Kopalnie Węgla

Awatar użytkownika
Peetri Romanaav
Weteran
Weteran

Re: Kopalnie Węgla

Post autor: Peetri Romanaav »

Cytuję słowa Waksman (19 gru 2021, 22:54):

Stocznie stocznie... Czyli stateczki dla Marynarki? ?

Jakie są szansę na import azymuckich plonów do kontynentalnej Muratyki? Z tego co słyszałem to są tam dość żyzne gleby...

Nie jestem jakoś przekonany do importowania wszystkie co mamy w Azmymutii tylko do "Kontynentalnej Muratyki", bo przecież nie chcemy tutaj powtórki z XIII Kolonii, które zaczęły walczyć przeciwko centralce. ?

Z mojej strony jestem pewien, że te Kopalnie, które w dniu dzisiejszym zostaną mi przekazane, nakręcą regionalny przemysł, a ten na pewno będzie konkurował z centralą, bo mała wyspa może stać się w końcu przodującym regionem Muratyki. ?

Peetri Romanaav
Jego Najjaśniejsza Imperatorska Mość, Imperator Nan Di, Imperator Brodrii, Pan rzeczy widzialnych i niewidzialnych.

p.romanoff@meil.nan

Awatar użytkownika
Użytkownik Usunięty 233511
Maszyna do postów
Maszyna do postów

Post autor: Użytkownik Usunięty 233511 »

Cytuję słowa Piotr Pawłow (23 gru 2021, 13:23):

Nie jestem jakoś przekonany do importowania wszystkie co mamy w Azmymutii tylko do "Kontynentalnej Muratyki", bo przecież nie chcemy tutaj powtórki z XIII Kolonii, które zaczęły walczyć przeciwko centralce. ?

Pamiętaj Piotrze, że nie jesteśmy federacją, i tak jak kontynentalna część kraju wspomoże Azymutię, tak Azymutia ma wspomóc kontynentalnej Muratyce. Musisz mieć gdzieś z tyłu głowy, że tutaj każdy region pracuje na wszystkich, a nie tylko na siebie ?

Cytuję słowa Piotr Pawłow (23 gru 2021, 13:23):

Z mojej strony jestem pewien, że te Kopalnie, które w dniu dzisiejszym zostaną mi przekazane, nakręcą regionalny przemysł, a ten na pewno będzie konkurował z centralą, bo mała wyspa może stać się w końcu przodującym regionem Muratyki. ?

Centralą? Rząd nie jest w posiadaniu żadnych kopalni węgla więc tu nie bardzo jest z czym konkurować...

Awatar użytkownika
Peetri Romanaav
Weteran
Weteran

Cytuję słowa Waksman (23 gru 2021, 17:47):

Pamiętaj Piotrze, że nie jesteśmy federacją, i tak jak kontynentalna część kraju wspomoże Azymutię, tak Azymutia ma wspomóc kontynentalnej Muratyce. Musisz mieć gdzieś z tyłu głowy, że tutaj każdy region pracuje na wszystkich, a nie tylko na siebie ?

Centralą? Rząd nie jest w posiadaniu żadnych kopalni węgla więc tu nie bardzo jest z czym konkurować...

Ja to rozumiem i szanuję drogi Kasparze, lecz nie pozwolę sobie na to, że za przeproszeniem Azymutia będzie zapierdalała i kwitła, a reszta regionów ma korzystać na naszej aktywności, no chyba że te przyjmą język nowoazymucki i kulturę, ale nie wiem czy im się to opłaci. ? 

A skąd mam wiedzieć, że Ty nie będziesz moim konkurentem? ?

Peetri Romanaav
Jego Najjaśniejsza Imperatorska Mość, Imperator Nan Di, Imperator Brodrii, Pan rzeczy widzialnych i niewidzialnych.

p.romanoff@meil.nan

Awatar użytkownika
Maszyna do postów
Maszyna do postów

Cytuję słowa Piotr Pawłow (23 gru 2021, 18:11):

Ja to rozumiem i szanuję drogi Kasparze, lecz nie pozwolę sobie na to, że za przeproszeniem Azymutia będzie zapierdalała i kwitła, a reszta regionów ma korzystać na naszej aktywności, no chyba że te przyjmą język nowoazymucki i kulturę, ale nie wiem czy im się to opłaci. ?

Azymutia będzie zarabiać na siebie, i na kraj. Część zostanie dla niej, część przejdzie na cały kraj. Tak samo jest w Koribii i Muratyce Właściwej. Tu nie ma żadnych ustępstw ?

Cytuję słowa Piotr Pawłow (23 gru 2021, 18:11):

A skąd mam wiedzieć, że Ty nie będziesz moim konkurentem? ?

Na razie nie planuję, ale może w przyszłości? ?

Ostatnio zmieniony 23 gru 2021, 19:45 przez Użytkownik Usunięty 233511, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Peetri Romanaav
Weteran
Weteran

Cytuję słowa Waksman (23 gru 2021, 18:45):

Azymutia będzie zarabiać na siebie, i na kraj. Część zostanie dla niej, część przejdzie na cały kraj. Tak samo jest w Koribii i Muratyce Właściwej. Tu nie ma żadnych ustępstw ?

Na razie nie planuję, ale może w przyszłości? ?

W każdym razie uważam, że nie może być tak żeby region pracował na inne, które są mniej wydolne. No jeżeli prawo przewiduje równe podatki dla wszystkich, to delikatnie Azymutia dostanie po tyłeczku. ? 

Peetri Romanaav

p.romanoff@meil.nan

Awatar użytkownika
Maszyna do postów
Maszyna do postów

Czy ja wiem czy po tyłeczku? Trzeba pamiętać, że to wszystko idzie do centrali, czyli dla całego kraju, na którego dobro i dobrobyt wszyscy wspólnie pracujemy ?

Awatar użytkownika
Peetri Romanaav
Weteran
Weteran

Cytuję słowa Waksman (23 gru 2021, 19:08):

Czy ja wiem czy po tyłeczku? Trzeba pamiętać, że to wszystko idzie do centrali, czyli dla całego kraju, na którego dobro i dobrobyt wszyscy wspólnie pracujemy ?

De facto, jeżeli aktywność będzie się kręciła w jednym regionie, to ten region stanie się najsilniejszym regionem kraju, a całe PKB właśnie o niego będzie się opierało, także nie wiem czy to wspólny dobrobyt, czy tylko korzystanie z silniejszych regionów na korzyść tych słabszych. Haha. ? 

Peetri Romanaav

p.romanoff@meil.nan

Awatar użytkownika
Maszyna do postów
Maszyna do postów

Widzisz Piotrze, według mnie obowiązkiem silnego jest pomoc słabszym. Takie działanie się ceni, a przez akcje tego typu można spowodować, że ten słaby też stanie się silnym ?

Awatar użytkownika
Peetri Romanaav
Weteran
Weteran

Cytuję słowa Waksman (23 gru 2021, 21:18):

Widzisz Piotrze, według mnie obowiązkiem silnego jest pomoc słabszym. Takie działanie się ceni, a przez akcje tego typu można spowodować, że ten słaby też stanie się silnym ?

Przez takie działanie można bardzo szybko wzmocnić Azymuckie wpływy na cały kraj. Mile będzie włączyć stolicę do Azymutii. ?

Peetri Romanaav

p.romanoff@meil.nan

Awatar użytkownika
Maszyna do postów
Maszyna do postów

A ty dalej swoje... Nie jesteśmy federacją, a Azymutia nie jest autonomicznym regionem czy państwem stowarzyszonym żeby wzmacniać swoje wpływy. Nie potrafię tego zrozumieć. A od Zwierzogrodu wara ?

Ostatnio zmieniony 24 gru 2021, 0:53 przez Użytkownik Usunięty 233511, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Peetri Romanaav
Weteran
Weteran

Cytuję słowa Waksman (23 gru 2021, 23:15):

A ty dalej swoje... Nie jesteśmy federacją, a Azymutia nie jest autonomicznym regionem czy państwem stowarzyszonym żeby wzmacniać swoje wpływy. Nie potrafię tego zrozumieć. A od Zwierzogrodu wara ?

A tam marudzisz, silniejszy region staje się lepszym regionem. Im większe wpływy regionu na inne tym dominującą rolę w państwie ten posiada. ?

Peetri Romanaav

p.romanoff@meil.nan

Awatar użytkownika
Maszyna do postów
Maszyna do postów

I jak tam te kopalnie? Bo ja już węglarki na to czarne złoto szykuje ?

Awatar użytkownika
Peetri Romanaav
Weteran
Weteran

Spokojnie, dopiero zostały otwarte. Teraz czekać na wydobycie... Mam nadzieję, że po tygodniu będziemy w stanie zaopatrzyć w paliwo nasze elektrownie. ?

Peetri Romanaav

p.romanoff@meil.nan

Awatar użytkownika
Maszyna do postów
Maszyna do postów

To co, kiedy tory kładziemy żeby można było wagoniki podstawiać? ?

Awatar użytkownika
Peetri Romanaav
Weteran
Weteran

Dobrze by było te stawiać po nowym roku i ruszać wtedy już na całego. ?

Peetri Romanaav

p.romanoff@meil.nan

ODPOWIEDZ

Wróć do „Azymucki Ulen”