Zjada figurkę
Sala Weselna
- Xavier von Hippogriff
- Odkrywca
- Sorcha
- Rekrut
Re: Sala Weselna
Sorcha wleciała, jak wiatr i od progu krzyczy
Szczęścia, zdrowia i słodyczy, wiedźma życzy ?
- Sorcha
- Rekrut
- Użytkownik Usunięty 233511
- Maszyna do postów

Gdy tak nagle po nogach się zimno zrobiło, bo ktoś okno roztworzył, Waksman obejrzał się za siebie i ujrzał Sorchę, do której następnie podszedł, powitał i zaprosił do stolika. "Czego sobie Pani życzy? Może spirytu?" - - uśmiechnął się.
- Sorcha
- Rekrut
Gdy tak nagle po nogach się zimno zrobiło, bo ktoś okno roztworzył, Waksman obejrzał się za siebie i ujrzał Sorchę, do której następnie podszedł, powitał i zaprosił do stolika. "Czego sobie Pani życzy? Może spirytu?" - - uśmiechnął się.
O! Panie ja tylko księżycówkę, ale i spirytem nie pogardzę ?
Sorcha zaciera ręce na dobrą zabawę
- Użytkownik Usunięty 233511
- Maszyna do postów

"No co ja powiem no... Księżycówki nie mamy, ale spiryt owszem! Zapraszam zapraszam!" - Waksman usadził Sorchę przy stoliku, szybko skołował kieliszek i zalał go muratyckim trunkiem. Nalał tak każdemu, sobie oraz Natasyi. "Wznieśmy toast kochani, za nasze małżeństwo!" - następnie Kaspar chwycił swój kieliszek "stuknął się" ze wszystkimi i jednym gulem wypił zawartość.
- Sophie
- Profesjonalista
Po wzniesionym toaście Natasya poczęstowała się ciastami. Później wróciła do picia.
- Sorcha
- Rekrut
- Joahim von Ribertrop
- Entuzjasta
- Heinrich von Wattzau
- Przewodnik
Henryk obudził się nagle. Był czerwony na twarzy i kręciło mu się w głowie. Nie wiedział co się dzieje. Był już podpity i nie chciał się zbłaźnić...
(-) Heinrich von Wattzau,
prezes Organizacji Food-Net,
burmistrz miasta Bazylice,
poseł na Sejm II kadencji

- Sorcha
- Rekrut
Sorcha śpiewa....
Co było to było, to było do śmichu, teraz by się zdało wypić po kielichu.
I sięga po butelkę, polewa sobie, widzi jak inni zajęci rozmową.
- Sophie
- Profesjonalista
- Heinrich von Wattzau
- Przewodnik
Henryk uznał, że pora iść do hotelu. Powiedział do widzenia i wyszedł.
(-) Heinrich von Wattzau,
prezes Organizacji Food-Net,
burmistrz miasta Bazylice,
poseł na Sejm II kadencji

- Sorcha
- Rekrut
Moi mili, już ledwo na nogach się trzymam, pozwólcie, że doczołgam się do chałupy. Bawcie się dobrze i wszystkiego dobrego, oby wam dzieci rosły duże i tłuściutkie. Pa.
Sorcha odpaliła miotłę i tyle ją widzieli...
- Albert Fryderyk de Espada
- Mały Król

Do prezydenta Waksmana w siedzącego przy stole podszedł kelner prosząc go do telefonu gdyż ktoś bardzo chcę z nim rozmawiać.
Mimo iż lekko chwiejnym krokiem nasz gospodarz dotarł do telefonu po którego drugiej stronie czekał Albert de Espada który musiał pozostać w Eihenberg w związku z organizacją rocznicy oraz odbywającego się szczytu.
AH, najwyższa pora, nawet nie zdajecie sobie sprawy jak ciężko się do was dodzwonić.
W pierwszej kolejności pragnę serdecznie pogratulować, miłych życzeń składać nie będę bo się do tego nie nadaję, ale mam nadzieję że mogę liczyć na okazję wzniesienia toastu za to.
Przez ten cały bałagan musieliśmy przenieść obchody na jutro, ale nie ma tego złego może nawet wypalimy na waszą cześć salwę honorową.
Niezmiernie rad bym był gdyby prezydent wraz z małżonką zjawił się na obchodach, a jeżeli nie to zjawię się w Zwierzogrodzie wraz z resztą delegacji(...) Już kazałem znaleźć najlepszy koniak w mieście.
Tak czy siak czy owak okazja do świętowania jeszcze będzie, proszę pozdrowić małżonkę z mojej strony.