś w taką planszówkę Węże i drabiny, to coś nią inspirowane. Domyślnym celem "gry w Winkulię" jest przejęcie władzy z rąk fabularnego rządu, czy to demokratycznie, czy przewrotem.

Takich idei może być wiele, a Winkulia brzmi jak całkiem niezła piaskownica do ich testowania.

Awatar użytkownika
Burek
Mistrzunio
Mistrzunio

Post autor: Burek »

Cytuję słowa Artur Kardacz (10 lip 2026, 15:12):

Rządziłem 10 miesięcy, to troszeczkę więcej niż kilka. Natomiast znajdą się lepsi kandydaci obecnie.

To będą musieli sobie jeszcze trochę poczekać, bo obecny Król nigdzie się nie wybiera.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Społeczeństwo”