Drodzy!
Ostatniego czasu w zamkniętym gronie Lord Architekt - Prezydent - Marszałek, pojawiła się wzmianka nt. nazwania Muratyki rzeczpospolitą. Ponieważ mam zamiar napisać nową konstytucję, pytam się was - którą nazwę oficjalną preferujecie?
Miejsce dyskusji obywateli i mieszkańców Muratyki.
Post autor: Benjamin Robingren »
Drodzy!
Ostatniego czasu w zamkniętym gronie Lord Architekt - Prezydent - Marszałek, pojawiła się wzmianka nt. nazwania Muratyki rzeczpospolitą. Ponieważ mam zamiar napisać nową konstytucję, pytam się was - którą nazwę oficjalną preferujecie?
Benjamin

Post autor: Użytkownik Usunięty 233511 »
Nową Konstytucję? Nową przyjęliśmy i znowu nową pisać? ?
A tak w temacie - oficjalnie zdecydowanie opowiadam się za opcją "IV Republika Muratyki". Brzmi dobrze. Rzeczpospolita jakoś mi się z Muratyką w ogóle nie kojarzy...

Post autor: Albert Fryderyk de Espada »
W sumie nazwy IV Republika Muratyki i Republika Muratyki są jednym i tym samym, można je stosować naprzemiennie i nikt nie powinien mieć do tego problemu.
Podobnie działa to w przypadku Francji która oficjalnie jest V Republiką Francuską, a to czy mówi się n nią Republika Francuska, Francja czy właśnie V Republika Francuska nie ma większego znaczenia.
Rzeczpospolita jakoś mi się z Muratyką w ogóle nie kojarzy...
Fakt, w moich uszach Rzeczpospolita Muratycka jakoś dziwnie brzmi.
Wróć do „Plac im. Patriica Waffla”
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Style autor: Arty - Aktualizuj phpBB 3.2 autor: MrGaby
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Wykorzystujemy pliki cookie, aby utrzymać Twoje logowanie, zabezpieczyć Twoje konto oraz zapewnić prawidłowe działanie serwisu. Za Twoją zgodą możemy również wykorzystywać opcjonalne pliki cookie i podobne technologie do celów analitycznych oraz w związku z osadzonymi treściami multimedialnymi. W dowolnym momencie możesz zmienić swoje preferencje w ustawieniach prywatności. Read our Zasady ochrony danych osobowych here.
Wykorzystujemy pliki cookie, aby utrzymać Twoje logowanie, zabezpieczyć Twoje konto oraz zapewnić prawidłowe działanie serwisu. Za Twoją zgodą możemy również wykorzystywać opcjonalne pliki cookie i podobne technologie do celów analitycznych oraz w związku z osadzonymi treściami multimedialnymi.
Read our Zasady ochrony danych osobowych here.
Required for forum security, authentication, and essential site functionality.
Helps us understand how the forum is used so we can measure performance and improve the experience.
Controls whether external videos, players, widgets, and other embedded media are allowed to load.