Ogłoszenia PSI

Z tego miejsca zarządza się całym forum IV Republiki.

Awatar użytkownika
Peetri Romanaav
Weteran
Weteran

Re: Ogłoszenia PSI

Post autor: Peetri Romanaav »

Cytuję słowa Waksman (30 sty 2022, 16:26):

Jeśli Pan Prezydent wyda taką dyspozycję to tak właśnie zrobimy ?

Niestety musimy zrobić wszystko prawnie, dlatego trzeba opublikować kodeks karny, napisać odpowiednie ustawy... Dużo z tym roboty będzie.

Peetri Romanaav
Jego Najjaśniejsza Imperatorska Mość, Imperator Nan Di, Imperator Brodrii, Pan rzeczy widzialnych i niewidzialnych.

p.romanoff@meil.nan

Awatar użytkownika
Użytkownik Usunięty 233511
Maszyna do postów
Maszyna do postów

Post autor: Użytkownik Usunięty 233511 »

Cytuję słowa Piotr Romanow (30 sty 2022, 16:27):

Niestety musimy zrobić wszystko prawnie, dlatego trzeba opublikować kodeks karny, napisać odpowiednie ustawy... Dużo z tym roboty będzie.

Jak się zepniemy to damy radę ?

Awatar użytkownika
Peetri Romanaav
Weteran
Weteran

Cytuję słowa Waksman (30 sty 2022, 16:28):

Jak się zepniemy to damy radę ?

Powoli mnie wykańcza "Państwo Prawa", no ale jakoś muszę się ugryźć i robić swoje. ?

Peetri Romanaav
Jego Najjaśniejsza Imperatorska Mość, Imperator Nan Di, Imperator Brodrii, Pan rzeczy widzialnych i niewidzialnych.

p.romanoff@meil.nan

Awatar użytkownika
Maszyna do postów
Maszyna do postów

Cytuję słowa Piotr Romanow (30 sty 2022, 16:30):

Powoli mnie wykańcza "Państwo Prawa", no ale jakoś muszę się ugryźć i robić swoje. ?

A czy ktoś powiedział, że nie może Pan Prezydent wprowadzić takiej funkcji bez stosownej ustawy? Co my jesteśmy? Sarmacja? Bez przesady, to tylko zwykłe notki pod postami...

Awatar użytkownika
Peetri Romanaav
Weteran
Weteran

Cytuję słowa Waksman (30 sty 2022, 16:38):

A czy ktoś powiedział, że nie może Pan Prezydent wprowadzić takiej funkcji bez stosownej ustawy? Co my jesteśmy? Sarmacja? Bez przesady, to tylko zwykłe notki pod postami...

Tutaj to trzeba zrobić porządki mój drogi. Jest nas coraz mniej, a kraj raczej nie będzie się bujał tak jak chcemy. ?

Peetri Romanaav

p.romanoff@meil.nan

Awatar użytkownika
Maszyna do postów
Maszyna do postów

Tym bardziej jak jest nas coraz mniej to powinniśmy ograniczać biurokrację, i inne takie dziadostwa... No ale dopsz, zrobimy tak, jak będą chcieli ludzie.

Awatar użytkownika
Heinrich von Wattzau
Przewodnik
Przewodnik

Post autor: Heinrich von Wattzau »

Jestem za ograniczaniem biurokracji. Tylko niestety niektórzy w ograniczaniu biurokracji widzą tyranizm.

(-) Heinrich von Wattzau,

prezes Organizacji Food-Net,

burmistrz miasta Bazylice,

poseł na Sejm II kadencji

99527777916552149.png
99527777916552192.png
Awatar użytkownika
Peetri Romanaav
Weteran
Weteran

Panowie, nic nie zrobicie... Teraz ten kraj ma tylko pozory demokracji tak naprawdę... Demokratycznie możemy się zacząć zaraz wykluczać... To nie jest najlepszy znak, prawda?

Peetri Romanaav

p.romanoff@meil.nan

Awatar użytkownika
Maszyna do postów
Maszyna do postów

Cytuję słowa Piotr Romanow (30 sty 2022, 18:33):

Panowie, nic nie zrobicie... Teraz ten kraj ma tylko pozory demokracji tak naprawdę... Demokratycznie możemy się zacząć zaraz wykluczać... To nie jest najlepszy znak, prawda?

Widzisz Piotrze coś, co nie jest prawdą. To, że w kraju istnieje opozycja nie oznacza, że chce cię totalnie zniszczyć. Masz takie dziwne, właśnie takie dość monarchistyczne, podejście. Jak ktoś jest przeciwko mnie, to na pewno mnie nienawidzi, będzie wszystko robił na odwrót, i na pewno chce mnie zrzucić ze stołka. Nie, tak nie jest, i nigdy tak nie będzie, Panie Prezydencie ?

Awatar użytkownika
Peetri Romanaav
Weteran
Weteran

Cytuję słowa Waksman (30 sty 2022, 19:41):

Widzisz Piotrze coś, co nie jest prawdą. To, że w kraju istnieje opozycja nie oznacza, że chce cię totalnie zniszczyć. Masz takie dziwne, właśnie takie dość monarchistyczne, podejście. Jak ktoś jest przeciwko mnie, to na pewno mnie nienawidzi, będzie wszystko robił na odwrót, i na pewno chce mnie zrzucić ze stołka. Nie, tak nie jest, i nigdy tak nie będzie, Panie Prezydencie ?

Raczej to jest Stalinowska Paranoja, niżeli monarchistyczne podejście. Tylko, że ja się nie boję utraty stołka, bo ten mi nic nie daje, a jedynie dodaje obowiązków, których wcześniej jako zwykły obywatel nie miałem. Opozycje szanuję, ale opozycja optująca za obroną wartości, które są realowe jest dość smutna, bo nie popiera potrzebnych zmian... Szkoda, że to właśnie opozycja nie zauważa, że zostanie nas zaraz 5-ciu i na tym się skończy nasz Republika.

Peetri Romanaav

p.romanoff@meil.nan

Awatar użytkownika
Maszyna do postów
Maszyna do postów

Cytuję słowa Piotr Romanow (30 sty 2022, 21:23):

Raczej to jest Stalinowska Paranoja, niżeli monarchistyczne podejście. Tylko, że ja się nie boję utraty stołka, bo ten mi nic nie daje, a jedynie dodaje obowiązków, których wcześniej jako zwykły obywatel nie miałem. Opozycje szanuję, ale opozycja optująca za obroną wartości, które są realowe jest dość smutna, bo nie popiera potrzebnych zmian... Szkoda, że to właśnie opozycja nie zauważa, że zostanie nas zaraz 5-ciu i na tym się skończy nasz Republika.

No dobrze, ale nawet w 5 można utrzymać republikę. Tylko trzeba ją dostosować do realiów jakie wówczas będą panowały w kraju. Właśnie dlatego teraz pracujemy nad nową Konstytucją, czyż nie?

Awatar użytkownika
Peetri Romanaav
Weteran
Weteran

Cytuję słowa Waksman (30 sty 2022, 21:25):

No dobrze, ale nawet w 5 można utrzymać republikę. Tylko trzeba ją dostosować do realiów jakie wówczas będą panowały w kraju. Właśnie dlatego teraz pracujemy nad nową Konstytucją, czyż nie?

Oczywiście, dlatego biorę jak najwięcej urzędów i obowiązków na swoje barki, żeby utrzymać ten kraj przy życiu.

Peetri Romanaav

p.romanoff@meil.nan

Awatar użytkownika
Maszyna do postów
Maszyna do postów

Jak najwięcej urzędów? To znaczy jakich? Prezydent... I to w sumie tyle. Posła nie liczę, bo niedługo każdy nim będzie, a Prezydent Uleński... I tym nie musiałbyś być żeby utrzymywać kraj przy życiu :V

Awatar użytkownika
Peetri Romanaav
Weteran
Weteran

Cytuję słowa Waksman (30 sty 2022, 21:28):

Jak najwięcej urzędów? To znaczy jakich? Prezydent... I to w sumie tyle. Posła nie liczę, bo niedługo każdy nim będzie, a Prezydent Uleński... I tym nie musiałbyś być żeby utrzymywać kraj przy życiu :V

Prezydent, Prezydent Uleński, Poseł, Marszałek Wielki, Dowódca Sił Zbrojnych (bo takowego nie ma powołanego), także trochę tego piastuje na ten moment i chciałbym skończyć debatę konstytucyjną... Fajnie by było też oddać część stanowisk, bo ciążą. XD

Peetri Romanaav

p.romanoff@meil.nan

Awatar użytkownika
Maszyna do postów
Maszyna do postów

Cytuję słowa Piotr Romanow (30 sty 2022, 21:31):

Prezydent, Prezydent Uleński, Poseł, Marszałek Wielki, Dowódca Sił Zbrojnych (bo takowego nie ma powołanego), także trochę tego piastuje na ten moment i chciałbym skończyć debatę konstytucyjną... Fajnie by było też oddać część stanowisk, bo ciążą. XD

No Marszałka Wielkiego i Dowódcę pewnie w niedalekiej przyszłości powołamy/asz, także... Raczej się trochę odciążysz

:kek:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Państwowe Służby Informatyczne”