Wizyta Sułtana Siyah w Pałacu Prezydenckim.

Awatar użytkownika
Burek
Mistrzunio
Mistrzunio

Re: Wizyta Sułtana Siyah w Pałacu Prezydenckim.

Post autor: Burek »

101005704499839585.jpg

*bzzzzz-bib* H-halo... s-słychać mnie?

Awatar użytkownika
August de la Sparasan
Weteran
Weteran

Post autor: August de la Sparasan »

- A zatem mamy z nami i Szanownego Premiera. Czy Premier, jako zaznajomiony z Winkulią, powie nam coś o obecnej sytuacji terenów Siyah? -

x-Augustus Helmut Lew Istvan Visarionowicz von Hagsen de la Sparasan de Harlin Pasha Hurrdur Iszsza
(August von Hagsen de la Sparasan de Harlin)
Kapłan kiryjski, były Prezydent II Federacji Nordackiej
Discord:
August (sagan Amatorii) / august_de_la_sparasan / August#6022
101005704499837848.png
Wierny Przenajświętszego Kościoła Kiryjskiego
Awatar użytkownika
Barhir az R-Z-Emre
Wschodząca Gwiazda
Wschodząca Gwiazda

Post autor: Barhir az R-Z-Emre »

Burku siadaj i zachowaj powagę.

Barhir az Ruzmari-Zentawi-Emre, Sułtan Siyah, Pan wszystkich karków, sługa Wielkiego Meczetu, Król Królów, Imperator Wschodu i Zachodu, prawowity władca Nordaty Muzułmańskiej. Tyran pikseli. Syn Ahmeda-Hamasa, wnuk Ahmeda, prawnuk Ertana i praprawnuk Fazila. Mąż swojej pierwszej żony Eliny i drugiej żony Yasminy. Ojciec syna Salima, dziedzica i przyszłego władcy mikroświata.

Awatar użytkownika
Burek
Mistrzunio
Mistrzunio

Cytuję słowa August de la Sparasan (17 cze 2026, 13:32):

- A zatem mamy z nami i Szanownego Premiera. Czy Premier, jako zaznajomiony z Winkulią, powie nam coś o obecnej sytuacji terenów Siyah? -

Tereny dawnego Sułtanatu Siyah są częścią Związku Winkulijskiego. Oczywiste zatem, że nie mogą wejść w skład Federacji. Musimy zachować szacunek dla integralność terytorialnej i suwerenności naszych partnerskich państw.

Cytuję słowa Barhir Emre (17 cze 2026, 13:32):

Burku siadaj i zachowaj powagę.

No przecież siedzę.

Awatar użytkownika
Barhir az R-Z-Emre
Wschodząca Gwiazda
Wschodząca Gwiazda

Pozwolę sobie wyjawić moją propozycję. Dam czas do namysłu Prezydentowi.

Co oferuje?

Oferuję swoją osobę, będę umilał życie w FN. Będę aktywny i śmieszny.

Proszę jednak nie lekceważyć potomków Fazila! Pod przykrywką niezrozumiałego humoru kryje się esencja mikronacyjnego tworzenia historii, kultury i sztuki Nordackiej.

Proszę o wydzielenie mi kawałka ziemi gdzie kiedyś znajdował się mój Sułtanat. Proszę o utworzenie działu na forum gdzie będę sobie grzecznie Sułtanował.

Oczywiście Sułtanat będzie podległy (oficjalnie) władzy Federalnej. I tak każdy wie, że posiadam tytuł władcy Nordaty i nie ma Panów nad Sułtana.

Jako konieczny warunek stawiam również wysłanie mi w korespondencji prywatnej zdjęcia stópek pani Adelajdy.

Barhir az Ruzmari-Zentawi-Emre, Sułtan Siyah, Pan wszystkich karków, sługa Wielkiego Meczetu, Król Królów, Imperator Wschodu i Zachodu, prawowity władca Nordaty Muzułmańskiej. Tyran pikseli. Syn Ahmeda-Hamasa, wnuk Ahmeda, prawnuk Ertana i praprawnuk Fazila. Mąż swojej pierwszej żony Eliny i drugiej żony Yasminy. Ojciec syna Salima, dziedzica i przyszłego władcy mikroświata.

Awatar użytkownika
Burek
Mistrzunio
Mistrzunio

Cytuję słowa Barhir Emre (17 cze 2026, 13:39):

Proszę o wydzielenie mi kawałka ziemi gdzie kiedyś znajdował się mój Sułtanat. Proszę o utworzenie działu na forum gdzie będę sobie grzecznie Sułtanował.

Nie mamy kompetencji by w tym aspekcie pomóc. Ziemie, gdze niegdyś leżał Sułtanat znajdują się pod władzą innych, suwerennych państw. Nie mamy żadnych praw nimi dysponować.

Cytuję słowa Barhir Emre (17 cze 2026, 13:39):

Jako konieczny warunek stawiam również wysłanie mi w korespondencji prywatnej zdjęcia stópek pani Adelajdy.

Nie mamy również kompetencji by spełnić to żądanie.

ALE

Być może Siyah mogłoby zająć i skolonizować jakieś inne ziemie? Przykładowo, mamy informacje, że władze Protektoratu Wyrtlandii są zainteresowane nowymi osadnikami. Wkróce się z nimi rozmówię, jeśli Siyah byłby zainteresowany osiedleniem się gdzieś-tam.

Awatar użytkownika
August de la Sparasan
Weteran
Weteran

Cytuję słowa Burek (17 cze 2026, 13:44):

Być może Siyah mogłoby zająć i skolonizować jakieś inne ziemie? Przykładowo, mamy informacje, że władze Protektoratu Wyrtlandii są zainteresowane nowymi osadnikami. Wkróce się z nimi rozmówię, jeśli Siyah byłby zainteresowany osiedleniem się gdzieś-tam

Mamy też sporo terenów pod naszą protekcją na wschodzie i terenach dawnej Klindii, które pozostają niezorganizowane, acz mają wielki potencjał.

x-Augustus Helmut Lew Istvan Visarionowicz von Hagsen de la Sparasan de Harlin Pasha Hurrdur Iszsza
Discord:
101005704499837848.png
Awatar użytkownika
Barhir az R-Z-Emre
Wschodząca Gwiazda
Wschodząca Gwiazda

Mogę przyjąć ziemię ale nie chcę być obciążony jakimiś historycznym tworem. Może gdzieś znajdzie się kilka wolnych pikseli.

Nazwę wtedy mój kraj Sułtanat Siyah II

Bardzo ubolewam nad brakiem możliwości wysłania mi tych zdjęć. Od kiedy Pani Adelajda zasugerowała małe fiku miku a później napisała o trzymaniu nordaty pod stópką nie mogę przestać myśleć o jej stópkach.

Awatar użytkownika
Burek
Mistrzunio
Mistrzunio

KLIK-KLIK

101005704499839586.png
101005704499839587.png

Wysłało się?

Możemy zaproponować Wam na przykład jeden z zaznaczonych tu terenów. Na Noffolandzie (obrazek po lewek) trwa obecnie akcja pacyfikacyjna, ale ziemie powinny być wkrótce zdolne do kolonizacji. No za bardzo to nic tam eee... nie ma. Albo nie będzie.

A po lewej - ta wyspa w kółeczku też mogłaby stanowić terytorium Noffego Siyah. Obecnie znajduje się pod kontrolą ludów tubylczych, ale generalnie nic tam nie ma na razie.

Awatar użytkownika
Burek
Mistrzunio
Mistrzunio

101005704499839421.png

A i tu jest cała ta tzw. mapa dla kontekstu

Awatar użytkownika
Barhir az R-Z-Emre
Wschodząca Gwiazda
Wschodząca Gwiazda

Moja propozycja:

Sułtanat Siyah składa się z dwóch części:

Siyah II - nowy Siyah na wyspie obok wyrtlandii. Tam mam pałac i jest to część koronna Sułtanatu.

Wezyrat Al-Veneral - obok Nowal, północny wschód, cały cypelek.

Ja będę Sułtanem i Wezyrem ale jak się ktoś znajdzie to oddam mu wezyrat i będzie moim sługą.

Awatar użytkownika
August de la Sparasan
Weteran
Weteran

Myślę, że możemy na to przystać, choć oczywiście wypadałoby się również skonsultować się z władzami Wyrtlandii.

Discord:
101005704499837848.png
Awatar użytkownika
Burek
Mistrzunio
Mistrzunio

Dobrze, myślę że tam może być. Niestety do dopełnienia formalności będzie chyba potrzebny @Bolesław Kirianóo von Hohenburg , który jest Monarchą Wyrtlandii - a obecnie znajduje się na urlopie, ale myślę, że nie będzie problemu żeby Sułtanat Siyah już zaczął funkcjonować.

EDIT: To co powiedział PreSSydent.

Ostatnio zmieniony 17 cze 2026, 16:23 przez Burek, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Barhir az R-Z-Emre
Wschodząca Gwiazda
Wschodząca Gwiazda

Zatem proszę wezwać do gabinetu, swojego poddanego Bolka. Sułtanat rozpocznie działalność gdy będziemy mieć pewność, że jego ziemię są prawnie potwierdzone.

Awatar użytkownika
Burek
Mistrzunio
Mistrzunio

Myślę, że @Bolesław Kirianóo von Hohenburg będzie dostępny gdzieś za 3-4-5 dni.

wysłano z mojego NordFona

ODPOWIEDZ

Wróć do „Archiwum”