Wniosek o zbadanie zgodności działań obywateli z przysięgą (D. Robingren)

Sąd zajmujący się sprawami konstytucyjnymi i wykładnią prawa

Awatar użytkownika
August de la Sparasan
Weteran
Weteran

Re: Wniosek o zbadanie zgodności działań obywateli z przysięgą (D. Robingren)

Post autor: August de la Sparasan »

Wysoki Sądzie,

Ewidentnie główna linia obrony Obywatela to "to był tylko ziajt". Wygodne, bo przecież z żartu nie trzeba się tłumaczyć. Można zrobić wszystko, a potem ogłosić, że to żart. Czy zatem żart ten ciągnie się do teraz? Blokowanie urzędów jak Kongres i Federalna Komisja Wyborcza - to żart? Żart z Nordaty. Ona go wybrała, on zakończy jej żywot. Ponadto Obywatel Robingren zwyczajnie kłamie, twierdząc, że nie działa na forum IV Republiki Muratyki. Wystarczy spojrzenie na ich - tak to już określajmy - forum, by widzieć, że działa tam i jest jednym z dwóch filarów tego nowego państwa. Ale skoro Obywatel de facto zrezygnował z obrony na rzecz twierdzenia, że to wszystko to żart, to ja zrezygnuję z dalszego "oskarżenia go". Sam się dostatecznie pogrążył własnymi działaniami i widać to jasno i wyraźnie.

Dziękuję, tyle ode mnie.

x-Augustus Helmut Lew Istvan Visarionowicz von Hagsen de la Sparasan de Harlin Pasha Hurrdur Iszsza
(August von Hagsen de la Sparasan de Harlin)
Kapłan kiryjski, były Prezydent II Federacji Nordackiej
Discord:
August (sagan Amatorii) / august_de_la_sparasan / August#6022
101005704499837848.png
Wierny Przenajświętszego Kościoła Kiryjskiego
Ogłoszenie Wsparcie zrzutka.pl
Awatar użytkownika
Kamiljan de Harlin
Mistrzunio
Mistrzunio

Post autor: Kamiljan de Harlin »

Jeśli mogę wtrącić swoje 3 grosze: wnioskodawca nie przedstawił moim zdaniem dowodów jednoznacznie wskazujących na to, że działania Premiera Robingrena były sprzeczne ze złożoną przez niego przysięgą obywatelską.

15173543_Symbole_b3Fstw.png.e11e872a1d6dc8abb4a2b65b8439dc0b.png

Arcydemon wojny, Khorne, wybuchł tak wielkim gniewem na moje proroctwa, że sama jego aura wściekłości wgniotła mnie z impetem w ziemię. Siła uderzenia była tak potężna, że przebiłem się na samo dno lądolodu, na którym stoi stolica Imperium Chaosu. Odnalazłem się wówczas w lochach Khorna, gdzie orędownicy pokoju, spokoju i przyjaźni byli doprowadzani do obłędu niewyobrażalnymi torturami. Widziałem cele więzienne zbudowane z czystej energii nienawiści, w których wszystkie kąty miały więcej niż 180 stopni, a i tak tworzyły jakimś cudem zamkniętą przestrzeń. Samo patrzenie na te oszalałe struktury wywoływało we mnie niewyobrażalne cierpienie, nie wspominając o rzeczach, którym poddawani byli osadzeni - na samo ich wspomnienie skręcam się z bólu.

antipixel_fuckai.png.2234e8406de189745750e93caba1159e.png
Awatar użytkownika
Damiano Robingren
Mentor
Mentor

Post autor: Damiano Robingren »

Cytuję słowa August de la Sparasan (13 kwi 2026, 14:32):

Blokowanie urzędów jak Kongres i Federalna Komisja Wyborcza - to żart? Żart z Nordaty.

Ja niczego nie blokuję, to że nic się w tych instytucjach nie dzieje to nie jest moja wina, ja osobiście pracując z Panem straciłem jakiekolwiek poczucie współodpowiedzialności wobec tychże instytucji i raczej nie zamierzam w nich się udzielać bardziej aktywnie

Ponadto Obywatel Robingren zwyczajnie kłamie, twierdząc, że nie działa na forum IV Republiki Muratyki. Wystarczy spojrzenie na ich - tak to już określajmy - forum, by widzieć, że działa tam i jest jednym z dwóch filarów tego nowego państwa.

No akurat to że jestem związany z IV Republiką Muratyki chyba nie stoi obecnie w sprzeczności z przysięgą obywatelską, bo tak jak już mówiłem to nie ja doprowadziłem do secesji i jednocześnie próbowałem robić dużo by móc jej zapobiec, teraz jest moja kontynuacja aktywności w jak się okazuje niepodległym kraju, no ale czy to źle? Czy to źle, że jestem lojalny wobec państwa w ramach którego rozpoczynałem swoje v-życie na nordacie? To przecież nie jest moja wina że teraz doprowadzili do secesji, a wszystkie stanowiska muratyckie zostały przeze mnie nabyte przed całą tą awanturą

Sam się dostatecznie pogrążył własnymi działaniami i widać to jasno i wyraźnie.

mogę dosłownie powiedzieć to samo o wielu osobach a ich nie pozywam

Awatar użytkownika
August de la Sparasan
Weteran
Weteran

Post autor: August de la Sparasan »

Wysoki Sądzie

Były Obywatel Damiano Robingren postanowił oszczędzić pracy wymiarowi sprawiedliwości. Dalsze procedowanie tej sprawy byłoby w mojej opinii bezcelowe, toteż wycofuję swój wniosek.

x-Augustus Helmut Lew Istvan Visarionowicz von Hagsen de la Sparasan de Harlin Pasha Hurrdur Iszsza
(August von Hagsen de la Sparasan de Harlin)
Kapłan kiryjski, były Prezydent II Federacji Nordackiej
Discord:
August (sagan Amatorii) / august_de_la_sparasan / August#6022
101005704499837848.png
Wierny Przenajświętszego Kościoła Kiryjskiego
ODPOWIEDZ

Wróć do „Najwyższy Sąd Federalny”