STRAJK IZBY TECHNICZNEJ NUI

Awatar użytkownika
Markus Wettin
Przewodnik
Przewodnik

Re: STRAJK IZBY TECHNICZNEJ NUI

Post autor: Markus Wettin »

Cytuję słowa August de la Sparasan (17 sie 2026, 22:09):

Hot take: Wspólnota Narodów to budżetoffe naśladoffnictffo NUI.

No średnio, BiaBroHas istniał jak jeszcze nikomu się NUI nie śniło. Wspólnota Narodów to nic innego jak powrót do tamtej koncepcji w bardziej rozbudowanej formie. A jak doszukiwać się kto pierwszy opatentował wielopaństwowy byt informatyczny, to raczej Księstwo Sarmacji.

(-) Maarik Vettari

Awatar użytkownika
Kamiljan de Harlin
Mistrzunio
Mistrzunio

Post autor: Kamiljan de Harlin »

Cytuję słowa Markus Wettin (18 sie 2026, 13:45):

No średnio, BiaBroHas istniał jak jeszcze nikomu się NUI nie śniło. Wspólnota Narodów to nic innego jak powrót do tamtej koncepcji w bardziej rozbudowanej formie. A jak doszukiwać się kto pierwszy opatentował wielopaństwowy byt informatyczny, to raczej Księstwo Sarmacji.

Tylko mam wrażenie, że w KS to raczej nie jest w formacie równorzędnych partnerów, tylko w relacji feudalnej. Nowy byt staje się podległy hegemonowi - Sarmacji. A jego obywatele stają się obywatelami Sarmacji.

15173543_Symbole_b3Fstw.png.e11e872a1d6dc8abb4a2b65b8439dc0b.png

Arcydemon wojny, Khorne, wybuchł tak wielkim gniewem na moje proroctwa, że sama jego aura wściekłości wgniotła mnie z impetem w ziemię. Siła uderzenia była tak potężna, że przebiłem się na samo dno lądolodu, na którym stoi stolica Imperium Chaosu. Odnalazłem się wówczas w lochach Khorna, gdzie orędownicy pokoju, spokoju i przyjaźni byli doprowadzani do obłędu niewyobrażalnymi torturami. Widziałem cele więzienne zbudowane z czystej energii nienawiści, w których wszystkie kąty miały więcej niż 180 stopni, a i tak tworzyły jakimś cudem zamkniętą przestrzeń. Samo patrzenie na te oszalałe struktury wywoływało we mnie niewyobrażalne cierpienie, nie wspominając o rzeczach, którym poddawani byli osadzeni - na samo ich wspomnienie skręcam się z bólu.

antipixel_fuckai.png.2234e8406de189745750e93caba1159e.png
Awatar użytkownika
Markus Wettin
Przewodnik
Przewodnik

Post autor: Markus Wettin »

Cytuję słowa Kamiljan de Harlin (18 sie 2026, 13:56):

Tylko mam wrażenie, że w KS to raczej nie jest w formacie równorzędnych partnerów, tylko w relacji feudalnej. Nowy byt staje się podległy hegemonowi - Sarmacji. A jego obywatele stają się obywatelami Sarmacji.

To prawda, ale zasada pozostaje ta sama. W każdej unii jest jakaś siła wiodąca, która z jednej strony często jest największym beneficjentem, ale ma także najwięcej do zaoferowania mniejszym partnerom. I ten model się sprawdza najbardziej, bo przykład Bastionu czy Orbity, gdzie wszyscy równo „klepią biedę” nie zdał egzaminu.

Chociaż faktycznie NUI czy WN w przeciwieństwie do Sarmacji stawiają głównie na partnerskie relacje oraz, aby żaden kraj członkowski nie czuł się traktowany z góry. I tutaj moim zdaniem Sarmacja przespała właśnie moment na powrót do krajów koronnych, a postanowiła kurczowo trzymać się systemu „prowincji”.

(-) Maarik Vettari

Awatar użytkownika
karol flibustier keane
Wschodząca Gwiazda
Wschodząca Gwiazda

Post autor: karol flibustier keane »

Cytuję słowa Markus Wettin (18 sie 2026, 13:45):

Markusie! Mikrosławia to wrowadziła i potem już się potoczyło.

Awatar użytkownika
Burek
Mistrzunio
Mistrzunio

Post autor: Burek »

I co się dzieje dalej?

Awatar użytkownika
August de la Sparasan
Weteran
Weteran

Post autor: August de la Sparasan »

Ffitam chyba nic.

x-Augustus Helmut Lew Istvan Visarionowicz von Hagsen de la Sparasan de Harlin Pasha Hurrdur Iszsza
(August von Hagsen de la Sparasan de Harlin)
Kapłan kiryjski, były Prezydent II Federacji Nordackiej
Discord:
August (sagan Amatorii) / august_de_la_sparasan / August#6022
101005704499837848.png
Wierny Przenajświętszego Kościoła Kiryjskiego
Awatar użytkownika
Kamiljan de Harlin
Mistrzunio
Mistrzunio

Post autor: Kamiljan de Harlin »

Kiedy przelew?

15173543_Symbole_b3Fstw.png.e11e872a1d6dc8abb4a2b65b8439dc0b.png

Arcydemon wojny, Khorne, wybuchł tak wielkim gniewem na moje proroctwa, że sama jego aura wściekłości wgniotła mnie z impetem w ziemię. Siła uderzenia była tak potężna, że przebiłem się na samo dno lądolodu, na którym stoi stolica Imperium Chaosu. Odnalazłem się wówczas w lochach Khorna, gdzie orędownicy pokoju, spokoju i przyjaźni byli doprowadzani do obłędu niewyobrażalnymi torturami. Widziałem cele więzienne zbudowane z czystej energii nienawiści, w których wszystkie kąty miały więcej niż 180 stopni, a i tak tworzyły jakimś cudem zamkniętą przestrzeń. Samo patrzenie na te oszalałe struktury wywoływało we mnie niewyobrażalne cierpienie, nie wspominając o rzeczach, którym poddawani byli osadzeni - na samo ich wspomnienie skręcam się z bólu.

antipixel_fuckai.png.2234e8406de189745750e93caba1159e.png
Awatar użytkownika
Burek
Mistrzunio
Mistrzunio

Cytuję słowa Kamiljan de Harlin (21 sie 2026, 11:05):

Kiedy przelew?

101005704499842341.png
Awatar użytkownika
Burek
Mistrzunio
Mistrzunio

w tym przelalem 500 nordów, powinno starczyc na kilka miesięcy. w tym mozemy juz konczyc ten strajk?

157444
Awatar użytkownika
Sheldon Anszlus Lovelace
Profesjonalista
Profesjonalista

Post autor: Sheldon Anszlus Lovelace »

Cytuję słowa Kamiljan de Harlin (3 sie 2026, 13:52):

Zamiast marnować czas na konwersję HTML=>BBCode, ostatnio podjąłem próby napisania własnego forka, własnej gałęzi phpBB, która posiada wizualny edytor CKeditor5 oraz pozbywa się BBCode'u z silnika.

Toż to najgorsza opcja 🙈

Proponuję napisać plugin, który będzie stare posty wyświetlał jako HTML (niebezpieczne jest takie coś, dlatego powinno się usuwać senior, czego się tu nie robi), że to unikać edycji plików forum z bo warto aktualizować forum, żeby było bezpieczne.

Awatar użytkownika
Elina von Gredensburg
Przewodnik
Przewodnik

Post autor: Elina von Gredensburg »

Cytuję słowa Sheldon Anszlus Lovelace (22 sie 2026, 19:59):

Toż to najgorsza opcja 🙈

Proponuję napisać plugin, który będzie stare posty wyświetlał jako HTML (niebezpieczne jest takie coś, dlatego powinno się usuwać senior, czego się tu nie robi), że to unikać edycji plików forum z bo warto aktualizować forum, żeby było bezpieczne.

Tak masz rację, w tym powiem że <<zmiana silnika forum>> jest niepotrzebna w mojej opinii tak stwierdzam. Więcej z tego pierdolenia tzw. przenoszenia na inny silnik forum to jakieś cackaniem się. W tym powiem nie zmienię tegoż zdania że Traktat NUI powinno być Międzynarodową Organizacją Nordofonii tzw. reformowaniem się zmina NUI na MON skrót tejżej Międzynarodową Organizacją Nordofonii powinno być jak na Rep. Bialenii no ten Wspólnoty Narodów .Jak nie płacą to już nie mój problem jak nie zapłacą co się stanie no nic to już będzie działąnie na lewiźnie. W tym miała rację no ta @Adelaide Radziwiłł-Chojnacka muszę stąd uciekać w tym zrezygnować z @Obywatel Federacji  i @Kiriania bo ja jestem przeciwnikiem no tegoś zmiany silnika forum i tegoś strajku. Ja nie mam ducha głupkowatość bo ja jestem bardziej poważna w tych kwiestiach ostatnio jestem bardziej poważna i uważam bardziej na prawo. W tym powiem Forum te stworzył Waksmann tak mi powiedział Waksmann, w tym jak widzę że śmierdzi że stworzył Waksmann no ten silnik forum co tutaj jestem obecnie na tym forum a teraz się przenaszają na swoję jeszcze na gorszy no tą zmiany silnika forum już nie będzie to samo pokaże wam na zrzucie ekranu jak jest w biznesie.

image.png.23445a3ad04403cf1d9c83d699273c5d.png
Ostatnio zmieniony 23 sie 2026, 13:03 przez Elina von Gredensburg, łącznie zmieniany 1 raz.
image.png.1a4e6e0f4ce00501cf9261be172ad036.png
Awatar użytkownika
August de la Sparasan
Weteran
Weteran

Post autor: August de la Sparasan »

Przykro mi, ale Wakssman nie stfforzył silnika tego fforum. Pozdraffiam.

x-Augustus Helmut Lew Istvan Visarionowicz von Hagsen de la Sparasan de Harlin Pasha Hurrdur Iszsza
(August von Hagsen de la Sparasan de Harlin)
Kapłan kiryjski, były Prezydent II Federacji Nordackiej
Discord:
August (sagan Amatorii) / august_de_la_sparasan / August#6022
101005704499837848.png
Wierny Przenajświętszego Kościoła Kiryjskiego
Awatar użytkownika
Sheldon Anszlus Lovelace
Profesjonalista
Profesjonalista

Cytuję słowa Elina von Gredensburg (23 sie 2026, 10:49):

no ten silnik forum co tutaj jestem obecnie na tym forum

O ile mi wiadomo, to problemem z tym forum są braku zabezpieczeń i problem z licencją, której pewnie nadal forum nie posiada

Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 1:00 przez Sheldon Anszlus Lovelace, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Sheldon Anszlus Lovelace
Profesjonalista
Profesjonalista

<script>alert('Ciekawe czy nadal działa, bo można tak było sporo zrobić')</script>

#test

Awatar użytkownika
Elina von Gredensburg
Przewodnik
Przewodnik

Post autor: Elina von Gredensburg »

Cytuję słowa Sheldon Anszlus Lovelace (23 sie 2026, 18:43):

O ile mi wiadomo, to problemem z tym forum są braku zabezpieczeń i problem z licencją, której pewnie nadal forum nie posiada

Skąd takie wnioski nt.?

image.png.1a4e6e0f4ce00501cf9261be172ad036.png
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nordacka Unia Informatyczna”