Jak oceniasz dotychczasową pracę Rady Ministrów?

Miejsce spotkań mieszkańców federacji. Arkadiusz gwarantuje smaczność trunków.

Jak oceniasz dotychczasową pracę Rady Ministrów?

Bardzo dobrze
1
14%
Dobrze
1
14%
Neutralnie
2
29%
Źle
0
Brak głosów
Bardzo źle
3
43%

Liczba głosów: 7
Awatar użytkownika
Tadeusz I Wielki
Mentor
Mentor

Re: Jak oceniasz dotychczasową pracę Rady Ministrów?

Post autor: Tadeusz I Wielki »

Cytuję słowa Waksman (31 sie 2023, 20:19):

Pan dalej nie rozumie. Chodzi o to, że zanim działania w Kongresie zostały podjęte i Pan, i Premier lataliście po zagranicy ustalać traktaty. Dlaczego najpierw nie zajęto się Kongresem, a dopiero potem zagranicą? Dlaczego nie zajęto się stolicą i walutą zanim zajęto się zagranicą?

Pan też dalej nie rozumie, jak Premier może i raz poleciał do Winkulii, to ja tylko raz poleciałem ustalić traktat, do Winkulii, i jako Król Hawilandu, nie FN. Wytłumacze to tak: jest sobie Król Polski, i rządzi on jednocześnie no np. Litwą, i leci on do innego kraju podpisać traktat sojuszniczy, no i  z Polską podpisany jest traktat, i to nie znaczy że Litwa też jest w sojuszu z tym krajem. Po drugie, ja wcześniej zrobiłem utworzyłem posiedzenie, niż zaczęto zajmować się zagranicą. Po trzecie, mówi pan o "traktatach", a ja widzę że realnie podpisany został tylko jeden traktat, z państwem z którym FN miało spinę, Winkulią. Sądze że ten traktat musiał zostać podpisany, żeby zakończyć "napięcie" na linii FN-Winkulia. Więc tak, czym zajęto się najpierw? utworzeniem Kongresu, czym później? traktatem z Winkulią, a czym w tym samym czasie zajmowano się i do tej pory się zajmujemy? również kongresem.

I oraz IV Prezydent II Federacji Nordackiej, Król Hawilandu, Tadeusz Henrykowski

1213.png

Aktualnie niedostępny, w razie problemów proszę o kontakt: tadeuszhenrykowski@gmail.com

Awatar użytkownika
Bolesław Kirianóo von Hohenburg
Mały Król
Mały Król

Post autor: Bolesław Kirianóo von Hohenburg »

Dosłownie poleciałem podpisać jeden traktat, który wbrew osądom pana Ordyńskiego nie są pustymi tekstami (nie jesteśmy w Bialenii) bo będzie z nich wynikała prawdziwa współpraca, a tu już nagle mowa o jakichś wizytach i odwiedzinach u zagranicznych kolegów. Ja wiem że totalna opozycja itp., ale posłuchajcie siebie. Podpisanie jednego traktatu nie jest przekładaniem zagranicy nad FN....

99792411588297495.png

Bolesław Kirianóo von Hohenburg de la Sparasan
w Winkulii jako Mikołaj III

101005704499837848.png

Użytkownik Stempla

Obywatel Kirianii
Wierny Przenajświętszego Kościoła Kiryjskiego
Antykomunista

"Gdy gardzisz mszą i pierogiem: Idźże sobie z Panem Bogiem! A kto prośby nie posłucha: W imię Ojca, Syna, Ducha!"

Awatar użytkownika
Użytkownik Usunięty 233512
Wschodząca Gwiazda
Wschodząca Gwiazda

Post autor: Użytkownik Usunięty 233512 »

Cytuję słowa Bolesław Kirianóo von Hohenburg (1 wrz 2023, 07:42):

nie jesteśmy w Bialenii

Pańskie szczęście, bo nie lubiliśmy tam polityków wysługujących się zagranicy.

Awatar użytkownika
Bolesław Kirianóo von Hohenburg
Mały Król
Mały Król

Post autor: Bolesław Kirianóo von Hohenburg »

A jakieś odniesienie do samej treści?

99792411588297495.png

Bolesław Kirianóo von Hohenburg de la Sparasan
w Winkulii jako Mikołaj III

101005704499837848.png

Użytkownik Stempla

Obywatel Kirianii
Wierny Przenajświętszego Kościoła Kiryjskiego
Antykomunista

"Gdy gardzisz mszą i pierogiem: Idźże sobie z Panem Bogiem! A kto prośby nie posłucha: W imię Ojca, Syna, Ducha!"

Awatar użytkownika
Użytkownik Usunięty 233512
Wschodząca Gwiazda
Wschodząca Gwiazda

Post autor: Użytkownik Usunięty 233512 »

Nie ma takiej potrzeby, odsyłam do wcześniejszych wypowiedzi moich oraz kol. Waksmana. Pierwsze działania rządu oceniamy jak wyżej, natomiast liczę na to, że o kolejnych działaniach będziemy mogli wypowiadać się bardziej pozytywnie. Wbrew pozorom ja nie uważam się za przedstawiciela opozycji totalnej i chętnie poparłbym rząd w niektórych kwestiach, ale póki co nie widzę niczego z czym mógłbym się zgodzić*.

* Z wyjątkiem Pozasądowego Biura Koncyliacyjnego, które przynajmniej w sferze koncepcji bardzo mi się podoba i chętnie zobaczę jak działa w praktyce.

Ostatnio zmieniony 01 wrz 2023, 11:06 przez Użytkownik Usunięty 233512, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Użytkownik Usunięty 233514
Przewodnik
Przewodnik

Post autor: Użytkownik Usunięty 233514 »

W sumie, to sam mógłbym zainicjować różne debaty w kwestiach kluczowych, ale widząc jak @Waksmani @Albert Fryderyk de Espadadziałają przeciwko Federacji Nordackiej, to mi się odechciewa...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Herbaciarnia "U Arkadiusza"”