Cóż, jakimś pomysłem jest wprowadzenie muratyckiego systemu w centrali ale w dostosowanej formie. Przede wszystkim rzadsze aktualizacje Stanu Państwa, żeby dać czas politykom na jakiekolwiek działanie - może raz lub dwa razy w tygodniu? Według mnie grywalizacja rozgrywki to coś, czego nam po prostu potrzeba. Chciałbym cały proces wyliczania danych zmieniających stan państwa zautomatyzować, jednak z tego co czytałem, to na tą chwilę może to być niemożliwe do wykonania. Nie zmienia to jednak faktu, że wdrożenie systemu przy aktualizacji ręcznej da nam same profity. Nordacka polityka przestanie być nudna. Teraz jesteśmy w stanie tak beznadziejnym, że brak słów na opisanie tego. Władza nie zmieniła się od 4 kadencji bo nie pozwala nam na to stan osobowy naszego kraju. Przy wprowadzeniu systemu ze sztuczną inteligencją wybór przekazujemy wirtualnym obywatelom, którzy dokonują wyboru na podstawie naszych aktualnych działań. Nie ma wtedy ulubieńców albo sytuacji w której dana partia wygrywa 5-tą kadencję z rzędu, bo opozycja nie jest w stanie ich pokonać przez braki kadrowe.
Tego chciałbym więcej w II Federacji - sprawiedliwej i sensownej polityki, która nie opiera się na staniu jak widły w gnoju w jednym, nudnym i bezsensownym miejscu.