Działania attache wojskowego

Awatar użytkownika
Tadeusz I Wielki
Mentor
Mentor

Re: Działania attache wojskowego

Post autor: Tadeusz I Wielki »

Cytuję słowa Artur Kardacz (1 gru 2023, 20:44):

Na dłuższą metę własne stocznie i tak będą niezbędne. Pracę nad ich budową proponuję rozpocząć już teraz. Myślmy o tym, aby w przyszłości Hawiland mógł samodzielnie budować swoje okręty. Uzależnianie się od kogoś może być zgubne.

To w takim razie wkrótce rozpocznie się budowa, tylko zorganizuje ekipę z Mont Military. Proponuje miasto Słodowice lub Klav City, jest tam najwięcej dostępnej przestrzeni.

I oraz IV Prezydent II Federacji Nordackiej, Król Hawilandu, Tadeusz Henrykowski

1213.png

Aktualnie niedostępny, w razie problemów proszę o kontakt: tadeuszhenrykowski@gmail.com

Awatar użytkownika
Bolesław Lwie Serce
Profesjonalista
Profesjonalista

Post autor: Bolesław Lwie Serce »

Cytuję słowa Tadeusz I Wielki (1 gru 2023, 22:08):

To w takim razie wkrótce rozpocznie się budowa, tylko zorganizuje ekipę z Mont Military. Proponuje miasto Słodowice lub Klav City, jest tam najwięcej dostępnej przestrzeni.

Nie lepiej w O1? Jest to miejscowość stricte zarządzana przez wojsko, jest ona zamknięta i mieszka tam z 20 tysięcy osób max

(-) II Król Hawilandu, III Kanclerz Hawilandu oraz lider partii "Wolny Hawiland".

Awatar użytkownika
Użytkownik Usunięty RO3522
Przewodnik
Przewodnik

Post autor: Użytkownik Usunięty RO3522 »

Cytuję słowa Artur Kardacz (1 gru 2023, 20:44):

Na dniach zamówię okręty dla Was w Związkowych Zakładach Zbrojeniowych. Przed tym jednak jeszcze raz chciałbym przeanalizować organizację I Floty. Może macie jakieś własne propozycje? Zauważyłem, że Pan @Roman Octopicsłuży w marynarce. Może Pan ma coś do powiedzenia w tej sprawie?

Czytałem wcześniejsze posty, i co do pomieszczenia 72 okrętów to taki jest mój pomysł:

1. Port Hokaski - 30 okrętów
  2. Gdynia - 26 okrętów
  3. Mały Port - 16 okrętów
Awatar użytkownika
Bolesław Lwie Serce
Profesjonalista
Profesjonalista

Post autor: Bolesław Lwie Serce »

Cytuję słowa Roman Octopic (2 gru 2023, 16:43):

Czytałem wcześniejsze posty, i co do pomieszczenia 72 okrętów to taki jest mój pomysł:

1. Port Hokaski - 30 okrętów
  2. Gdynia - 26 okrętów
  3. Mały Port - 16 okrętów

Co w tej Gdynii tak dużo proponujesz, przecież to jest mały port, to by cały port był zajęty przez wojsko

(-) II Król Hawilandu, III Kanclerz Hawilandu oraz lider partii "Wolny Hawiland".

Awatar użytkownika
Tadeusz I Wielki
Mentor
Mentor

Post autor: Tadeusz I Wielki »

Cytuję słowa Bolesław Lwie Serce (3 gru 2023, 12:04):

Co w tej Gdynii tak dużo proponujesz, przecież to jest mały port, to by cały port był zajęty przez wojsko

Dla wojska można wszystko pomieścić ?

I oraz IV Prezydent II Federacji Nordackiej, Król Hawilandu, Tadeusz Henrykowski

1213.png

Aktualnie niedostępny, w razie problemów proszę o kontakt: tadeuszhenrykowski@gmail.com

Awatar użytkownika
Artur Kardacz
Profesjonalista
Profesjonalista

Post autor: Artur Kardacz »

Po przyjrzeniu się mapce ja byłbym zdecydowanie za rozmieszczeniem floty w: Hokas, Gdyni oraz Darsa (o ile w tym ostatnim jest port). Gdynia i Mały Port znajdują się dość niedaleko siebie. Można powiedzieć, że okręty tam stacjonujące miałyby zbliżony obszar działania. Według mojej opinii, zdecydowanie lepiej będzie przenieść część floty bardziej na zachód, aby tam chroniła brzegu.

#PrzywróćmyNormalność

#PreczZGłupkami

ODPOWIEDZ

Wróć do „Biuro Dowódcy”