Gdzie program wyborczy?

Miejsce spotkań mieszkańców federacji. Arkadiusz gwarantuje smaczność trunków.

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Kamiljan de Harlin
Mistrzunio
Mistrzunio

Gdzie program wyborczy?

Post autor: Kamiljan de Harlin »

Halo, @Bolesław Kirianóo von Hohenburg, @Waksman, @Damiano Robingren? Jak mam zagłosować w wyborach, skoro Wasze komitety nie opublikowały nawet swoich programów wyborczych? Oczekujecie ode mnie, że będę głosować na ślepo albo biorąc pod uwagę wyłącznie moje osobiste sympatie do konkretnych osób?

15173543_Symbole_b3Fstw.png.e11e872a1d6dc8abb4a2b65b8439dc0b.png

Arcydemon wojny, Khorne, wybuchł tak wielkim gniewem na moje proroctwa, że sama jego aura wściekłości wgniotła mnie z impetem w ziemię. Siła uderzenia była tak potężna, że przebiłem się na samo dno lądolodu, na którym stoi stolica Imperium Chaosu. Odnalazłem się wówczas w lochach Khorna, gdzie orędownicy pokoju, spokoju i przyjaźni byli doprowadzani do obłędu niewyobrażalnymi torturami. Widziałem cele więzienne zbudowane z czystej energii nienawiści, w których wszystkie kąty miały więcej niż 180 stopni, a i tak tworzyły jakimś cudem zamkniętą przestrzeń. Samo patrzenie na te oszalałe struktury wywoływało we mnie niewyobrażalne cierpienie, nie wspominając o rzeczach, którym poddawani byli osadzeni - na samo ich wspomnienie skręcam się z bólu.

antipixel_fuckai.png.2234e8406de189745750e93caba1159e.png
Awatar użytkownika
Bolesław Kirianóo von Hohenburg
Mały Król
Mały Król

Re: Gdzie program wyborczy?

Post autor: Bolesław Kirianóo von Hohenburg »

1. Wolność jednostkii i autonomii

2. Reforma sądownicza, zastąpimy jednego NSF zdecentralizowanym wymiarem sprawiedliwości

3. Darmowe pączki dla każdego

4. Utrzymanie polityki Nordaty Zwycięskiej na arenie międzynarodowej

99792411588297495.png

Bolesław Kirianóo von Hohenburg de la Sparasan
w Winkulii jako Mikołaj III

101005704499837848.png

Użytkownik Stempla

Obywatel Kirianii
Wierny Przenajświętszego Kościoła Kiryjskiego
Antykomunista

"Gdy gardzisz mszą i pierogiem: Idźże sobie z Panem Bogiem! A kto prośby nie posłucha: W imię Ojca, Syna, Ducha!"

Awatar użytkownika
Użytkownik Usunięty 233511
Maszyna do postów
Maszyna do postów

Post autor: Użytkownik Usunięty 233511 »

1. Reforma Kongresu i jego regulaminu, w tym wprowadzenie weta obywatelskiego oraz ułatwienie przepisów dotyczących procedowania obywatelskich projektów ustaw

2. Zwiększona współpraca z NUI w sprawie rozwoju nordackich systemów informatycznych = szybszy rozwój informatyczny

3. Utworzenie tzw. „więzi federalnej”, tzn. ducha narodowego, poprzez cykliczną organizację narracji i wydarzeń w różnych częściach II Fedetacji,

4. Zakończenie monopolu na władzę, który panuje tu od dłuższego czasu.

Ostatnio zmieniony 12 lut 2026, 19:28 przez Użytkownik Usunięty 233511, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Kamiljan de Harlin
Mistrzunio
Mistrzunio

Dobra, mamy przynajmniej po 4 punkty. Głos oddany, ale z ciężkim wahaniem.

Arcydemon wojny, Khorne, wybuchł tak wielkim gniewem na moje proroctwa, że sama jego aura wściekłości wgniotła mnie z impetem w ziemię. Siła uderzenia była tak potężna, że przebiłem się na samo dno lądolodu, na którym stoi stolica Imperium Chaosu. Odnalazłem się wówczas w lochach Khorna, gdzie orędownicy pokoju, spokoju i przyjaźni byli doprowadzani do obłędu niewyobrażalnymi torturami. Widziałem cele więzienne zbudowane z czystej energii nienawiści, w których wszystkie kąty miały więcej niż 180 stopni, a i tak tworzyły jakimś cudem zamkniętą przestrzeń. Samo patrzenie na te oszalałe struktury wywoływało we mnie niewyobrażalne cierpienie, nie wspominając o rzeczach, którym poddawani byli osadzeni - na samo ich wspomnienie skręcam się z bólu.

Awatar użytkownika
Kamiljan de Harlin
Mistrzunio
Mistrzunio

Cytuję słowa Waksman (12 lut 2026, 18:24):

1. Reforma Kongresu i jego regulaminu, w tym wprowadzenie weta obywatelskiego

Poproszę to weto obywatelskie. Czuję się trochę oszukany - głosowałem za tym i nie ma.

Cytuję słowa Waksman (12 lut 2026, 18:24):

3. Utworzenie tzw. „więzi federalnej”, tzn. ducha narodowego, poprzez cykliczną organizację narracji i wydarzeń w różnych częściach II Fedetacji,

Świetnie! To od kiedy rząd zaczyna? Proponuję objazd po wszystkich regionach: Komarchia, Klindia, Kiriowie, Muratyka.

Awatar użytkownika
Damiano Robingren
Mentor
Mentor

Post autor: Damiano Robingren »

Cytuję słowa Kamiljan de Harlin (18 mar 2026, 20:24):

Poproszę to weto obywatelskie. Czuję się trochę oszukany - głosowałem za tym i nie ma.

ogarniemy to na drugim posiedzeniu kongresu mniej więcej za tydzień powinno być już ogarnięte

Świetnie! To od kiedy rząd zaczyna? Proponuję objazd po wszystkich regionach: Komarchia, Klindia, Kiriowie, Muratyka.

ogarniemy

Awatar użytkownika
Użytkownik Usunięty 233511
Maszyna do postów
Maszyna do postów

Post autor: Użytkownik Usunięty 233511 »

Ależ spokojnie - minęło zaledwie kilka dni, a przed nami kilka miesięcy sprawowania władzy. No ale - osobiście wstawię się u Premiera o szybszą realizację tego punktu naszego programu.

Tu muszę przyznać, że idea objazdowa to dobry pomysł. Proszę uzbroić się w cierpliwość. Myślę, że w przeciągu kilku dni spotkamy się jak nie w Achkovie, to w Kirianopolu 😉

Awatar użytkownika
Kamiljan de Harlin
Mistrzunio
Mistrzunio

Cytuję słowa Bolesław Kirianóo von Hohenburg (12 lut 2026, 17:41):

1. Wolność jednostkii i autonomii

Dobrze poszło, Muratyka została wyzwolona. Muzułmanie też na wolności biegają.

2. Reforma sądownicza, zastąpimy jednego NSF zdecentralizowanym wymiarem sprawiedliwości

Mamy aż 2 sędziów, więc jest jakiś postęp. Jeszcze 10 lat i każdy efeńczyk będzie sędzią.

3. Darmowe pączki dla każdego

Chciałbym odebrać swojego darmowego pączka.

4. Utrzymanie polityki Nordaty Zwycięskiej na arenie międzynarodowej

Jak poszło?

Awatar użytkownika
Bolesław Kirianóo von Hohenburg
Mały Król
Mały Król

Post autor: Bolesław Kirianóo von Hohenburg »

Cytuję słowa Kamiljan de Harlin (13 lip 2026, 20:05):

Dobrze poszło, Muratyka została wyzwolona. Muzułmanie też na wolności biegają.

Mamy aż 2 sędziów, więc jest jakiś postęp. Jeszcze 10 lat i każdy efeńczyk będzie sędzią.

Chciałbym odebrać swojego darmowego pączka.

Jak poszło?

jim webb everything GIF

Nie przypominaj 😭

Ostatnio zmieniony 13 lip 2026, 22:07 przez Bolesław Kirianóo von Hohenburg, łącznie zmieniany 1 raz.
99792411588297495.png

Bolesław Kirianóo von Hohenburg de la Sparasan
w Winkulii jako Mikołaj III

101005704499837848.png

Użytkownik Stempla

Obywatel Kirianii
Wierny Przenajświętszego Kościoła Kiryjskiego
Antykomunista

"Gdy gardzisz mszą i pierogiem: Idźże sobie z Panem Bogiem! A kto prośby nie posłucha: W imię Ojca, Syna, Ducha!"

ODPOWIEDZ

Wróć do „Herbaciarnia "U Arkadiusza"”