- 26 sierpnia - 7 wrzesnia - okres zgłaszania kandydatów na urząd Ministra Stanu
- 7 - 12 wrzesnia - okres kampanii wyborczej i debaty
- 13 - 14 wrzesnia - okres głosowania i wyłonienia nowego Ministra Stanu
Moderator: Moderator w Winkulii

Zgłaszam Henryka Wespucciego.

Arcydemon wojny, Khorne, wybuchł tak wielkim gniewem na moje proroctwa, że sama jego aura wściekłości wgniotła mnie z impetem w ziemię. Siła uderzenia była tak potężna, że przebiłem się na samo dno lądolodu, na którym stoi stolica Imperium Chaosu. Odnalazłem się wówczas w lochach Khorna, gdzie orędownicy pokoju, spokoju i przyjaźni byli doprowadzani do obłędu niewyobrażalnymi torturami. Widziałem cele więzienne zbudowane z czystej energii nienawiści, w których wszystkie kąty miały więcej niż 180 stopni, a i tak tworzyły jakimś cudem zamkniętą przestrzeń. Samo patrzenie na te oszalałe struktury wywoływało we mnie niewyobrażalne cierpienie, nie wspominając o rzeczach, którym poddawani byli osadzeni - na samo ich wspomnienie skręcam się z bólu.

Co się stanie jeśli zacznę kampanię wyborczą wcześniej?

W katalogu przestępstw nie widzę nic takiego... a chciałem odwiedzić trochę miast, a Winkulia jest taka duża... w niecały tydzień się nie wyrobię!
Ten zapis był mimochodem powielony z poprzednich praktyk wyborczych i w zasadzie nie pełni żadnej innej funkcji niż wypełnienie tekstu, szerokiej drogi.
Dziękuję. W połowie przyszłego tygodnia postaram się już ruszyć z kampanią.
PS. Co z Tow. Wespuccim? Ktoś poinformował go, że jest kandydatowany?

Komitet Centralny
Socjalistycznej Partii Volkianu
ul. Awangardy 1
01-015 Krasnodarsk
VOLKIAN
Król Związku Winkulijskiego
Jego Królewska Wysokość
Mikołaj III
Wasza Królewska Wysokość,
Wasze Ekscelencje,
potwierdzam wolę kandydowania na urząd Ministra Stanu Związku Winkulijskiego z ramienia Socjalistycznej Partii Volkianu. Program wyborczy zostanie przedstawiony Waszej Królewskiej Wysokości, Folkstagowi oraz ogółowi obywateli możliwie niezwłocznie.
Z poważaniem
Henryk Wespucci

Zarejestrowano dwóch kandydatów: Burka von Trinitza i Henryka Wespucciego i to pomiędzy tymi dwoma Ekscelencjami odbędzie się wybór.
Dla przypomnienia: wybory na Ministra stanu są POWSZECHNE, RÓWNE i JAWNE. Trwają w dniach 13-14 września 2025.
Głosuję za kandydaturą Burka barona von Trinitza.
Z uwagi na ośmioletnią znajomość i relacje rodzinne, czuję się zobligowany, aby powiedzieć:
głosuję na Henryka Wespucciego.

Arcydemon wojny, Khorne, wybuchł tak wielkim gniewem na moje proroctwa, że sama jego aura wściekłości wgniotła mnie z impetem w ziemię. Siła uderzenia była tak potężna, że przebiłem się na samo dno lądolodu, na którym stoi stolica Imperium Chaosu. Odnalazłem się wówczas w lochach Khorna, gdzie orędownicy pokoju, spokoju i przyjaźni byli doprowadzani do obłędu niewyobrażalnymi torturami. Widziałem cele więzienne zbudowane z czystej energii nienawiści, w których wszystkie kąty miały więcej niż 180 stopni, a i tak tworzyły jakimś cudem zamkniętą przestrzeń. Samo patrzenie na te oszalałe struktury wywoływało we mnie niewyobrażalne cierpienie, nie wspominając o rzeczach, którym poddawani byli osadzeni - na samo ich wspomnienie skręcam się z bólu.

W tych wyborach nie ma dobrego wyboru. Oddaję głos pusty.
Głosuję na Burka von Trinitza.
#mimowszystkoburek

W związku z powagą urzędu, jaki sprawuję, decyduję się oddać GŁOS PUSTY.
Oprócz tego przypominam, że głosowanie kończy się wraz z końcem 14 września, a jutro rano zwycięzca zostanie powołany na Ministra Stanu. Zachęcam do oddania głosu wszystkich którzy tego jeszcze nie zrobili @Obywatel Winkulii.