Nie odwołuje się ze stołków przecież kolegów z partii, nawet jeśli mają na koncie zbrodnie wojenne.
Heniu sprawuje się świetnie - jeszcze nie przeprowadził w kraju żadnego puczu.
Leonid Repulijski, 28.08.2023
Drodzy Obywatele!
Mało strasznie galerii u nas, zbyt mało, szczególnie galerii cytatów, bowiem takowej nie odnalazłem. Wielia szkoda, gdyż chyba każdy razie nas czasami, patrząc w archiwa jakiś dawnych tutejszych dyskusji, znajdzie jakiś tekst, maksymę, powiedzenie, które uzna za warte przypomnienia bądź utrwalenia. Inni (no, głównie Sarmacja) mają specjalnie przeznaczone na takie perełki miejsce. My, Nordatczycy, nie gęsi i swoje cytaty mamy. Dlatego też otwieram uroczyście Nordacką Galeria Cytatów, gdzie każdy może wstawić jakiś (niekoniecznie swój, ale podanie autora mile widziane, a już najlepiej źródła), i prezentuję pierwszy cytat, który natchnął mnie do zapoczątkowania wątku.
"Jak mi zapłacicie, to mogę być sędzią kalosz i ogłosić wyrok w tej sprawie. Na pewno będzie pozytywny. A dla kogo? To już mniej ważne" - Leszek Ebe - Grüner, 6 sierpnia 2025

A i mam jeszcze świeży:
Wczoraj w godzinach wieczornych na ulice Gredensburga ponownie wyszła mniejszość kiryjska. [...] Władze Gredensburga są bezradne.

"Na 10 serduszek znajduję sposób żeby bocik opowiedział o Xi i zabawnej metodzie medytacyjnej z symbolem płodności w swoim logo. POzdrawiam." - Bolesław Kiranóo von Hohenburg, 30 kwietnia 2025
(Nadal czekam. Nawet dałem pierwsze serduszko, jeszcze tylko 9. Jeśli zachowamy tempo, to wedle obliczeń, które wykonałem z pomocą paru stron, bocik opowie nam o Xi i metodzie medytacyjnej już 2 kwietnia 2036 roku)

Dziękujemy za to oświadczenie! To tak, jakby martwa od kilku lat Kugaria z Tuyuhun przyszły na nasze forum żądając oddania ichnich ziem. Przecież to zachowanie jest niedorzeczne. Jeśli na forum A nie ma dłuższej i większej aktywności to znaczy że państwo A jest po prostu zdechnięte. Dziękuję za uwagę.
— Autor nieznany https://forum.nordata.org/topic/400-oświadczenie-republiki-socjalistycznej-czesnoradu/#comment-4521

Arcydemon wojny, Khorne, wybuchł tak wielkim gniewem na moje proroctwa, że sama jego aura wściekłości wgniotła mnie z impetem w ziemię. Siła uderzenia była tak potężna, że przebiłem się na samo dno lądolodu, na którym stoi stolica Imperium Chaosu. Odnalazłem się wówczas w lochach Khorna, gdzie orędownicy pokoju, spokoju i przyjaźni byli doprowadzani do obłędu niewyobrażalnymi torturami. Widziałem cele więzienne zbudowane z czystej energii nienawiści, w których wszystkie kąty miały więcej niż 180 stopni, a i tak tworzyły jakimś cudem zamkniętą przestrzeń. Samo patrzenie na te oszalałe struktury wywoływało we mnie niewyobrażalne cierpienie, nie wspominając o rzeczach, którym poddawani byli osadzeni - na samo ich wspomnienie skręcam się z bólu.

CYTATY Z DISCORDOWEJ GALERII CYTATÓW [TA NO TZW PODMIANKA]
"Waksman: Jesteś rozczarowany? Piotrek: Jestem zezzzezezez-zzeezezezezez... Nie ważne."
Rozmowa @Kaspar Venir Waksman-Dëter i @𝕽𝖔𝖒𝖆𝖓𝖔𝖋𝖋 o ludności Azymutii
"Ja pierdolę kopalnie węgla" ~~ Piotr Pawłow 17.12.2021

Z forum Cesarstwa Insulii, komentarz odnośnie koronacji JCM Cesarza Bazylego Izaaka

Oryginalna sytuacja z forum RON, nie wiem, czy to się nadaje bardziej tutaj czy na #😂・memy Przybyłem, zobaczyłem (to), doznałem głupawki.

Taka dyskusja z forum Skarlandu

cóż szkodzi abdykować
Prezydent nie robi dużo, ale musi być dyspozycyjny. To urząd z małym nakładem pracy, ale wymagający dostępności i szybkiej reakcji. Posiada też potężne narzędzia: wetowanie ustaw, odsyłanie ich do sądu albo poddawanie kongresowych zmian w Konstytucji pod referendum. Zachęcam do kandydowania, bo wybory prezydenckie są najbardziej nieprzewidywalnymi wyborami w II FN - spośród 5 wyborów już 2 razy się zdarzyło, że wygrał je kandydat niezwiązany z obecną ekipą rządzącą. Samo prezydentowanie nie wymaga wysiłku - wystarczy być dyspozycyjnym.
-Henryk Wespucci do Novaka

-Henryk Wespucci o Auguście de la Sparasanie w toku sprawy o nielegalną aneksję ZPViW do ZKRM w Naczelnym Sądzie Federalnym, 3 marca 2020 roku

~Ewe Novak, teraz
Wbrew pozorom, pytanie jest ważne i w jakimś sensie naglące. Promocja zakłada przyciągnięcie osób o różnym przygotowaniu do życia w wirtualnej rzeczywistości. Nie warto, bo to dodatkowa robota i trudna robota! Trzeba im poświęcać uwagę, prowadzić jakieś śmieszne onboardingi, zniżać się do poziomu ich niewiedzy, ba, nawet trzymać fason, co jest niezwykle uciążliwe dla wygody codziennego bytowania w bańce zamkniętej! Do tego te ich oczekiwania, grywalność, dostępność, zaangażowanie, no panie!!! Cierpliwości! Nowych mikronautów należy zwyczajnie anihilować w momencie ich zjawienia się!!! Załóżmy ruch zwalczania Nowych, bo są gorsi od Alienów w Alawancji! Wybić Nowych, to dzisiejsze hasło dnia w mikro!
#darmowybolek

Moja kolekcja captionów (.gif)

Arcydemon wojny, Khorne, wybuchł tak wielkim gniewem na moje proroctwa, że sama jego aura wściekłości wgniotła mnie z impetem w ziemię. Siła uderzenia była tak potężna, że przebiłem się na samo dno lądolodu, na którym stoi stolica Imperium Chaosu. Odnalazłem się wówczas w lochach Khorna, gdzie orędownicy pokoju, spokoju i przyjaźni byli doprowadzani do obłędu niewyobrażalnymi torturami. Widziałem cele więzienne zbudowane z czystej energii nienawiści, w których wszystkie kąty miały więcej niż 180 stopni, a i tak tworzyły jakimś cudem zamkniętą przestrzeń. Samo patrzenie na te oszalałe struktury wywoływało we mnie niewyobrażalne cierpienie, nie wspominając o rzeczach, którym poddawani byli osadzeni - na samo ich wspomnienie skręcam się z bólu.