Język Nowoazymucki
- Peetri Romanaav
- Weteran
Re: Język Nowoazymucki
Peetri Romanaav
Jego Najjaśniejsza Imperatorska Mość, Imperator Nan Di, Imperator Brodrii, Pan rzeczy widzialnych i niewidzialnych.
p.romanoff@meil.nan
- Użytkownik Usunięty 233511
- Maszyna do postów

Niby nullum crimen sine lege, ale zaraz @Mateusz Żmigrodzki coś znajdzie i będzie po ptakach ?
- Peetri Romanaav
- Weteran
Niby nullum crimen sine lege, ale zaraz @Mateusz Żmigrodzki coś znajdzie i będzie po ptakach ?
Aktualnie jeszcze nic nie planuję, tytuły powstały i jeszcze nie są używane, także trzeba powolutku iść w przód. Szczerze mówiąc i tak działają w tym kraju aktywnie trzy osoby i robi się triarchia, nie mając nic do Pana Żmigrodzkiego, to jego aktywność w porównaniu do naszej aktywnej trójki to tak troszkę kuleje. ?
Peetri Romanaav
Jego Najjaśniejsza Imperatorska Mość, Imperator Nan Di, Imperator Brodrii, Pan rzeczy widzialnych i niewidzialnych.
p.romanoff@meil.nan
- Mateusz Żmigrodzki
- Kontrybutor
Te nullum to się Panie Prezydencie stosuje do prawa karnego. To znaczy "bez ustawy nie ma zbrodni", a nie "co nie zapisane to dozwolone". Co do tytułów, to myślę że są one legalne.
nie mając nic do Pana Żmigrodzkiego, to jego aktywność w porównaniu do naszej aktywnej trójki to tak troszkę kuleje. ?
No niestety Panie Pawłow, ale Muratyka to nie jest moja ojczyzna, więc nie jest dla mnie najważniejsza. Poza tym ja akurat mam co robić w życiu realnym. Szczerze, chciałbym mieć tyle czasu wolnego jak Pan. A nuż też jakiegoś krewnego w wojsku znajdę? ?
- Peetri Romanaav
- Weteran
Te nullum to się Panie Prezydencie stosuje do prawa karnego. To znaczy "bez ustawy nie ma zbrodni", a nie "co nie zapisane to dozwolone". Co do tytułów, to myślę że są one legalne.
No niestety Panie Pawłow, ale Muratyka to nie jest moja ojczyzna, więc nie jest dla mnie najważniejsza. Poza tym ja akurat mam co robić w życiu realnym. Szczerze, chciałbym mieć tyle czasu wolnego jak Pan. A nuż też jakiegoś krewnego w wojsku znajdę? ?
Panie Żmigrodzki, poczeka pan do Lipca/Sierpnia. To jest mój ulubiony okres na aktywność, gdzie jak zawsze wracam do domu po 12/16h pracy i nie mam siły na odpisywanie na wszelkie posty. W każdym razie nie chciałem urazić swoją wypowiedzią. Może była nie na miejscu, tylko zauważyłem, że raczej się Pan nie przyczepi, gdyż pana aktywność w Muratyce nie jest jakaś gigantyczna. W każdym razie przepraszam jeżeli uraziłem. ?
Peetri Romanaav
p.romanoff@meil.nan
- Peetri Romanaav
- Weteran
Cytat:LISTA IMION AZYMUCKICH
IMIONA MĘSKIE
(w trakcie prac)Maz?p
Petr?ş
Hajmr?ş
?aşpar
Kaswehr
Fahrüd
J?z?f
?leksandreş
?mraş
Peetri Romanaav
p.romanoff@meil.nan
- Mateusz Żmigrodzki
- Kontrybutor
@Piotr PawłowSpoko, nie ma problemu. Chciałem po prostu przedstawić swoją sytuację. ?
- Peetri Romanaav
- Weteran
@Piotr PawłowSpoko, nie ma problemu. Chciałem po prostu przedstawić swoją sytuację. ?
W wojsku też nie jest kolorowo, dlatego rozumiem sytuację. ?
Peetri Romanaav
p.romanoff@meil.nan
- Peetri Romanaav
- Weteran
Cytat:LISTA MIAST AZYMUCKICH
Sarajsk - Şara?sk
Nowakowo - Nowagarad
Nowa Broskwa - N?wa Broskwaş
Azymut - Az?mut?
Astańsk - Astüsk
Nadchładzice - Uprad?cz?
Noworadomsk - N?woradmarkş
Peetri Romanaav
p.romanoff@meil.nan
- Maszyna do postów

Z ciekawości - w muratyckim miasta kończące się na "-gród" mają końcówkę "-sio". Czy analogicznie taka zasada będzie istniała w azymuckim czy może masz na to jakiś inny pomysł?
- Peetri Romanaav
- Weteran
Z ciekawości - w muratyckim miasta kończące się na "-gród" mają końcówkę "-sio". Czy analogicznie taka zasada będzie istniała w azymuckim czy może masz na to jakiś inny pomysł?
Aktualnie takiej reguły nie ma, ale mam zamiar podzielić, że końcówki polskie będą się odmieniały na konkretne końcówki azymuckie. ?
Peetri Romanaav
p.romanoff@meil.nan
- Maszyna do postów

- Maszyna do postów

Tak apropo nowych słów, to w związku z reaktywacją AEJ:
Elektrownia - Elektr?ne
Azymucka Elektrownia Jądrowa - Az?mut??ş ?tom?ne Elektr?ne
Mam nadzieję, że ci to podpasuje @Piotr Romanow ?
- Peetri Romanaav
- Weteran
Na czym stanęliśmy? Czy dalej są chęci rozwoju tego języka? Ktoś coś?
Peetri Romanaav
p.romanoff@meil.nan
- Maszyna do postów

Ja mogę pomóc, ale muszę odświeżyć wiedzę na ten temat i ogarnąć, czy my coś w końcu ustaliliśmy konkretnie. Może @Andrzej Płatonowicz Ordyński nam pomoże? ?