Kiriów wojaże

Miejsce rozmów obywateli Imperium

Awatar użytkownika
August de la Sparasan
Weteran
Weteran

Re: Kiriów wojaże

Post autor: August de la Sparasan »

Chciałbym zapytać o funkcje publiczne pełnione przez towarzysza Novaka. Wtedy możnaby orzec, jak bardzo niewłaściwe jest podżeganie do wojny w jego sytuacji.

x-Augustus Helmut Lew Istvan Visarionowicz von Hagsen de la Sparasan de Harlin Pasha Hurrdur Iszsza
(August von Hagsen de la Sparasan de Harlin)
Kapłan kiryjski, były Prezydent II Federacji Nordackiej
Discord:
August (sagan Amatorii) / august_de_la_sparasan / August#6022
101005704499837848.png
Wierny Przenajświętszego Kościoła Kiryjskiego
Awatar użytkownika
August de la Sparasan
Weteran
Weteran

Achhh, odkopuję, będzie trzeba dopisać parę konfliktów z ostatnich lat, łącznie z tym świeżo wygranym. Pytanie tylko, od którego zacząć?

x-Augustus Helmut Lew Istvan Visarionowicz von Hagsen de la Sparasan de Harlin Pasha Hurrdur Iszsza
Discord:
101005704499837848.png
Awatar użytkownika
Użytkownik Usunięty 233511
Maszyna do postów
Maszyna do postów

Post autor: Użytkownik Usunięty 233511 »

Cytuję słowa August de la Sparasan (2 maj 2026, 16:49):

Achhh, odkopuję, będzie trzeba dopisać parę konfliktów z ostatnich lat, łącznie z tym świeżo wygranym. Pytanie tylko, od którego zacząć?

Myślę, że od tego w którym kyrjów wojaże doprowadziły do rozpadu II Federacji Nordackiej i przywłaszczenia sobie jej majestatu przez kyrjańskich malkonentów - zdecydowanie ten. Od razu dodam dla potomnych - pozdrawiam z wydzielonego tematu, oryginalnie ten post znajdował się tutaj:

Awatar użytkownika
Bolesław Kirianóo von Hohenburg
Mały Król
Mały Król

Post autor: Bolesław Kirianóo von Hohenburg »

Cytuję słowa Waksman (2 maj 2026, 19:13):

Myślę, że od tego w którym kyrjów wojaże doprowadziły do rozpadu II Federacji Nordackiej i przywłaszczenia sobie jej majestatu przez kyrjańskich malkonentów - zdecydowanie ten. Od razu dodam dla potomnych - pozdrawiam z wydzielonego tematu, oryginalnie ten post znajdował się tutaj:

Przecież dosłownie jesteśmy w tym wątku son 😭 coś ci nie idzie przewidywanie naszych ruchów bo nawet nie ma potrzeby żeby wydzielać ten twój pościk

picture crazy person #5572042 | Clipart Library
99792411588297495.png

Bolesław Kirianóo von Hohenburg de la Sparasan
w Winkulii jako Mikołaj III

101005704499837848.png

Użytkownik Stempla

Obywatel Kirianii
Antykomunista

"Gdy gardzisz mszą i pierogiem: Idźże sobie z Panem Bogiem! A kto prośby nie posłucha: W imię Ojca, Syna, Ducha!"

Awatar użytkownika
Użytkownik Usunięty 233511
Maszyna do postów
Maszyna do postów

Post autor: Użytkownik Usunięty 233511 »

Cytuję słowa Bolesław Kirianóo von Hohenburg (2 maj 2026, 19:15):

Przecież dosłownie jesteśmy w tym wątku son 😭 coś ci nie idzie przewidywanie naszych ruchów bo nawet nie ma potrzeby żeby wydzielać ten twój pościk

picture crazy person #5572042 | Clipart Library

no no, niestety sugestia upośledzenia psychicznego w tym przypadku nietrafiona - ja nie cierpię na chroniczne uzależnienie od władzy. nad swoimi schorzeniami panuję dziękuję, panu polecam to samo.

Awatar użytkownika
August de la Sparasan
Weteran
Weteran

Po tej dygresji chyba możemy wrócić do tematu... Jeśli chodzi o 12 kwietnia, uważam, że nazwanie go "wojną" byłoby nietrafione. Można niemniej jako konflikt zbrojny niewątpliwie zaliczyć powstanie w Umelu, ale w nim Kiriowie chyba nie brali udziału.

Discord:
101005704499837848.png
Awatar użytkownika
Elina von Gredensburg
Przewodnik
Przewodnik

Post autor: Elina von Gredensburg »

Cytuję słowa August de la Sparasan (5 maj 2026, 12:32):

Po tej dygresji chyba możemy wrócić do tematu... Jeśli chodzi o 12 kwietnia, uważam, że nazwanie go "wojną" byłoby nietrafione. Można niemniej jako konflikt zbrojny niewątpliwie zaliczyć powstanie w Umelu, ale w nim Kiriowie chyba nie brali udziału.

W tym powiem że były Ministrka spraw Zagranicnzych w Westlandzie a teraz obecna Protektoratu Wyrtlandii i Obywatelka II FN: Ta wojna wcale nie była potrzebna w tym że staneła by w miejscu moim zdaniem i nic się nie wzruszyła w tym Stanie Wojny ale szala była większa ze strony II FN ja tak myślę ze strony tej to jest moja osobista przemowa. Ale masz rację nt. @August de la Sparasan, ale ja to uzupełniłąm do tematu tego

image.png.1a4e6e0f4ce00501cf9261be172ad036.png
Awatar użytkownika
August de la Sparasan
Weteran
Weteran

A to nie, ja miałem na myśli wydarzenia z 12 kwietnia, a nie późniejszą wojnę (dwunastodniową) z 19 kwietnia. Ale słusznie, że zwracasz uwagę, ją niewątpliwie należy zaliczyć do wojaży Kiriów.

Discord:
101005704499837848.png
ODPOWIEDZ

Wróć do „Bar pod Wołem”