Sejmik Uleński - działamy?

Awatar użytkownika
Użytkownik Usunięty 233511
Maszyna do postów
Maszyna do postów

Sejmik Uleński - działamy?

Post autor: Użytkownik Usunięty 233511 »

Kochani,

wiem, że jeszcze dobrze się nie rozkręciliśmy, ale od razu zapytam - działamy coś z Sejmikiem Uleńskim? Czy na razie wolimy skupić się na naszych Freutach, a dopiero później zająć się SU? Co myślicie?

DW: @Joachim Cargalho @Sophie @Femme Mystere @Bella Swann

Awatar użytkownika
Femme Mystere
Przewodnik
Przewodnik

Re: Sejmik Uleński - działamy?

Post autor: Femme Mystere »

Osobiście jestem gotowa do uczestnictwa w sejmiku. Z tego, co wiem, to @Bella Swann i @Sophie z przyczyn związanych z przewlekłą realiozą i organizacją Oktoberfest w Edelweiss nie będą mogły uczestniczyć, choć słownie udzieliły mi już pełnomocnictwa do reprezentowania ich regionów w takich sejmikach lub ustaleniach. Gdyby natomiast decyzje miały dotycznyć spraw wyjątkowo istotnych, zamierzałam przekazać im ustalenia w wiadomościach prywatnych na discord, aby były świadome podejmowanych decyzji. Przekonana jestem jednak, że Herr @Joachim Cargalhoz chęcią uczestniczyłby w sejmiku. Jak rozumiem, Herr @Waksmanrównież chciałby brać udział?

Awatar użytkownika
Joachim Cargalho
Entuzjasta
Entuzjasta

Post autor: Joachim Cargalho »

Oczywiście, jeśli jest taka potrzeba, jesteśmy gotowi pojawić się na sejmiku! To na pewno będą owocne obrady!

Awatar użytkownika
Maszyna do postów
Maszyna do postów

W takim razie, jeśli jest ogólna chęć zwołania Sejmiku to zrobi się to w najbliższej przyszłości. Wydaje mi się też, że nikt nie ma problemu z reprezentowaniem innych, także tutaj też kłopotu nie będzie.

Awatar użytkownika
Maszyna do postów
Maszyna do postów

Post pod postem, przepraszam za to, ale mam pytanie. Jak tak myślę, to w Muratyckim Ulenie jako tako Sejmiku Uleńskiego nigdy nie było, także jego siedziba nie jest ustalona. Wiadomo, w naszych granicach znajduje się Zwierzogród, który jest granicą państwa i z punktu widzenia czysto administracyjnego to tam powinna znajdować się siedziba SU. Jednak czy chcemy wszystko lokować w Zwierzogrodzie? Wydaje mi się, że ciekawym pomysłem będzie umieszczenie siedziby Sejmiku w jednym z innych miast. A może zrobimy Sejmik objazdowy?

Awatar użytkownika
Joachim Cargalho
Entuzjasta
Entuzjasta

Na pierwszym sejmiku przegłosujemy możliwość pisania postu pod postem, żeby nie było trzeba przepraszać.
Czy Zwierzogród nie powinien zostać pod Waszą kontrolą, skoro jest waszym stołecznym regionem?

Sejmik objazdowy brzmi całkiem fajnie i na pewno z chęcią ugościmy wszystkich włodarzy w naszych włościach, według budowanych tam koncepcji.
A gdyby brakowało mocy przerobowych dla tego, to jak najbardziej wracamy do stolicy i tam mamy zawsze swoje miejsce.

Awatar użytkownika
Femme Mystere
Przewodnik
Przewodnik

Sejmik objazdowy to doskonały pomysł! I potencjał naracyjny! Jestem za. Zacznijmy w Zwierzogrodzie, a potem w innych freutach.

P.S. Mogę już chyba zdradzić, że chciałabym zmienić nazwę mojego freutu, który w obecnym brzmieniu jest wprost niezapamiętywalny, trudny w wymowie jak i w ogóle bez sensu. Dlatego chciałabym przemianować swój freut na Rammsteinfreut, z miastem nadbrzeżnym, portowym oraz zlokalizowaną w nim jednostką wojskową, o nazwie Rammsteinstadt. Naszym hymnem będzie:

Co myślicie o tym pomyśle?

Ostatnio zmieniony 07 paź 2022, 15:20 przez Femme Mystere, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Joachim Cargalho
Entuzjasta
Entuzjasta

Można byłoby odpowiedzieć i "ja" i "nein". Na potrzeby freutu myślę, że mocne brzmienia będą dobrym prognostykiem.

Oby to było właśnie takie wejście z przytupem do świadomości społeczności całej Nordaty!

Awatar użytkownika
Femme Mystere
Przewodnik
Przewodnik

Taki jest plan, Herr @Joachim CargalhoChciałabym, żeby ten freut wzbudzał respekt i zyskał chwałę w całym Pollinie. Nie interesują mnie pośrednie rozwiązania. Nazwa musi być rozpoznawalna, kojarzyć się z czymś groźnym, a wszelkie symbole muszą dawać do myślenia. Mam nadzieję, że dostanę na to zgodę Pana @Waksman

Ostatnio zmieniony 07 paź 2022, 20:10 przez Femme Mystere, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Maszyna do postów
Maszyna do postów

Cytuję słowa Joachim Cargalho (7 paź 2022, 08:57):

Czy Zwierzogród nie powinien zostać pod Waszą kontrolą, skoro jest waszym stołecznym regionem?

Z jednej strony tak, z drugiej jednak w gronie obywateli IV Republiki nie bardzo ma się kto tym regionem zająć. Skoro więc sytuacja jest jaka jest, to dlaczego i Zwierzogrodu komuś nie nadać?

Cytuję słowa Femme Mystere (7 paź 2022, 12:58):

Dlatego chciałabym przemianować swój freut na Rammsteinfreut, z miastem nadbrzeżnym, portowym oraz zlokalizowaną w nim jednostką wojskową, o nazwie Rammsteinstadt.

Ładna nazwa, dostojna na pewno, a i do głowy wpadnie! Ba! Nawet językowo się wpasowuje w ramy muratyckiego nazewnictwa ?

Cytuję słowa Femme Mystere (7 paź 2022, 18:10):

Mam nadzieję, że dostanę na to zgodę Pana @Waksman

Mojej zgody Pani nie potrzebuje. Od momentu powierzenia zwierzchnictwa nad tym terenem przez Pana Prezydenta to Pani, i tylko Pani, decyduje o jego nazwie, stolicy wraz z symbolami i innymi takimi ?

Awatar użytkownika
Femme Mystere
Przewodnik
Przewodnik

Podbijam temat. Kiedy rozpoczynamy sejmik?

Awatar użytkownika
Maszyna do postów
Maszyna do postów

Cytuję słowa Femme Mystere (2 lis 2022, 20:25):

Podbijam temat. Kiedy rozpoczynamy sejmik?

Według mnie - im szybciej, tym lepiej. Sprawdźmy obecność... @Joachim Cargalho @Sophie @Bella Swann - jesteście? Chyba o nikim nie zapomniałem...

Awatar użytkownika
Femme Mystere
Przewodnik
Przewodnik

@Sophieoraz @Bella Swannprosiły, żebyśmy je reprezentowali. Więc czekamy na zgłoszenie się @Joachim CargalhoNie zgłosił się żaden inny Freutregger poza nami?

Awatar użytkownika
Maszyna do postów
Maszyna do postów

Cytuję słowa Femme Mystere (3 lis 2022, 06:52):

@Sophieoraz @Bella Swannprosiły, żebyśmy je reprezentowali. Więc czekamy na zgłoszenie się @Joachim CargalhoNie zgłosił się żaden inny Freutregger poza nami?

Jak tak sunę palcem po mapie... To oprócz Szanownej Pani, mnie i Pana Cargalho, nie licząc Pań Sophie i Swann, nikt już nam w Ulenie nie został także tak, mamy komplet. Czekamy jednak jeszcze na @Joachim Cargalho. Halo, halo! Czy nas słychać Joachim?

Czyli co, zbieramy się w Zwierzogrodzie na pierwszy sejmik?

Awatar użytkownika
Joachim Cargalho
Entuzjasta
Entuzjasta

Oczywiście, jestem!
Tak! Zaczynamy od Zwierzogrodu!

Już jeden pilny temat jest do przedyskutowania. Ponoć w pewnym miasteczku namiotowym ludzie zatruli się salmonellą...

Ostatnio zmieniony 03 lis 2022, 20:21 przez Joachim Cargalho, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Muratycki Ulen”