MD w MKW Ampracz

Lokacja: Ampracz i Opacz

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Użytkownik Usunięty 233511
Maszyna do postów
Maszyna do postów

MD w MKW Ampracz

Post autor: Użytkownik Usunięty 233511 »

Muratycka Kopalnia Węgla w Ampraczy jest jedną z największych w kraju. Zatrudnia 100 górników, który niedawno ogłosili strajk w związku z brakiem podwyżek w płacach. Do zakładu przyjechał jeden z wysoko postawionych polityków Muratyckiej Demokracji.

Drodzy moi,

sytuacja w Muratyce nie jest bardzo kolorowa. Stan wyjątkowy, spadek stanu gospodarki przez właśnie stan wyjątkowy, są problemami, które staramy się rozwiązać jak najszybciej. W skład tych działań wchodzą podwyżki płac dla sektora gospodarczego w wymiarze państwowym. Mogę wam tu, na ziemi amprackiej, obiecać, że osobiście stawię się u Ministra Spraw Wewnętrznych aby poprosić go o jak najszybsze wydanie rozporządzenia o podwyżce płacy minimalnej z 150 ? do co najmniej 200 ?. Macie moje słowo!

Awatar użytkownika
Użytkownik Usunięty 233511
Maszyna do postów
Maszyna do postów

Re: MD w MKW Ampracz

Post autor: Użytkownik Usunięty 233511 »

Do Muratyckiej Kopalni Węgla w Ampraczy zawitał ponownie Minister Spraw Wewnętrznych, aby obwieścić nowe informacje na temat działań rządu w kwestii spełnienia postulatów strajkujących pracowników sektora przemysłowego:

Drodzy górnicy i inni pracownicy sektora przemysłowego!

Po rozmowach z Panem Prezydentem de Espadą udało mi się uruchomić nowy rządowy program rekonstrukcji największych zakładów przemysłowych w kraju. Rekonstrukcja obejmie kluczowe obiekty infrastrukturalne w fabrykach, a także ulepszenie bezpieczeństwa w zakładach pracy, na przykład poprzez obowiązkowe szkolenia BHP dla wszystkich pracowników, które sfinansowane zostaną całościowo z pieniędzy państwowych. Oprócz tego wprowadzimy program darmowych ubezpieczeń dla chętnych. Do boju o lepsze jutro!

ODPOWIEDZ

Wróć do „Ampracz”