ni no (imie dobrej tsundere waifu) pisońc 'mugł' myslalam, że no pozwolono mu. czy pławnie mógł to inna kwestia i nie mam pojęcia. Prawo w mikro to i tak śmiech śmiechem pogania. Dla mnie po prostu dobrze, iz kazdy ma swoj kawalek podłogi a nie, ze jakas spolecznosc danego terenu chce sie odlaczyc od czegos wiekszego i tamta potem mowi, ze HA ALE TEN TEREN TO NASZ JEST sclavinia i no spk moim zdaniem tak.
Sytuacja w państwie
Moderator: Moderator w Winkulii
- Akrypa Ali Shariati von Primisz-Lichtenstein
- Profesjonalista
Re: Sytuacja w państwie

(-) Akrypa Ali Shariati von Primisz-Lihtenštán
Nie ważne gdzie jestem, pamiętam kim jestem - Teutonką!
Imāmka Rafānu - Serdecznie zapraszam!
- karol flibustier keane
- Wschodząca Gwiazda
o rposzę bardzo, co robi gwiazda https://forum.bastionpollin.pl/viewtopic.php?p=12120#p12120 to zwyczajny hamski atak z jej strony
- Akrypa Ali Shariati von Primisz-Lichtenstein
- Profesjonalista
o rposzę bardzo, co robi gwiazda https://forum.bastionpollin.pl/viewtopic.php?p=12120#p12120 to zwyczajny hamski atak z jej strony
cusz, aktualnie od wielu lat panuje jednolitość mikroświata - jak się jednak nikturni uprą to nię zachwiejom. Bencie wieksza motywacja do alternatyfnych map, alternatyfnych uznan, alternatywnej duplomacji, alternatwnych sportuff

(-) Akrypa Ali Shariati von Primisz-Lihtenštán
Nie ważne gdzie jestem, pamiętam kim jestem - Teutonką!
Imāmka Rafānu - Serdecznie zapraszam!
- Adelaide Radziwiłł-Chojnacka
- Wschodząca Gwiazda
Ale to nie do mnie tak, świń z Tobą nie pasłam.
(-) Adelaide Radziwiłł-Chojnacka
- karol flibustier keane
- Wschodząca Gwiazda
Pasasz świnie? 😮 No no, gratuluję, bo faktycznie mnie jakoś ta przyjemność ominęła, a szkoda. Takie fajne pastereczki....
- Wschodząca Gwiazda
Obrzydliwy typ. Brałeś korki z takich tekstów u Fazila czy Diuka de Ruth?
- Kamiljan de Harlin
- Mistrzunio
Mamy legalne procedury występowanie regionów z II FN. Muratyka uruchomiła tę procedurę, ale faktycznego wyjścia dokonała kilka dni przed wynikiem referendum niepodleglosciowego. Nikt się u nas do tego nie sapał i nie claimował ziemi Muratyki. Uznaliśmy secesję za fakt.

Arcydemon wojny, Khorne, wybuchł tak wielkim gniewem na moje proroctwa, że sama jego aura wściekłości wgniotła mnie z impetem w ziemię. Siła uderzenia była tak potężna, że przebiłem się na samo dno lądolodu, na którym stoi stolica Imperium Chaosu. Odnalazłem się wówczas w lochach Khorna, gdzie orędownicy pokoju, spokoju i przyjaźni byli doprowadzani do obłędu niewyobrażalnymi torturami. Widziałem cele więzienne zbudowane z czystej energii nienawiści, w których wszystkie kąty miały więcej niż 180 stopni, a i tak tworzyły jakimś cudem zamkniętą przestrzeń. Samo patrzenie na te oszalałe struktury wywoływało we mnie niewyobrażalne cierpienie, nie wspominając o rzeczach, którym poddawani byli osadzeni - na samo ich wspomnienie skręcam się z bólu.

- Bolesław Kirianóo von Hohenburg
- Mały Król

a to nie tak, że Lumeria... obie Lumerie odrodzone... nigdy nie obejmowały więcej niż 2 OG Lumeryjczyków? Czyli no chyba Lumeria ma mniejsze prawo do tej nazwy niż Nordata do Nordaty ig...
- Wschodząca Gwiazda
Skarbie co ty teraz porównujesz? Lumeria leży na wyspie, którą specjalnie dla niej stworzono. Zarówno Alfred, Guy i ja mieliśmy i nadal mamy legitne roszczenia do jego odtworzenia. Ja nie uzurpowałam sobie nazwy kontynentu na którym leży 6 państw + FN z Winkulią, Magnifikatem i pozostałymi narracyjnymi tworami zajmującymi piksele. XDDDD
- Mały Król

Skarbie co ty teraz porównujesz? Lumeria leży na wyspie, którą specjalnie dla niej stworzono. Zarówno Alfred, Guy i ja mieliśmy i nadal mamy legitne roszczenia do jego odtworzenia. Ja nie uzurpowałam sobie nazwy kontynentu na którym leży 6 państw + FN z Winkulią, Magnifikatem i pozostałymi narracyjnymi tworami zajmującymi piksele. XDDDD
Ale to jest Federacja Nordacka, położona na Nordacie, a nie Federacja Nordaty, co by sugerowało że no federuje całą Nordatę. Jak z Rep. Irlandzką i Rep. Irlandii w realu. Już rozumiess?
- August de la Sparasan
- Weteran

- Mały Król

- Wschodząca Gwiazda
No rozumiem rozumiem. Mam więcej iq niż przeciętny mieszkaniec FN. Tylko nadal nie zmienia to faktu, że „nordacka” jest przymiotnikiem utworzonym od Nordaty. Problem z utożsamianiem nazwy państwa z nazwą kontynentu pozostaje. Analogii z Irlandią też nie można traktować jako dowodu ona pokazuje jedynie, że różne konstrukcje nazw państw są językowo możliwe, a nie że jedna z nich jest z automatu właściwa.
- August de la Sparasan
- Weteran

- Mały Król