Nota Dyplomatyczna do Jej Królewskiej Mości Królowej Adelaide Radziwiłł - Chojnackiej
Z wielkim szacunkiem, lecz także z rosnącym niepokojem, pragnę zwrócić uwagę na fakt, iż od dłuższego czasu tolerowałem działania Jej Królewskiej Mości, które sprowadzają się do ciągłych ataków na kraj Siyah, ród Emre oraz notorycznego rozmawiania o seksualności Sułtana.
Od momentu mojego przybycia na Nordate, odwiedzam wszystkie przyjazne państwa jako pielgrzym pokoju, dążąc do budowania trwałych i pokojowych relacji. Niestety, stosowanie przez Królową szantażu i gróźb stanowi najniższy poziom dyplomacji, którego nie jestem skłonny dalej tolerować.
Nie życzę sobie, aby jawnie wysuwać groźby wobec mojego kraju i mojej osoby. Z Królem Bolesławem, łączy mnie męska umowa, z której Sułtan w pełni się wywiązuje.
Z szacunku dla Króla Bolesława oraz w duchu kontynuacji dialogu, niezwłocznie wysyłam na rozmowy przedstawicielkę Wielkiego Sułtanatu Siyah, panią Yasmine an Zentawi, która będzie reprezentować nasze interesy i dążyć do pokojowego rozwiązania wszelkich sporów.
Z poważaniem,
Barhir az Ruzmari-Emre, Sułtan Siyah, Pan wszystkich karków, sługa Wielkiego Meczetu, Król Królów, Imperator Wschodu i Zachodu, prawowity władca Nordaty Muzułmańskiej. Syn Ahmeda-Hamasa, wnuk Ahmeda, prawnuk Ertana i praprawnuk Fazila