• Lubię to 1
  • Kocham to! 4
  • Wow 1
Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Minister Rolnictwa - strategia i exposé

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  •   Zaimki: męskie

•   Zaimki: męskie

Szanowni Państwo, Szanowny Panie Premierze,
    powołano właśnie nowy Rząd, w którym objąłem funkcję MSW i nowo utworzonego Ministerstwa Rolnictwa. Za sam fakt, że mogę służyć narodowi w takiej formie jestem wdzięczny Panu Premierowi @Bolesław Kirianóo von Hohenburg. Przejdźmy jednak do szczegółów. Aktualnie II Federacja Nordacka musi stać się potęgą na skalę całego mikroświata, właściwie - można powiedzieć że już nią jest. Ale żeby utrzymać taki stan rzeczy, potrzebujemy jednego - silnej gospodarki. W II Federacji gwarancją silnej gospodarki jest wiele czynników, ale dość znaczącym jest rolnictwo. Według raportu Montu, którego jestem skromnym właścicielem, wynika, że II Federacja ma spory potencjał na rozwinięcie się w sektorze rolnictwa. Za największy wzrost rozwoju rolnictwa w II Federacji odpowiada Monarchia Kiryjska, w związku z czym musimy jako państwo zainwestować w ten region, i przyczynić się wspólnie do jego dalszego rozwoju. Nie możemy zapomnieć jednak o Muratyce, która również odgrywa znaczącą rolę w rozwoju rolnictwa, i tutaj również musimy inwestować, inwestować tak dużo jak możemy, żeby Nordata była wielka!

Jako Minister Rolnictwa mam pomysły na zrewolucjonizowanie sektora rolnictwa. Pierwszym z nich jest implementacja rolnictwa do Wielkiego Systemu Gospodarczego. W tej kwestii liczę na współpracę z NKI - chciałbym, aby w WSG znalazła się m.in. uprawa plonów, hodowla zwierząt, produkcja żywności czy system głodu i zdrowia. Jako całe Ministerstwo Rolnictwa będziemy również chcieli współpracować z innymi państwami, aby rozwijać sektor rolniczy. Ważna będzie również współpraca z różnorakimi przedsiębiorstwami, z którymi będziemy chcieli podpisywać umowy najkorzystniejsze dla II Federacji, najważniejsze dla całego sektora rolnictwa. Kolejnym pomysłem jest inwestowanie w Kiriańskie Terytoria Arktyczne - jest to punkt programowy całej Koalicji Konserwatywnej, jednak w Ministerstwie Rolnictwa skupimy się na inwestowanie w tamtejszy sektor rolniczy, który pomimo dość zimnej pogody, rozwija się, i chcemy aby rozwijał się jeszcze bardziej. W nowo powstałym Ministerstwie opowiadamy się również za stałymi raportami Ministerstwa Rolnictwa na temat obecnego stanu tego sektora w II FN, i postaramy się regularnie takie sporządzać.

Nowe ministerstwo będzie zajmować się sprawami rolników, będziemy działali po to, żeby czuli, że ich wspieramy, że jest ktoś, kto dba o ich sprawy. Rolnictwo nie może być traktowane jako zapomniany fundament, bo jest to filar, na którym zbudujemy wielkość II Federacji Nordackiej. To właśnie od tej grupy, od rolników zaczyna się przyszłość Nordaty – stabilnej i niezależnej. #MakeNordataGreatAgain

• Kocham to! 4

I oraz IV Prezydent II Federacji Nordackiej, Król Hawilandu, Tadeusz Henrykowski

1213.png

Aktualnie niedostępny, w razie problemów proszę o kontakt: tadeuszhenrykowski@gmail.com