Dyskusja o przenosinach

Miejsce dyskusji Nordatczyków

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Kamiljan de Harlin
Mistrzunio
Mistrzunio

Dyskusja o przenosinach

Post autor: Kamiljan de Harlin »

Drodzy @Obywatel Federacji, w związku z nadchodzącym wygaśnięciem domeny i hostingu mamy dobrą okazję, aby zmienić dostawcę usług. Śląsk Data Center ma konkurencyjne ceny, ale zdołał nam usunąć bazę danych przy migracji cPanelu i mamy z nim wcześniejsze nieprzyjemne wspomnienia.

Dobre oferty upatrzyłem u SeoHost oraz MyDevil. Proszę znawców o wtrącenie swoich trzech groszy. Klik na obrazek przenosi do strony oferty.

image.png  image.png  

MyDevil 200 zł / rok, SeoHost 205,41 zł / rok. Obecnie nasze pliki zajmują 12 GB. Bez problemu się pomieścimy na 25 GB i jeszcze będzie miejsce na back-up.

Jest też kwestia domeny. Cesja własności nad domeną jest możliwa. @Waksman zgodził się na cesję i wysłał zgłoszenie, aby dokonać cesji na @Orjon. Ale rozpatrywanie tego zgłoszenia zajmie około 2 dni robocze. Natomiast domena wygasa już jutro. Chyba trzeba będzie opłacić tę domenę i przedłużyć na ŚLDC na kolejny rok, żebyśmy nie mieli przerwy w dostawie Nordaty.

Przypominam, że trwa zrzutka. Im więcej zbierzemy, na tym dłużej będziemy mogli zabezpieczyć działanie naszego forum i strony.

Ostatnio zmieniony 11 paź 2025, 17:45 przez Kamiljan de Harlin, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: literówka
15173543_Symbole_b3Fstw.png.e11e872a1d6dc8abb4a2b65b8439dc0b.png

Arcydemon wojny, Khorne, wybuchł tak wielkim gniewem na moje proroctwa, że sama jego aura wściekłości wgniotła mnie z impetem w ziemię. Siła uderzenia była tak potężna, że przebiłem się na samo dno lądolodu, na którym stoi stolica Imperium Chaosu. Odnalazłem się wówczas w lochach Khorna, gdzie orędownicy pokoju, spokoju i przyjaźni byli doprowadzani do obłędu niewyobrażalnymi torturami. Widziałem cele więzienne zbudowane z czystej energii nienawiści, w których wszystkie kąty miały więcej niż 180 stopni, a i tak tworzyły jakimś cudem zamkniętą przestrzeń. Samo patrzenie na te oszalałe struktury wywoływało we mnie niewyobrażalne cierpienie, nie wspominając o rzeczach, którym poddawani byli osadzeni - na samo ich wspomnienie skręcam się z bólu.

antipixel_fuckai.png.2234e8406de189745750e93caba1159e.png
Awatar użytkownika
Andrzej Ordyński
Mentor
Mentor

Re: Dyskusja o przenosinach

Post autor: Andrzej Ordyński »

Znawcą w żadnym wypadku nie jestem, ale Bastion jest na SeoHost i przez te bite dwa lata nie było jeszcze żadnych problemów.

/-/ prof. Andrzej Płatonowicz Ordyński

Premier II Federacji Nordackiej

Awatar użytkownika
Burek
Mistrzunio
Mistrzunio

Post autor: Burek »

Czy będzie miejsce na wrzucenie archiwów post-winkulijsko-staroefeńskich (z zachowaniem funkcjonalności) na jakąś subdomenę? Jestem w stanie jeszcze dołożyć jeśli będzie to do tego potrzebne.

Awatar użytkownika
Kamiljan de Harlin
Mistrzunio
Mistrzunio

Post autor: Kamiljan de Harlin »

Cytuję słowa Burek (11 paź 2025, 15:56):

Czy będzie miejsce na wrzucenie archiwów post-winkulijsko-staroefeńskich (z zachowaniem funkcjonalności) na jakąś subdomenę? Jestem w stanie jeszcze dołożyć jeśli będzie to do tego potrzebne.

Technicznie jest to możliwe, o ile nie zajmą więcej niż 10 GB. W przeciwnym wypadku trzeba by było zainwestować w więcej dysku. No i trzeba się spytać Nordaciarzy, czy się na takie coś zgadzają.

Ale dwa pytania: czy archiwa von Thorn są niewystarczające? Czy archiwizacja tych rzeczy w Nordacie stanowi oficjalny wniosek rządu i króla Winkulii?

15173543_Symbole_b3Fstw.png.e11e872a1d6dc8abb4a2b65b8439dc0b.png

Arcydemon wojny, Khorne, wybuchł tak wielkim gniewem na moje proroctwa, że sama jego aura wściekłości wgniotła mnie z impetem w ziemię. Siła uderzenia była tak potężna, że przebiłem się na samo dno lądolodu, na którym stoi stolica Imperium Chaosu. Odnalazłem się wówczas w lochach Khorna, gdzie orędownicy pokoju, spokoju i przyjaźni byli doprowadzani do obłędu niewyobrażalnymi torturami. Widziałem cele więzienne zbudowane z czystej energii nienawiści, w których wszystkie kąty miały więcej niż 180 stopni, a i tak tworzyły jakimś cudem zamkniętą przestrzeń. Samo patrzenie na te oszalałe struktury wywoływało we mnie niewyobrażalne cierpienie, nie wspominając o rzeczach, którym poddawani byli osadzeni - na samo ich wspomnienie skręcam się z bólu.

antipixel_fuckai.png.2234e8406de189745750e93caba1159e.png
Awatar użytkownika
Użytkownik Usunięty 233511
Maszyna do postów
Maszyna do postów

Post autor: Użytkownik Usunięty 233511 »

Jakbym miał wybierać to bardziej SeoHost szczerze. Z MyDevil miałem do czynienia kilka lat temu przy okazji korzystania z CT8, i za dobrych wspomnień nie mam.

Awatar użytkownika
Burek
Mistrzunio
Mistrzunio

Cytuję słowa Kamiljan de Harlin (11 paź 2025, 16:20):

Technicznie jest to możliwe, o ile nie zajmą więcej niż 10 GB. W przeciwnym wypadku trzeba by było zainwestować w więcej dysku. No i trzeba się spytać Nordaciarzy, czy się na takie coś zgadzają.

Ale dwa pytania: czy archiwa von Thorn są niewystarczające? Czy archiwizacja tych rzeczy w Nordacie stanowi oficjalny wniosek rządu i króla Winkulii?

Pliki nie zajmują więcej niż 250MB.

1. Są niewystarczające przez swoją zgodność z doktryną micronation, co uniemożliwia korzystanie z wyszukiwarki.

2. Może być to oficjalny wniosek rządu i Króla, Król już wcześniej wyraził zainteresowanie takim rozwiązaniem. Podobnie zresztą jak były szef NKI.

Awatar użytkownika
Reza I Pahlavi
Entuzjasta
Entuzjasta

Post autor: Reza I Pahlavi »

Czyli powrót do Bastionu jest możliwy? ✌️👍💪 Super 🙏

Awatar użytkownika
Piotr Jankowski
Biegły
Biegły

Post autor: Piotr Jankowski »

SeoHost mam tylko dobre doświadczenia. ŚLDC - no nie wiem, ceny faktycznie dobre, ale obsługa techniczna i interface - no takie se szczerze.

piotr@mail.vox

image.png.c1a42a2791c001105e2315f333dc6455.png
100464293790614696.png

1021.png

Awatar użytkownika
Burek
Mistrzunio
Mistrzunio

Rozumiem, że jesteśmy obecnie wygaszeni?

Awatar użytkownika
Orjon
Wschodząca Gwiazda
Wschodząca Gwiazda

Post autor: Orjon »

Informuję, że przed chwilą zakupiłem hosting na Seohoście w planie SH 2. Dzięki leockiemu kodowi zniżkowemu obniżyłem koszt zakupu hostingu w pierwszym roku.

101005704499832498.png

Dane dostępowe do panelu zostały przekazane @Kamiljan de Harlin celem dokonania migracji z SLDC. Obecny hosting, według posiadanej przeze mnie wiedzy, wygasa 1 listopada.

Domena, ze względu na to, że została opłacona już wcześniej, przez najbliższy rok będzie jeszcze na SLDC. Za rok zobaczymy, co dalej.

Ostatnio zmieniony 24 paź 2025, 8:57 przez Orjon, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Orjon
Wschodząca Gwiazda
Wschodząca Gwiazda

O godzinie 20:43 DNS-y zostały przekierowane na Seohost.

Obecnie występują problemy z certyfikatem - ze względu na przekroczenie tygodniowego limitu Seohost nie pozwala mi go wygenerować, liczę na to, że uda się jutro (bo dzisiaj raczej już nie).

Awatar użytkownika
Orjon
Wschodząca Gwiazda
Wschodząca Gwiazda

Od godz. 6:42 mamy certyfikat. Oczywiście Seohost dalej odmawia jego automatycznego wygenerowania, więc musiałem go ogarnąć samemu. Za parę tygodni spróbuję jeszcze raz włączyć automatyczne generowanie, może wtedy się uda...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Ciastkarnia "Bez Nazwy"”