• Lubię to 1
  • Kocham to! 4
  • Wow 1
Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Rezygnacja Ministra Sportu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  •   Zaimki: męskie

• NIO: 2611220030

• NIO: 2611220030

Szanowny Panie Premierze,

Dzisiejszy dzień kończy dla mnie pewien ważny etap – zarówno osobisty, jak i polityczny. Po decyzji Wysokiej Izby, która nie udzieliła mi wotum zaufania jako kandydatowi na Prezesa Rady Ministrów, składam urząd Ministra Sportu. Chciałbym w tym miejscu wyrazić wdzięczność za zaufanie, którym obdarzono mnie w przeszłości, oraz za możliwość pracy w służbie naszej wspólnej Federacji.

Nie ukrywam, że obejmując funkcję premiera, liczyłem na szeroki mandat społeczny i polityczny, by kontynuować rozpoczęte reformy i wprowadzić nowe. Kongres zdecydował jednak inaczej. Tę decyzję przyjmuję ze spokojem, jako część demokratycznego procesu. Wierzę, że taka jest właśnie natura służby publicznej – opiera się ona na zaufaniu, które trzeba na nowo zdobywać każdego dnia.

Nowy gabinet, powołany przez Premiera Bolesława, otrzymał szansę na realizację ambitnego programu. Choć nasze wizje i styl działania mogą się różnić, życzę nowemu rządowi sukcesu, skuteczności i wytrwałości. W szczególności mam nadzieję, że w nadchodzących miesiącach uda się podjąć konkretne, mierzalne działania, które przysłużą się naszym obywatelom. Jednostkowe dokonania czy plany – jakkolwiek cenne – wymagają konsekwentnej realizacji i szerokiego spojrzenia na potrzeby państwa.

Chciałbym również zwrócić się do Wysokiej Izby – Kongresu Federacji. Rola parlamentu w procesie kształtowania i kontrolowania władzy wykonawczej jest nie do przecenienia. Wierzę, że Kongres w nadchodzących miesiącach będzie pełnił tę rolę w sposób konstruktywny, rzeczowy i z myślą o dobru wspólnym – niezależnie od podziałów politycznych.

Dziękuję wszystkim, z którymi miałem przyjemność współpracować – zarówno w rządzie, jak i poza nim. Federacja Nordacka jest naszym wspólnym dziełem. Niezależnie od pełnionych funkcji, nasza odpowiedzialność wobec niej pozostaje niezmienna.

Z wyrazami szacunku,
    Peetri Romanav
    Ustępujący Minister Sportu II Federacji Nordackiej

• Wow 1
    • Smuteczek 1

Peetri Romanaav
    Jego Najjaśniejsza Imperatorska Mość, Imperator Nan Di, Imperator Brodrii, Pan rzeczy widzialnych i niewidzialnych, Książe Aquelii, Pierwszy Margrabia Ocidene Marte
    Minister Sportu w rządzie Bolesława Kirianóo von Hohenburga
    II Prezydent IV Republiki Muratyki
    Były Prezydent Uleński Azymuckiego Ulenu

p.romanoff@meil.nan

101005704499826378.png

Opublikowano

W pełni szanuję tę decyzję i dziękuję za dotychczasową służbę. Odpowiednie rozporządzenie pojawi się jeszcze dziś.

99792411588297495.png

Bolesław Kirianóo von Hohenburg de la Sparasan
    w Winkulii jako Mikołaj III

Użytkownik StemplaObywatel KirianiiWierny Przenajświętszego Kościoła KiryjskiegoAntykomunista

"Gdy gardzisz mszą i pierogiem: Idźże sobie z Panem Bogiem! A kto prośby nie posłucha: W imię Ojca, Syna, Ducha!"