Netoperek - portal społecznościowy

Miejsce dyskusji obywateli i mieszkańców Muratyki.

Awatar użytkownika
Piotr Jankowski
Biegły
Biegły

Re: Netoperek - portal społecznościowy

Post autor: Piotr Jankowski »

Każdy obywatel ma prawo publicznie wyrażać swoje poglądy, także poprzez organizację pokojowych zgromadzeń. My chcemy tego prawa chronić i właśnie dlatego, ale także po to, by zwykli obywatele mogli czuć się bezpiecznie, zamierzamy znacząco zwiększyć nakłady na Policję, Wojsko, oraz służby ratunkowe, a także utworzenie Inspektoratu do spraw Sytuacji Kryzysowych. Do kompetencji ISK należały by działania z zakresu obrony cywilnej jak i niwelowania skutków klęsk żywiołowych i znaczących awarii. Taka służba pomogłaby w zachowaniu bezpieczeństwa wewnętrznego i stabilności w Muratyce i w efekcie pomogła w złagodzeniu skutków obecnego kryzysu, ale przede wszystkim stanowiła by gwarancję bezpieczeństwa na przyszłość.

piotr@mail.vox

image.png.c1a42a2791c001105e2315f333dc6455.png
100464293790614696.png

1021.png

Awatar użytkownika
Użytkownik Usunięty 233511
Maszyna do postów
Maszyna do postów

Post autor: Użytkownik Usunięty 233511 »

Rząd IV Republiki Muratyki stanowczo potępia działania podejmowane przez nową zorganizowaną organizację terrorystyczną, która posługuje się nazwą "Front Wyzwolenia Azymutian". Azymutia była, jest i będzie należała do tego kraju. Od samego jej przejęcia w 2018 roku była ona rozwijana przez coraz to kolejne rządy Republiki. Prawda jest taka, że gdyby nie Muratyka, to Azymutia byłaby pustkowiem. A teraz jest tak, że i lokalsi, i przyjezdni, którzy tam rezydują cieszą się ze zmian. Vivat IV Republika! Vivat Azymutia!

Awatar użytkownika
Maszyna do postów
Maszyna do postów

Po nawałnicach, które niedawno nawiedziły Azymutię i północne części kraju, zebrało się wiele strat. Z tego względu udzieliłem wsparcia pieniężnego tym gminom i freutom w których zniszczenia są największe. Wszyscy poszkodowani mogą się też zgłaszać do Rządu o wypłatę odszkodowania na naprawy szkód.

Awatar użytkownika
Pavel van der Gibson
Profesjonalista
Profesjonalista

Post autor: Pavel van der Gibson »

Serdecznie dziękujemy Wam za każdy głos oddany na Radykalne Centrum w tych wyborach. Wasze głosy nie będą zmarnowane. Zrobimy wszystko, aby spełnić pokładane w nas nadzieje. Będziemy Waszym głosem w parlamencie i obiecujemy walkę o sprawy dla nas i dla Was najważniejsze.

Awatar użytkownika
Pavel van der Gibson
Profesjonalista
Profesjonalista

Nie znamy jeszcze oficjalnych wyników wyborów prezydenckich, jednak już teraz pragnę gorąco podziękować wszystkim, którzy oddali na mnie swój głos. Dziękuję za Wasze zaufanie, to dla mnie wielka chwila i mam nadzieję dobry prognostyk na przyszłość. Nasze postulaty przypadły do gustu wielu milionom obywateli Muratyki, chciałbym ten wielki pokaz zaufania przekuć w coś na prawdę wielkiego. Już dziś obiecuję Wam, że nie spocznę i z jeszcze większym zaangażowaniem będę realizował postulaty, w które całym sercem wierzę.

Jednocześnie chciałbym poinformować, że w drugiej turze wyborów nie popieram żadnego z kandydatów.

Awatar użytkownika
Pavel van der Gibson
Profesjonalista
Profesjonalista

100895599741633210.png
Awatar użytkownika
Bolesław Kirianóo von Hohenburg
Mały Król
Mały Król

Post autor: Bolesław Kirianóo von Hohenburg »

Mamy już wyniki wyborów parlamentarnych do sejmu IV Republiki. Nasz komitet zdobył 17%, co przekłada się na 98 mandatów. Jesteśmy oficjalnie trzecią siłą w kraju.
Jeszcze niedawno mieliśmy parę procent i dusiliśmy się na granicy bytności. Jednak jak widać nowa strategia zaprezentowana przez pana prezesa Bartłomieja działa - prawicowy elektorat Muratykan, dotychczas błąkający się od partii do partii albo identyfikujący się jako niezdecydowani zaczyna napływać do nas. Skrzydło Republikańskie rośnie w siłę na arenie centralnej, pozwalając Skrzydłu Koribijskiemu na działanie lokalnie. Dzięki temu mamy szansę na dumne reprezentowanie tradycyjnych wartości jako jedyne takie ugrupowanie w IV Republice.
Ze względu na wycofanie się naszego kandydata, Alberta Fryderyka de Espady, z wyborów prezydenckich oraz minionego czasu na zgłaszanie nowych nie bardzo nas tym razem interesowały wybory prezydenckie. Obecnie z tego co wiadomo potrzebna będzie druga tura. Komitet Centralny Koriben Pertei zbierze się już niedługo i wyrazi poparcie dla kandydata "mniejszego zła".
Chcielibyśmy serdecznie pogratulować wszystkim ugrupowaniom, także tym, z którymi głęboko się nie zgadzamy. Pokazaliśmy, że pomimo koniecznego zawieszenia życia obywatelskiego na parę lat wciąż jesteśmy w stanie je wskrzesić, kiedy wszystko wróci do normy.
Niech żyje Muratyka, niech żyje FN!

Ostatnio zmieniony 17 lip 2024, 22:34 przez Bolesław Kirianóo von Hohenburg, łącznie zmieniany 1 raz.
99792411588297495.png

Bolesław Kirianóo von Hohenburg de la Sparasan
w Winkulii jako Mikołaj III

101005704499837848.png

Użytkownik Stempla

Obywatel Kirianii
Wierny Przenajświętszego Kościoła Kiryjskiego
Antykomunista

"Gdy gardzisz mszą i pierogiem: Idźże sobie z Panem Bogiem! A kto prośby nie posłucha: W imię Ojca, Syna, Ducha!"

Awatar użytkownika
Maszyna do postów
Maszyna do postów

W imieniu swojej i całej partii pragnę podziękować wszystkim ludziom, którzy oddali swój głos na Muratycką Demokrację. Jesteśmy niezmiernie wdzięczni za tak wysoką frekwencję podczas tegomiesięcznych wyborów. Liczę na to, że we wrześniu ta frekwencja będzie jeszcze wyższa! A teraz idziemy działać - działać o lepsze jutro. Widzimy się w Sejmie!

Awatar użytkownika
Kamiljan de Harlin
Mistrzunio
Mistrzunio

Post autor: Kamiljan de Harlin »

Wielkie zwycięstwo demokracji i myśli lewicowej! Muratykanie, Azymuci, Koribijczycy i Kugarzy pokazali w wyborach do sejmu i prezydenckich, że czas na zwrot w muratyckiej polityce. Kończymy z dyktaturą (Nie)-Wiecznego Prezydenta Espady oraz uciskiem klasy pracującej. Możemy jako prawdziwi patrioci być dumni ze swojego kraju!

Ostatnio zmieniony 18 lip 2024, 19:22 przez Kamiljan de Harlin, łącznie zmieniany 1 raz.
15173543_Symbole_b3Fstw.png.e11e872a1d6dc8abb4a2b65b8439dc0b.png

Arcydemon wojny, Khorne, wybuchł tak wielkim gniewem na moje proroctwa, że sama jego aura wściekłości wgniotła mnie z impetem w ziemię. Siła uderzenia była tak potężna, że przebiłem się na samo dno lądolodu, na którym stoi stolica Imperium Chaosu. Odnalazłem się wówczas w lochach Khorna, gdzie orędownicy pokoju, spokoju i przyjaźni byli doprowadzani do obłędu niewyobrażalnymi torturami. Widziałem cele więzienne zbudowane z czystej energii nienawiści, w których wszystkie kąty miały więcej niż 180 stopni, a i tak tworzyły jakimś cudem zamkniętą przestrzeń. Samo patrzenie na te oszalałe struktury wywoływało we mnie niewyobrażalne cierpienie, nie wspominając o rzeczach, którym poddawani byli osadzeni - na samo ich wspomnienie skręcam się z bólu.

antipixel_fuckai.png.2234e8406de189745750e93caba1159e.png
Awatar użytkownika
Kamiljan de Harlin
Mistrzunio
Mistrzunio

Post autor: Kamiljan de Harlin »

Z głębi serca dziękuję za wszystkie oddane głosy na mnie w wyborach prezydenckich i na listę Partii Pracy Muratyki w wyborach do sejmu. Jesteście wielcy! Razem możemy dokonać prawdziwej zmiany w Muratyce - zmiany, która położy kres kataklizmom, epidemiom grypy, biedzie, niegodziwym zarobkom w sektorze rolniczym i przemysłowym oraz dyskryminacji na tle narodowościowym.
15173543_Symbole_b3Fstw.png.e11e872a1d6dc8abb4a2b65b8439dc0b.png

Arcydemon wojny, Khorne, wybuchł tak wielkim gniewem na moje proroctwa, że sama jego aura wściekłości wgniotła mnie z impetem w ziemię. Siła uderzenia była tak potężna, że przebiłem się na samo dno lądolodu, na którym stoi stolica Imperium Chaosu. Odnalazłem się wówczas w lochach Khorna, gdzie orędownicy pokoju, spokoju i przyjaźni byli doprowadzani do obłędu niewyobrażalnymi torturami. Widziałem cele więzienne zbudowane z czystej energii nienawiści, w których wszystkie kąty miały więcej niż 180 stopni, a i tak tworzyły jakimś cudem zamkniętą przestrzeń. Samo patrzenie na te oszalałe struktury wywoływało we mnie niewyobrażalne cierpienie, nie wspominając o rzeczach, którym poddawani byli osadzeni - na samo ich wspomnienie skręcam się z bólu.

antipixel_fuckai.png.2234e8406de189745750e93caba1159e.png
Awatar użytkownika
Pavel van der Gibson
Profesjonalista
Profesjonalista

Informujemy, że w związku ze stanem zdrowia, nowo wybrana posłanka Iris van der Meer odmówiła przyjęcia mandatu, który przypadł kolejnemu kandydatowi naszej partii na liście - Joachimowi Lehmannowi.

Awatar użytkownika
Damiano Robingren
Mentor
Mentor

Post autor: Damiano Robingren »

To już oficjalne! Nasza kandydatka została pierwszą Prezydentką IV Republiki Muratyki! Oznacza to rozpoczęcie pirackiej rewolucji na terenie całego państwa! Dziękujemy za Wasze zaufanie, bez którego nie byłoby to możliwe! ??????

Awatar użytkownika
Maszyna do postów
Maszyna do postów

Droga Martyno - powodzenia! Gratuluję zwycięstwa w wyborach i życzę samych sukcesów podczas tej prezydentury!

Awatar użytkownika
Maszyna do postów
Maszyna do postów

Spotkałam się dzisiaj z adlernburgskim komendatem Milicji. Chciałam się upewenić, że poszukiwania zaginionych niedawno turystów idą naprzód. Komendant przekazał mi, że służby są już na mocnym tropie i prawdopodobnie niebawem odnajdą turystów. Pamiętajmy - nie idźmy na jakiekolwiek wyprawy w góry podczas gdy obowiązuje zagrożenie wstrząsami!

Awatar użytkownika
Maszyna do postów
Maszyna do postów

Dzisiaj po raz kolejny przez piętnaście minut w moim mieszkaniu nie było ani prądu, ani światła. To właśnie zrobił de Espada z sektorem energetycznym. Zrujnowanie elektrowni w Ignalinie, w Azymuckiej Górze czy nieopodal Eihenberga, przyczyniło się do tej klęski z którą musimy się teraz zmierzyć.

To właśnie niedbalstwo de Espady doprowadziło do takiego stanu. Dziękujemy, Koriben Pertei!

ODPOWIEDZ

Wróć do „Plac im. Patriica Waffla”